G4Media.ro

O nouă școală inteligentă va fi construită de la zero, la Ciugud…

O nouă școală inteligentă va fi construită de la zero, la Ciugud – Alba. Primar: Ținta nu vor fi notele și învățarea mecanică, ci fericirea și pregătirea pentru viață a copiilor noștri

Primăria Ciugud din județul Alba a lansat în dezbatere proiectul unei noi școli pe care autoritățile locale o vor construi în comună, acolo unde există deja prima școală „Smart” din mediul rural.

Primarul Gheorghe Damian spune că noua școală ”va îmbina educația, cultura, sportul și va fi în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie și spre viitor, oferind condiții și pentru a pregăti copiii pentru viață”.

Acesta a postat pe contul său de Facebook un comentariu însoțit de câteva fotografii ale viitoarei investiții.

”Acesta este un proiect important pentru următorii ani pe care îl lansăm oficial în dezbatere în mica noastră comunitate. De ce este nevoie de o nouă școală?

După ce am construit prima școală smart din mediul rural din România, copiii noștri, care studiau până acum în școlile de la oraș, se întorc ACASĂ.

Astfel, dacă anul trecut porneam de la 108 copii, numărul elevilor care au ales școala smart ajunge acum la aproape 160.

Suntem atât de fericiți că școala noastră ne rămâne mică, încât am început să căutăm sursele de finanțare (europene și private pentru o nouă școală, mai mare, mai frumoasă și care să demonstreze că NU lăsăm să piară școala de la țară.

Păstrăm și vechea școală pe care visăm să o facem un centru educațional de tip after school și pentru cultivarea aptitudinilor copiilor.

Vrem să construim o școală care să fie în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie și spre viitor, dar care să ofere condiții și pentru a pregăti copiii pentru viață.

Avem curajul să vorbim despre tot ceea ce înseamnă inteligență multiplă, de la inteligența logică până la inteligența emoțională. Avem curajul să facem o școală multifuncțională care să îmbine educația, cultura, sportul și sănătate într-un mix perfect.

Avem curajul să ne stabilim ca țintă nu note și învățare mecanică, ci fericirea și pregătirea pentru viață a copiilor noștri.

Știm că poate va fi cel mai greu proiect al administrației de la Ciugud și poate mulți vor spune că e „Ciugud to be true”, dar ne încăpățânăm să îl transformăm în realitate.

Primarul a postat pe contul său și primele planuri ale școlii.

Contactat de G4Media, purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Lungu, spune că în următorii 2, 3 ani, școala actuală va fi neîncăpătoare pentru numărul în creștere de elevi.

Acesta a adăugat că școala va fi amplasată într-un nou centru civic al comunei, care va fi construit de la zero pe o pășune între satele Ciugud și Șeușa.

Citește și: Modelul Ciugud. Cum a schimbat radical viața unei comunități o pășune transformată într-o zonă de dezvoltare cu 30 de investitori

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Legea invatamantului e una singura. Acolo scrie clar ca media notelor din gimnaziu e folosita la media finala pentru admiterea „la un liceu bun”.
    Daca nu iti pasa la ce liceu ajunge copilul tau accepti orice

    • Mata, asta ai inteles? Un copil care creste sanatos si adaptat realitatii va fi in stere sa invete si pentru examenele standard dar va fi ceva in plus: un om format pentru viata.

    • Spune-i asta profei de muzica sau de desen… daca o enervezi te tine numai in note proaste 4 ani…
      Copii – sa nu va suparati profesorii si sa luati doar 10 pe linie

    • @cloudfare esti total pe langa, sunt scoli particulare, pe sistemul de invatamant de stat (asta de 2 lei care-l votam de 30 de ani), iar copiii reusesc si la licee si la facultati (in proportii mari), si se duc cu drag la scoala, si nu vin nici stresati si au chef si de altele

    • Normal ca sunt.
      Cat timp ai fi dispus sa petreci in fiecare zi (zi de zi) in transportul in comun (aglomerat) pana la liceu si inapoi?

  2. Ciugud to be true!

  3. Greu sa nu votezi asemenea ppt-uri
    I dare you!

    Poate doar cresterea cu 40% a pensiilor o poate contrabalansa

  4. Asa mai da, de ar fi asa oameni peste tot care sa se implice ar fi perfect…

  5. Cam așa ar trebui să arate o „campanie electorală”!
    Însă la noi s-a născut Batman!

  6. Nu imbunatateste cu nimic procesul de invatare daca au luminozitatea, temperatura si umiditatea din clase controlate automat, ar fi suficient sa nu fie frig in sali si sa fie bine iluminate.
    Salile de VR sunt overkill fata de cerintele programei scolare, un simplu proiector ar fi fost suficient.
    Recunoasterea faciala, desi nu este necesara poate fi privita ca ceva benefic daca se ofera garantia ca datele raman in scoala.
    Ceea ce trebuie imbunatatit in invatamantul romanesc sunt manualele si aptitudinile profesorilor apoi sunt factorii externi care influenteaza rezultatele: este necesar ca institutia Protectia Copilului sa functioneze si mai sunt necesare masuri economice/fiscale de combatere a saraciei si prevenire a abandonului scolar.
    Fara astfel de schimbari esentiale, scolile smart sunt doar un pretext smart de a spala bani publici si chiar fonduri UE, fara sa aduca imbunatatiri in rezultatele scolare.