G4Media.ro

O firmă care produce carne artificială în laborator, sprijinită de Bill Gates,…

Sursa foto: Pixabay

O firmă care produce carne artificială în laborator, sprijinită de Bill Gates, a primit o finanțare de 161 milioane dolari

Un startup american care produce carne reală în laborator, fără creșterea și sacrificarea animalelor, a primit joi o nouă investiție, de 161 de milioane de dolari, pentru cercetare și dezvoltare, transmite startupcafe.ro.

Firma Memphis Meats a primit runda de finanțare de serie B din partea unui grup de investitori, condus de compania japoneză SoftBank Group, fondul de investiții Norwest și de Temasek, un fond de investiții susținut de statul Singapore. Printre cei care au participat la noua rundă de finanțare se numără și miliardarii Bill Gates și Richard Branson, care au mai investit în Memphis Meats și mai înainte.

Firma ajunge astfel la investiții totale de peste 180 de milioane de dolari.

Memphis Meats a fost înființată în anul 2015, la San Francisco, de către medicul cardiolog Uma Valeti, care este și profesor universitar de medicină la Universitatea Minnesota, alături de încă doi oameni de știință: Nicholas Genovese și Will Clem.

Startup-ul face parte dintr-un curent mai larg de afaceri dezvoltate în SUA, care își propun să realizeze în laborator carne reală, din celule, fără însă a crește și sacrifica animale. Startup-ul nu a scos, încă, un produs pe piață, dar spune că lucrează cu instituțiile de reglementare pentru a-și asigura o „intrare pe piață în siguranță și la timp”.

Memphis susține că a produs prima chiftea din carne pe bază de celule în februarie 2016, o premieră mondială. De asemenea, în martie 2017, a realizat primul produs din carne de pui.

În America, și marii producători tradiționali de carne sunt interesați să finanțeze startup-uri în domeniul producției de alimente „în eprubetă”, ca soluție pentru satisfacerea nevoilor alimentare ale populației Globului, în creștere accelerată.

Citește articolul integral pe startupcafe.ro.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. S-o mănânce ei !

  2. Un startup american care produce carne reală în laborator….curat murdar , asta-i din ciclul hai sa ne radem.

  3. Ce va spuneam eu?
    Multi zic ca cica vaca trage niste vanturi de se incalzeste planeta, motiv pentru care, incet-incet, o sa fim pusi sa mancam numa’ chestii „ieco”: insecte, larve, carne artificiala, alge, papadii si coada soricelului.
    Hai, nu fiti mojici, pofta buna!

    • … era sa uit: uitati-va bine la poza articolului, ca asa chestii o sa mai vedeti curand numai la muzeu, langa motoarele astea nashpa, cu ardere interna.

    • ia nu te mai da cu curu de pamant atata ca si asa toata carnea din magazine ii arhi plina de chimicale si hormoni, mai naturala e aia din laborator decat laboratoru din carnea normala

    • @dorel
      Bubico! Sezi mumos, mama!

  4. Asta este viitorul, sa putem continua sa mâncăm carne, fara sa omoram animale, fara să ocupăm milioane de hectare cu necesarul pt furaje și să reîmpădurim multe zone.
    Bravo!

  5. Intreb pentru un prieten:
    daca tu esti: vegetarian, vegan, lacto-ovo, pescitarian, alge…rian (sau cum s-o numi aia de mesteca toata ziua la alge), DE CE te mai intereseaza carnea? De ce ai nevoie de carne vegetala/artificiala? Tu care fugi de carne ca dracu’ de tamaie; tie de-ti pute carnea si crezi ca e „unfair” fata de bietele animale, DE CE cauti carne vegetala/artificiala??
    Mah, nu zice nimeni sa bagi zilnic numa’ mici, carnati si chiftele (a se citi „burgeri” pentru astia nascuti la oras, dupa 95), da’ gogule, structura proteica cum are carnea, nu mai gasesti in nici un alt aliment! Cel mai complet complex de vitamina B se gaseste unde? Ai ghicit, in carnitaaa; nu mai zic de fier si alte asemenea chestii trebuincioase organismului.
    Aaa, nu mai vrei cu carne? Foarte bine! Bravo, felicitari, esti un om modern…Da’ baga, Jane, iarba pana sta vantu’! La ce-ti mai trebe carne…artificiala?
    Aceeasi poveste cu glutenul (un pic off-topic…scuze)… Toti anemicii cauta gluten free? Da’ DE CE?
    Ii inteleg pe aia care au intoleranta la gluten („boala celiaca” – care-i de fapt incapacitatea organismului de a descompune si digera glutenul (gliadina + glutenina, doua proteina continute in special de grau (faina de grau) si care in prezenta apei (adaugate la productia/fabricarea aluatului/painii) formeaza o structura/retea proteica complexa, rezultand astfel structura painii (miezul painii)).
    Da’ tu, sanatos fiind, la ce pixul piticului cauti „gluten free”? Pentru a imita aceeasi structura a glutenului se foloseste o lista luuunga de aditivi alimentari si ingrediente, care s-ar putea in timp mai multa de dauneze decat sa ajute!
    Daca tii mortis, gluten free…scoate „panificatia” din alimentatie si-ai rezolvat (basca, mai scoti si carbohidratii din ecuatie = dublu beneficiu).
    De-asta zic, ca e ca-nviata: echilibru, amice….ECHILIBRU!!

  6. Adică plastic 2.0
    Carne „reală” . Aia nu e carne ci chimicale de generație nouă. Mâncare pentru sclavi. Salam cu soia bio energetizat.
    După aprobarea punerii pe piață a asemenea năzbâtii carnea de animal „real” probabil va fi vândută numai prin magazine circuit închis, că pe vremea comuniștilor.

  7. Sunt putin nedumerit: Daca abia acum se fac primii pasi in aceasta directie, burgerii de la McDonald’s din ce fel de carne sunt preparati, ca doar nu din carne de rumegator?

  8. Ok, inteleg sa nu mai sacrificam animale …. dar astea se vor inmultii … si atunci unde vom ajunge ?? Cred ca ne vor manca ele pe noi !??

    • Ne înmulțim mai repede decât animalele pe care le mâncăm. După aia, cu încălzirea globală ne mai descurcăm noi, oamenii, că ne facem mall-uri unde stăm la aer condiționat, dar nu putem face mall-uri pentru vaci.
      Iar carnea asta „crescută” în laborator nu e pentru Europa sau America de Nord cu pentru Africa, Asia, unde se înmulțesc ăia ca chiorii.