O mamă din Sibiu cu fiica dependentă de droguri își strigă durerea și neputința: „ Aș vrea să poată fi ajutați, nu numai sedați” / ”Acum trei zile am fost internată cu ea în spital, legată de pat, sedată, ca să reziste” / ”Tratamentul psihiatric nu ne-a ajutat, spitalele de psihiatrie nu sunt pregătite”
O mamă din Sibiu și-a strigat joi seara durerea pe scena Centrului Cultural Ion Besoiu din Sibiu, în cadrul unei conferințe pe tema consumului de droguri. Fetița ei este dependentă de droguri și spune că în România anului 2023 nimieni nu o poate ajuta, scrie Turnul Sfatului.
Spitalele de psihiatrie nu sunt pregătite, personalul medical este depășit, terapeuți nu sunt, legile din țara noastră îi încorsetează mai mult șansele decât să o ajute, nu există centre pentru minori. Strigătul ei a fost în fața polițitilor sibieni, a politicienilor din sală, a autorităților, a medicilor, a psihologilor, a profesorilor și a părinților aflați la conferința cu titlul Your Extraordinary Success without Drugs „Da vieții, fără droguri”.
”Sunt aici, în sală, oameni care mă cunosc. Mă lupt cu asta de un de zile. Copilul meu este dependent. Acum este cu tatăl ei în camera, închisă în casă, de frică să nu iasă și să ia droguri. Acum trei zile am fost internată cu ea în spital, legată de pat, sedată, ca să reziste, pentru că nu am putut să rămân cu ea. Sunt la capătul puterilor”, își începe mama povestea, cu ochii în lacrimi.
Femeia spune că a încercat tot, tratamente psihiatrice, internări în spital, terapii, dar nimic nu funcționează. Fata este vilonetă, distruge tot în casă, se distruge pe ea. Mama ei spune că a fost un copil minunat, cu note foarte bune, foarte taentată și foarte inteligentă.
„Inteligența probabil că a fost unul dintre motive. Încercarea de a epata, de a încerca lucruri noi, de a atrage atenția. Problema este că nu am găsit soluții și de aceea sunt aici. Tratamentul psihiatric nu ne-a ajutat, spitalele de psihiatrie nu sunt pregătite. În Spitalul de Psihiatrie am fost internată de două ori aici, la Sibiu. Am stat cu ea acolo, asistentele sunt depășite, terapeuți nu sunt, medicii ca să poată să-i susțină și să-i stăpânească îi sedează”, spune femeiea.
Întregul articol poate fi citit în Turnul Sfatului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
40 comentarii