G4Media.ro

UPDATE Autoritățile au infirmat existența coronavirusului/ O femeie din Deva care s-a…

sursa foto: Spitalul Victor Babeș, Timișoara

UPDATE Autoritățile au infirmat existența coronavirusului/ O femeie din Deva care s-a întors recent din Thailanda este suspectă de infectare cu coronavirus și a fost transportată la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara

UPDATE ora 14:00 Femeia din Hunedoara, care a revenit în ţară după o călătorie în Thailanda, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara cu suspiciune de febră galbenă, nu de coronavirus, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta. Ambele suspiciuni nu se confirmă, a precizat acesta.

„Femeia nu a venit la noi cu suspiciune de coronavirus, ci cu o suspiciune de febră galbenă (o afecţiune care se manifestă cu hemoragie digestivă – n.r.), ceea ce nu este. Este ca o viroză cu febră şi tuse. Nu ştiu de unde a apărut nici suspiciunea de febră galbenă, probabil pentru că au auzit că a fost în Thailanda. Testul de gripă este negativ. Pacienta este pe secţie, i se fac analizele. Transaminaza este uşor crescută, ceea ce ar putea indica o uşoară citoliză la ficat, care poate apărea chiar şi într-o situaţie toxică medicamentoasă”, a detaliat dr. Virgil Musta.

știrea inițială

O femeie în vârstă de 56 de ani din Deva, care s-a întors în 13 februarie din Thailanda, este suspectă de infecţie cu COVID 19, fiind transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde este supusă testelor, transmite News.ro.

”Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus””, anunţă Prefectura Hunedoara.

O Autospecială Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timişoara în condiţii speciale.

După efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare realizat de echipajul CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş.

Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.

În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva.

sursa foto: Spitalul ”Victor Babeș”, Timișoara

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Despre India nimic?… ăia sunt mai rezistenti sau…

    • De pe net „India  has the best recipe for a epidemic what with such density of population, poor hygienic conditions, poor personal habits of spitting, urinating, blowing their nose and living and dirtying the streets. The governments for their part give little attention for cleanliness, pollution, water contamination, teaching the public good social habits and uplifting the living conditions of the poor, downtrodden and the sick. I dread to imagine the death toll if if an epidemic like the one in china were to hit india. We neither have the money to fight one nor the discipline to contain it.”

    • Acolo e deja cald și transmiterea este mai lenta probabil..

  2. Bine ca nu a fost transferata la mizeria de la Victor Babes Bucuresti.

  3. Trebuie sa trimita 2 kit-uri de analize in fiecare oraș sa facă analizele rapid si sa scadă riscul de a imprastia potențialul virus dintr-un oraș in altul. Unde-i eficienta?
    Iar medicii / autoritățile locale sa se abțină de la a furniza informații pana cand nu au rezultatul final.
    Asa, oricine a călătorit in Asia sau a interacționat in alte tari cu chinezi, daca are o viroză va fi trambalat dintr-un județ in altul si va deveni știre naționala.

    Thailanda are doar 34 de cazuri de COVID-19, sunt slabe șanse ca pacienta sa fi contactat virusul; oricum ar fi, cazurile astea arată dezorganizarea din sistemul de sănătate din Romania.