G4Media.ro

O instanță din Rusia respinge apelul opozantului Ilia Iaşin la pedeapsa de…

Sursa foto: Wikimedia Commons / David Krikheli

O instanță din Rusia respinge apelul opozantului Ilia Iaşin la pedeapsa de 8 ani și jumătate de închisoare pentru difuzarea de „informații false” cu privire la armata rusă

O curte de apel rusă a confirmat miercuri pedeapsa de opt ani şi jumătate de închisoare contra opozantului Ilia Iaşin, pentru criticile sale la adresa ofensivei Moscovei în Ucraina, în plină agravare a campaniei de reprimare din Rusia, informează AFP, citată de Agerpres.

Condamnarea pronunţată în primă instanţă în luna decembrie ”rămâne neschimbată”, a indicat judecătorul.

În vârstă de 39 de ani, Ilia Iaşin a fost găsit vinovat de difuzarea de ”informaţii false” cu privire la armata rusă.

”Sentimentul de a avea o superioritate morală faţă de hoţii şi criminalii care au luat puterea îmi dă forţă. Ei ştiu că nu mi-e frică de ei”, a declarat Iaşin în timpul audierii, potrivit unei transcrieri publicate de echipa sa pe Telegram.

Opozant carismatic, el a fost condamnat pentru că denunţase, într-o intervenţie în direct pe YouTube, ”moartea civililor” în oraşul ucrainean Bucea, din apropiere de Kiev, unde armata rusă a fost acuzată că a recurs la execuţii.

Procesul său fusese urmărit cu mare interes în Rusia, întrucât Iaşin era unul dintre ultimii opozanţi ruşi de prim plan care nu a plecat din ţară sau care nu a fost încarcerat.

Luni, un alt reprezentant cunoscut al opoziţiei ruse, Vladimir Kara-Murza, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru mai multe acuzaţii, printre care şi cea de ”înaltă trădare”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Toti acesti opozanti despre care scrie presa occidentala, in special cei care sunt milionari cum este Navalnii sumt toti fara exceptie agenti kgb si acestea sunt dovezile:
    1. Sistemul de presa in rusia este unul inchis in care nu exista presa libera. Asadar opozantii isi exprima public nemultumirea iar opiniile ii sunt preluate de asa-zisa presa libera care are rolul de a mima democratia.
    2. In rusia, cu sistem de afaceri inchis bazat pe grade de rudenie si de securitate, nu poti deveni milionar decat daca faci parte dintre ei ori daca esti opozant, mori de foame daca nu esti hranit de serviciile secrete.
    3. Cum transmiti pe twitter din puscarie de maxima siguranta din rusia? In primul rand internetul este filtrat si gestionat de stat, in al doilea rand ai conditii dure de puscarie cu wifi?

    • @ Petru – Spui numai baliverne acolo!
      1. Din cate stiu, inca exista internet in rusia, deci, da, exista in felul asta si ceva presa libera, functioneaza mai clandestin, dar exista.
      2. „sistem de afaceri inchis?” Hm, nu stiu ce vrei sa spui cu asta, da’ nu’s cum sa zic, e plina rusia de oligarhi, mai mici sau mai mari, plus ca exista o patura de mijloc solida (nu majoritara, e adevarat)
      3. Unde in articol se face referire la puscarie de „maxima siguranta?” Puls, citez, poate n-ai observat: „potrivit unei transcrieri publicate de echipa sa pe Telegram”.