G4Media.ro

O femeie a murit după ce a așteptat 16 ore la Urgența…

sursa foto: Ziua de Constanța

O femeie a murit după ce a așteptat 16 ore la Urgența Spitalului Județean din Constanța. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

O femeie în vârstă de 70 de ani a murit în noaptea dintre sâmbătă și duminică după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe holul Urgenței de la Spitalul Județean Constanța. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce fiul victimei a depus o plângere penală la Secția 3 de Poliție.

Femeia a ajuns la spital la 1 februarie, în jurul orei șapte dimineața, acuzând dureri puternice în piept și abdomen. Aceasta a fost înregistrată pe ”cod verde”, adică a fost trecută în rândul pacienților cu cea mai scăzută necesitate de intervenție, și a fost lăsată să aștepte pe un scaun, pe hol.

Fiul femeii acuză faptul că timp de 12 ore niciun medic nu i-a consultat nimeni cu excepția unei electrocardiograme care i-a fost făcută pe seară, în jurul orei 19:00. Femeia a fost trimisă din nou pe hol și abia în jurul orei 23:00, când starea i s-a înrăutățit, septuagenarei i-a fost schimbat nivelul de urgență din cod verde în cod roșu, adică cel mai grav. Abia atunci femeia a fost așezată pe un pat, dar la scurt timp a murit în brațele fiului său, susține acesta.

Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, a confirmat decesul femeii, susține că i-au fost făcute mai multe analize și a declarat că în cadrul instituției a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cauzele pentru care femeia a fost nevoită să aștepte vreme îndelungată pe holul Urgenței.

Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a declarat că pe rolul Secției 3 a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce fiul femeii moarte duminică a acuzat personalul medical al spitalului că nu i-au acordat bătrânei îngrijirile corespunzătoare, fapt care i-ar fi provocat decesul.

sursa foto: Ziua de Constanța

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Pun pariu ca ministrul Sanatatii n-are nicio treaba cu astfel de evenimente nesemnificative.

    • Oare ptr ce se platesc impozite si taxe la un STAT DE JAVRE NESIMTITE SI TUPEISTE ?! Drumuri si autostrazi la niste minime standarde europene nu,educatie mai usor,sanatate stil Hexipharma.Asta nu i natie si tzara de Europa,asta i Romanistanul nereformat de mult prea multe decenii de tziganeala,spagarie,curvasarie,securisme,etc.

    • Prea multi angajati din „spitalele” romanesti, se comporta ca niste nazisti spagari,fara nici o treaba cu juramantul lui Hippocrate.

  2. Salariile sunt bune la Urgenta Constanta?!
    E bineeee!!!!!!!!!!
    O femeie de 70 de Ani poate muri nebagata in seama 16 ORE pe holul de la Urgente!!
    O ancheta interna, care va fi ingropata dupa ceva timp, ca atatea altele de dupa MOARTEA unor OAMENI….

  3. Pentru ce luati voi leafa, ma? Ca sa va distrati?! Vai de scoala care va dat diploma. Mama voastra de putori. Stiti doar sa cereti, dar raspunderi sa nu aveti.

  4. nu se va schimba nimic oricati ar muri, romanul lobotomizat voteaza la fel cum a votat in ultimii 30 de ani, psd sau pd/pdl/pnl
    Noapte buna Romania ! frumoasa tara pacat ca e locuita

    • Dezastruuu, la urgente! Trebuie neaparat facut ceva! Se pierd ore degeaba, mori cu zile. Nu e incompetenta, este dezorganizare, se fac operatiuni ineficiente. Managerii chiar nu fac nimic? Nu au o procedura de lucru? Impartiti activitatile: o echipa pentru tratamente, alta pentru hartii, alta pentru urgentele de pe salvare, alta pentru internari, stau pacientii in paturi basculati ore intregi degeaaaba.

  5. Tatăl meu a murit În spitalul Județean Ploieşti după ce a așteptat 3.5 ore pe un hol sa intre la consult, deși avea hemoragie pulmonara, a fost încadrat la nivel urgente „minore”. În tot acest timp personalul medical nu a putut sa ofere măcar informația unde se afla și în ce stare. A fost găsit cu ajutorul paznicilor care au dat pe stație dacă au văzut un pacient cu semnalmentele tatălui meu, era la etajul 4, secția Interne, pe hol aștepta să între la consult. După 4 ore a murit. Nepăsarea sistemului medical ucide!

