G4Media.ro

O gimnastă italiancă a câștigat o medalie istorică la Paris, dar a…

sursa coto: Colaj G4Media (sursa Giorgia Vila: Giorgia Vila/Facebook/ Parmezan: Captură de ecran insider food)

O gimnastă italiancă a câștigat o medalie istorică la Paris, dar a devenit virală pentru reclamele la parmezan

Jocurile Olimpice sunt un spectacol al atletismului, al muncii asidue, al performanței de vârf – și poate, pentru unii, al consumului de parmezan, scrie CNN.

Gimnasta italiană Giorgia Villa, care a făcut parte din echipa care a cucerit medalia de argint la gimnastică feminină – prima medalie obținută de Italia în această probă în ultimii 96 de ani – a devenit rapid mai cunoscută pentru dragostea sa pentru brânză decât pentru mișcările sale pe saltea.

Tânăra de 21 de ani din Lombardia, nordul Italiei, a fost sponsorizată de Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano (Consorțiul brânzei Parmigiano-Reggiano) în 2021.

Fotografiile realizate pentru a sărbători perechea au devenit virale, după ce au reapărut în urma gloriei olimpice a lui Villa.

Gimnasta este văzută în tricou, stând pe o grămadă de roți uriașe de brânză și făcând salturi peste o linie de roți.

De asemenea, ea a fost fotografiată făcând echilibristică pe lângă brânzeturi, făcând roata în prezența lor și întinzându-se lângă o bucată mare de parmezan, cu fulgii ispititori acolo unde a fost tăiată de pe rolă. Într-o fotografie, ea strânge la piept o roată de brânză.

Alte fotografii o arată făcând o muncă cu adevărat impresionantă pe baruri, dar niciuna nu a captat imaginația publicului în același mod în care au făcut-o imaginile alimentate cu brânză.

Imaginile au fost realizate de fotograful Gabriele Seghizzi, care are setul complet pe site-ul său.

Fotografiile au pus accentul pe Emilia-Romagna, regiunea gastronomică a Italiei, care găzduiește produse de la șunca prosciutto la pastele tortellini umplute, tagliatelle al ragù și mezelurile culatello și mortadella.

Parmigiano-Reggiano, sau brânza parmezan, este produsă în special pe dealurile din jurul Parma, la aproximativ 65 de mile nord-vest de Bologna. Pentru a fi considerată Parmigiano-Reggiano, trebuie să fie produsă în provinciile Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna și Mantova.

Vacile sunt hrănite cu diete stricte și este nevoie de aproximativ 550 de litri de lapte pentru a produce una dintre roțile gigantice pe care stă Villa pentru fotografii. Nu că roțile ar fi formate imediat – ele sunt lăsate la maturat timp de cel puțin 12 luni, deși unele brânzeturi mai scumpe pot dura 24, 36, 40 de luni sau mai mult.

La 12 luni, fiecare roată este bătută de un inspector cu un ciocan special, pentru a asculta evoluția procesului de maturare. Fiecare roată este ștampilată cu propriul număr de identificare, pentru a preveni falsurile și pentru a identifica fabrica în care a fost fabricată, și este marcată – la propriu – ca o roată adevărată de Parmigiano-Reggiano.

Vreți să îl încercați în țara sa natală? Bologna este cea mai evidentă destinație gastronomică din Emilia-Romagna. Aici, pe străzile de lângă Bazilica San Petronio, a existat o piață încă din perioada medievală, iar astăzi zeci de magazine vând un număr amețitor de brânzeturi diferite.

Parma, mai puțin vizitată, este totuși patria spirituală a brânzei parmezan. Centrul orașului este plin de delicatese care, de obicei, vă permit să gustați diverse brânzeturi de vârste diferite înainte de a cumpăra. Iar barurile și restaurantele din oraș vând taglieri, sau platouri uriașe, de brânză și mezeluri. De asemenea, puteți vizita fabricile de parmezan sau producătorii locali. Există chiar și un muzeu, Museo del Parmigiano-Reggiano, în Soragna, la 40 de minute de Parma.

Consorțiul Parmigiano-Reggiano l-a sponsorizat și pe tenismenul Jannik Sinner, așa că este posibil ca fotografiile din acest parteneriat să iasă și ele la iveală. Până atunci Buon appetito!

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...