G4Media.ro

O fabrică de încălțăminte germană anunță că închide producția și concediaza câteva…

Sursa Foto: sportulsalajean.ro

O fabrică de încălțăminte germană anunță că închide producția și concediaza câteva sute de angajați 

Grupul german Ara Shoes, printre cei mai mari angajatori din orașul Șimleu Silvaniei și localitățile din jur, județul Sălaj, va opri din 10 aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din localitate și va reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai, transmite profit.ro

Cele două fabrici sunt singurele operate direct de grupul german pe piața locală.
„În vederea remedierii activităților grupului Ara, conducerea a efectuat o analiză cuprinzătoare în ultimele șase luni și a încheiat că singura opțiune de succes este reducerea capacității de producție din România, supradimensionată în comparație cu vânzările efective din anii actuali și anii trecuți. În ultimii ani, comenzile societății-mamă, Ara Shoes, au scăzut permanent, ceea ce a condus la o lipsă de încărcare cu activitate a filialelor acesteia din România, Indonezia și Portugalia”, este explicația companiei.Intenția disponibilizării a fost deja comunicată Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj.

“AJOFM Sălaj a fost informată cu privire la disponibilizările colective ce ar urma să se facă de către o societate din domeniul producției de încălțăminte pentru un număr de 237 persoane. Menționăm, de asemenea, faptul că persoanele disponibilizate pot beneficia de serviciile de preconcediere acordate de AJOFM”, transmite AJOFM Sălaj. Cu închiderea fabricii din Șimleu Silvaniei, numărul persoanelor concediate depășește la acest moment 700 de angajați

Potrivit publicației sportulsălăjan.ro, care a scris în premieră pe 28 ianuarie despre concedieri, prima etapă va consta în închiderea fabricii din Sălaj. Mai apoi, se va face o reducere cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către Lloyd și Legero România.

Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii, ale căror cuantumuri încă nu au fost fixate.

Primarul din orășelul Valea lui Mihai – Jozsef Nyako, și-a exprimat speranța că angajații concediați ar putea fi absorbiți de alte două companii cu profil similar din oraș, una dintre ele fiind în proces de extindere.

Conform presei locale, în orașul bihorean există un deficit de forță de muncă din cauza plecărilor masive în străinătate.

În cele două unități de producție Ara din România 2.500 de angajați iau parte la operațiunea de fabricare a opt milioane de perechi de pantofi pe an.

Prezentă pe piața românească de două decenii, Ara Group a devenit produce încălțăminte de calitate. Producția sa este grupată sub trei branduri: Ara, Legero și Lloyd.

Sursa Foto: sportulsălăjean.ro

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Si unii vorbesc de impozit progresiv…muncitorii au salarii mici in majoritatea acestui gen de fabrici,dar in alte investitii,unde se cere o calificare superioara,salariile sunt mai mari,iar de la mid level management in sus sunt chiar foarte mari…o impozitare progresiva ar duce patronatul in imposibilitatea suportarii fondului de salarii,care ar trebui crescut pt a ramane angajatii cam la acelasi net, si a nu pleca spre alte companii…Rezultatul va consta in inchideri de investitii si in reduceri de personal…adica somaj,venituri in scadere la buget si adancirea crizei…Fabricile se vor muta in alte state,mai prietenoase cu investitorii…

    • Statele civilizate au impozit progresiv. Tarile bananiere unde dai un tun si pleci sa dai un alt tun in alta parte au impozit “unic”. Pana una alta migratia fortei de munca e de la astia cacapitalisti cu impozit unic si conditii super pentru patronasi la aia superreglementati si cu impozit progresiv, nu invers :))

  2. Da,Ion,au impozit progresiv…dar auntecusrs la aceasta solutie numai cand economia a permis,cand a fost acumulat capital incat sa genereze venituri brute suficiente pentru ramane mult si dupa taxare.Nici modul de impozitare nu este cel de la noi,ci sunt mai multe deduceri,etc. Aceste state asigura alte conditii pt a fi atractive,respectiv,forta de munca inalt calificata,infrastructura, relatii diplomatice puternice,influenta la nivel european sau global,etc…Romania nu poate asigura nimic din toate astea,decat forta de munca ieftina,dar nu prea calificata si cam atat…Astfel ca pentru a atrage investitii,trebuie mentinut inca un regim fiscal convenabil…A propos de tarile civilizate…”Suedezii” IKEA nu mai platesc mai nimic in Suedia…Productia e n China iar grupurile care produc profit sunt inregistrate in…Olanda,care le-a creat facilitati fiscale…in Suedia mai pastreaza o parte din grupuri,pt a pastra ideea de firma suedeza,dar aceste grupuri sunt declarate…non profit ,deci nu platesc impozit pe profit,etc…

  3. Sa plece, sa plece toate multinationalele astea rele cu Cifre uriase de afaceri, care Platesc Taxe uriase Statului roman si ai caror angajati platesc si ei Taxe uriase, in locul lor va dezvolta PSD noi afaceri si va aduce si romanii inapoi sa munceasca, le va plati Salarii uriase ca la bugetari, evident ca e nevoie de Taxe la Buget pentru Dublarile la Salarii, Pensii, pentru „binele” adus numai de PSD!!
    O sa fie bineeee!!!

  4. forta de munca inalt calificata oferim doar in IT,si se vede,a ajuns la 6% din PIB industria IT…dar Iohannis s-a trezit recent ca ar tb eliminata aceasta facilitate…si cica e guvernare de dreapta…la un salariu de 4000 EUR,iat in IT sunt multe astfel de salarii,sa platesc aproape 8000 lei la pensii, aproape 3000 lei la sanatate lunar…banii se cheltuiesc in tara, deci statul ia si tva …nu e suficient?
    @ Lili foarte bine spus…doar ca,din pacate,si pe la asa zisele partide de dreapta auzi prostii cu impozitare progresiva,eliminarea de facilitati,etc…Ar fi dezastru pt Romania…sin oate astea doar pt a da satisfactie masei de votanti cu venituri mici…

  5. Mergeti,fratilor in China,sau Sry Lanka,acolo se munceste in conditii mult mai bune pentru profit,cu 2 dolari ai cumparat mana de lucru si poti pune preturi mici,ca tot iesi in castig cu 50 dolari mai mult decat in Romania pe pereche !

    • Corrie,din pacate asa si stau lucrurile…si nu neaparat catre China,etc…suficient Maroc,Algeria, etc…Industriile performante se relocheaza catre Olanda,Croatia, chiar Franta unde,in IT, chiar platesc salarii mai mari decat in Romania…cat timp statul nu ofera solutii pentru a crea locuri de munca,in special in mediul rural,orice astfel firma inchisa,care pune pe liber cateva sute de oameni,reprezinta o problema reala…nu doar ca nu mai aduc venit,ci tb sa le
      Si plataesca statul ajutor de somaj…sau…sa plece din tara…

    • Statul nu trebuie sa ofere soluții ci infrastructura. Autostrăzi, educație, siguranța cetățenilor, o taxare eficientă și cheltuirea banilor publici responsabil. Joburile se creeaza de mediul privat care se dezvolta adiacent infrastructurii, într-un mediu concurențial și sănătos. Dacă o sa cersiti la stat bani și salarii nu o sa existe niciun fel de dezvoltare.

  6. Fix asta zic si eu…iar cum din toate cele enumerate de tine statul roman nu ofera nimic deocamdata, fix cresterea taxarii mai lipseste…Nu am “cersit bani de la stat” ,ai inteles exact invers…