G4Media.ro

O inițiativă legislativă prin care cresc salariile și în mediul privat, în…

Sursa foto: Pexels.com

O inițiativă legislativă prin care cresc salariile și în mediul privat, în funcție de studii, semnată de 38 de parlamentari din toate partidele

O inițiativă legislativă depusă la Senat prevede creșterea salarilor din „economia națională” pe baza unor coeficienți aplicați la salariul minim de bază, în funcție de durata și amploarea studiilor fiecărui angajat, de la muncitor necalificat până la doctorat, potrivit încont.ro. Noua propunere este semnată de 38 de deputați, majoritatea de la PSD, dar și de câte un deputat de la USR, PNL, UDMR și Minorități. Iar inițiatori sunt fostul ministru al dialogului Gabriel Petrea, deputatul Adrian Solomon și actualul șef al Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, potrivit notei de fundamentare.

Proiectul de lege prevede un coeficient minim de 1 aplicat la salariile muncitorilor necalificați, fără școală, și ajunge până la 2, 8 în cazul celor care au doctorat în domeniul în care lucrează. Acești coeficienți se aplică, potrivi legii, la salariul minim de bază, pentru o ierarhizare a veniturilor salariale. Coeficienții sunt prezentați în anexa propunerii.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Alt delir, probabil a scazut numarul studenților la particularele care fabrică diplome ! Au facut lobby patronii facultăților particulare

  2. Iată următoarea nebunie de la PSD, ne vând ăştia pielea ursului din pădure a câta oară?

    Degeaba se prefac că vor să ne mituiască prin pensii, alocaţii, salarii mai mari, nu mai au bani, deci rămânem cu promisiunile.

    Banii sunt în pensiile speciale şi contractele păguboase cu statul.

  3. „Durata si amploarea” e ca „Vocea si Talentu'”.
    Cred ca de’alde Oprea deja tiparesc diplome la scara industriala.
    De parca n-a iesit deja toata boulimea in fata.

  4. E plină țara de habarniști cu n’șpe mii de diplome. S-a cam dus vremea hârtiilor fără valoare. Dar pentru ca loazele astea din politica si administratie nu au altceva de oferit dpdv intelectual decat niste hârtii, s-au gândit ei să-și dea o lege să nu se simta cum sunt: proști.

  5. Cu alte cuvinte, un licențiat de calitate maximă merită mai puțin de cât un doctor prost.

  6. PSD-osii nu mai pot satura toate loazele cu ‘diploma’ angajate in prezent la stat si urmeaza sa ii dea afara. Miine se va completa legea asta imbecila cu obligatia privatilor de a-i angaja pe acesti romani verzi, exact la fel cum sint obligate supermarket-urile sa vinda produse romanesti(verzi).

  7. Comentariu*naiba cu toți politrucii!

  8. O imbecilitate , plata salarială trebuie făcuta în funcție de aportul dat.Studiile superioare trebuiesc apreciate , dar ce facem cu cei ce n-au dat un examen și au promovat plătind bani ? Sau cei de la facultățile fantomă ori cu doctorate plagiate ?

  9. Clar o imbecilitate!
    La bugetari, un angajat cu peste 20 ani vechime si doctorat in domeniul luat „pe bune”, abia atinge coeficientul 1,82 si asta din 2022.
    Sa tinem pumnii invers, spre a nu se vota in nicio camera o propunere care va saraci patronatul si va umple de bani destui absolventi doar fotogenici sau plini de diplome „la distanta”, in niciun caz „toba de carte”.