  6. Halal de-așa ,,organizare” ca la spitalu’ județean Constanța!
    Se vede de la o poștă – ba crez că de la toate poștele! – că manageru’ de spital care-o fi el are blatu’ aranjat cu firmă de pompe funebre, să-i ,,livreze”.
    Biata bătrînică și mămică, s-a dus ea la spital cu încredere c-o vor face medicii bine, că mai va să trăiască… cînd colo, ietete ce ne toarnă crina Kibedi, gurista spitalului: ,,… din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice…”! Adicătelea medicii făcură eforturi grele, da’, ce să vezi!, băbuța nu și nu, nu s-a lăsat resuscitată!!! Nici un regret, nici o ,,iertare” din partea guristei care nu știe altceva decît s-o ție sus și tare cu ,,eforturi”…
    P.S. Vă amintiți de femeia arsă pe masa de operații a celebrului Beuran – Floreasca? În ciuda eforturilor medicilor organismul ei nu a mai rezistat…
    Probabil (oare?) urmează un tur al spitalelor din România?!
    Toarșu’ ministru, ce faceți dom’le, că toarșu’ prim zice că lucrați 16 h/zi???

  7. Si dupa toate toate faptele astea revoltatoare cum sa nu ramai indignat de solicitarea unui reprezentant de frunte al breslei medicale care a propus nici mai mult nici mai putin ca medicii sa nu mai raspunda penal pentru culpa lor in exercitarea profesiei.Doamne fereste ai murit ca n-a vrut nimeni sa te trateze la spital sau n-a putut ori n-a stiut -asta este ,in caz eventual vreo societate de asigurari pentru malpraxis medical da niste bani urmasilor si cu asta basta , totul se ingroapa.Cata nesimtire, cata nepricepere…

  8. Sistemul medical din Romania este grav bolnav si nu se lasă vindecat. Nu sunt medic si nu am cum sa ma pronunt asupra procedurilor, daca exista. Insa, ramanand la nivelul bunului simt, este suficient sa compari modul in care sunt tratati oamenii in spitalele de stat si in spitalele private. Apoi spaga care nu se vrea eliminata: o mizerie cu care inca prea multi medici si asistente se hranesc. Apoi achizitiile de materiale, servicii de la firmele partidului care a plasat directorii la preturi foarte mari.

  9. In aceste conditii parca iti vine sa le dai dreptate celor care, exasperati, le trag niste scatoalce peste bot.

  10. Trist si dramatic ! Este genul de cazuri care ar trebui sa te determine sa-ti reconsideri pozitia fata de magistrati.Este parerea mea asumata.Ei,cu salariile si viitoarele lor pensii nesimtite,cum cred multi dintre marii scriitori si ideologi de pe-aici,cu largul concurs al politistilor,nesimtiti si acestia,tot dupa aceleasi pareri,sunt obligati sa ancheteze si solutioneze cauza penala,fiind platiti din bani publici.Dar,vinovatii vor fi aparati de avocati liber-profesionisti neblamati si de tot soiul de alte tipuri de functionari nespeciali.Chestiunea aceasta cum o sa fie interpretata? Condoleante familiei defunctei [!] si nu numai.

  11. Iată ce ar putea face ministrul sâmbăta și duminica, vizite inopinate la fiecare spital de urgenta din tara! S-ar mai documenta și el la fața locului…. dacă i-ar păsa de sistemul pe care cică-l conduce.

  12. Aţi votat pentru vouchere de vacanţă, sau deloc? Atunci muriţi, proştilor!

  13. Suntem singuri-singurei impotriva tuturor institutiilor statului roman. Ce ma socheaza e ca nimeni nu-si face inca dreptate singur. Pentru ca, dupa ce vreo cativa medici si asistente care au ucis un omn vor fi bagati la ATI de rudele pacientului, poate ca si restul cadrelor medicale vor intelege ca pot exista si alte consecinte pentru faptele lor, in afara de vreo mustrare scrisa sau o penalizare cu 10% din salariu pentru 2-3 luni.

  14. Cand vine cineva si incearca sa sparga mafia aceasta din sis.public toti sar ca arsi.
    Este in dezbatere publica intentia de a plati spitalelor private anumite servicii medicale.
    vai Doamne, privatizare, banisorii nostrii, vai de omul sarac.
    Sa-mi explice si mie cineva de ce in sis.public o zi de spitalizare costa de trei ori mai mult decat in sis.privat.Avand in vedere si diferenta de conditii.