G4Media.ro

O lecție predată online să aibă 15-20 de minute la ciclul primar,…

Foto: gov.ro

O lecție predată online să aibă 15-20 de minute la ciclul primar, cadrele didactice să se axeze pe promovabilitate și să primească acordul părinților pentru calificative – învățătorii din Sibiu, după o întâlnire online cu ministrul Educației

Aproape 500 de învățători din județul Sibiu s-au întâlnit online cu ministrul Educației, într-un seminar organizat marți de Inspectoratul Școlar Județean, scrie Turnul Sfatului. Carmen Cozma, învățătoare participantă la discuția online cu Monica Anisie, a declarat că “ni s-a spus să nu cerem fișe, pentru că părintele nu este obligat să aibă imprimantă, să trecem la predarea online, dar să nu insistăm foarte mult pe statul la calculator. O sesiune să aibă în jur de 15-20 de minute, în schimb să ținem permanent legătura cu elevii, pentru că au nevoie de noi”.

Aceasta a precizat că s-a discutat despre încheierea mediilor și “cadrele didactice să se axeze pe promovabilitate, situațiile speciale să se discute telefonic cu reprezentanții inspectoratului, în centrul activităților să fie copiii, să se primească acordul părinților pentru calificativele acordate și părintele să fie informat în permanență despre ceea ce se lucrează”, transmite publicația citată.

Este pentru prima dată când un ministru al Educației le cere profesorilor să aibă acordul elevilor sau al părinților pentru o notă pusă în catalog și să se “axeze pe promovabilitate”.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Incet ,incet, Romania se modernizeza si ca vrea si ca nu vrea . O natiune inteleapta ar trebui sa faca totul rapid si acum avem si ocazia .Tavalugul a pornit si el nu mai poate fi oprit , poate fi doar aminat partial .

  2. Tu ca profesor ai obligatia sa predai materia interacționand cu copiii, astfel verifici ce au înțeles si ce nu . Cum o faci in 15-20 de minute online, când majoritatea prof nu au abilități de predare online

    • Am înțeles scopul. Cel puțin este oficial, oricum exista…dar nu la scara larga.
      „Este pentru prima dată când un ministru al Educației le cere profesorilor să aibă acordul elevilor sau al părinților pentru o notă pusă în catalog și să se “axeze pe promovabilitate”.

  3. Cum adica sa ceara acordul parintilor pentru calificative? Unde ati ajuns, in ce hal ati ajuns, ce scoala, ce educatie, ce viitor? Vai de capul vostru, parinti care sunteti complici la distrugerea acestei natii si la viitorul copiilor si nepotilor nostri. Ce natie de es…croci poate sa ramana dupa voi si dupa „profesorii” pe care ii sustineti sa faca aceste ridicole, stupefiante si inimaginabile reguli de servilism in fata ploconului parintesc!!!

  4. Eu zic ca este perfect. Sparanghelul se poate culege si fara scoala. Poate e mai bine asa. Cine stie ce se intampla daca din greseala mai si stii ceva. Poate nu mai pui stampila unde vrea sefu.

    Dar va rog, obligati si angajatorii la masuri similare, sau mai bine invers. Eu daca vreau sa mi se angajeze odrasla sa fie obligat sa o angajeze, nu asa, pe competenta. Doar in politica se practica de foarte multa vreme.

  5. Dacă doamna ,, ministru „ar fi conștientă si ar gândi nu ar expune copiii

  6. „Scoala” asta ține copiii ocupați, ceea ce nu e rău, dar punerea de note „cu acordul părinților” e de vise rele:
    1. Zis-a bine unul: dați ordin să primescă toți „foarte bine” sau 10, și terminăm bâlciul.
    2. Când ar trebui să se ceară acordul părinților? Fiul meu și nora mea trebuie să lucreze (de acasă), nu i-a scutit nimeni, așa că n-au cum să participe la lecții sau să verifice altcumva dacă puișorul a fost vioi, conștiincios, etc. Și au noroc, al doilea încă nu e la școală, că ar mai trebui un laptop, iar timp și pentru el de unde?