G4Media.ro

O nouă sub-variantă Omicron ridică semne de întrebare şi este monitorizată cu…

Sursa foto: Pixabay

O nouă sub-variantă Omicron ridică semne de întrebare şi este monitorizată cu atenţie de oamenii de ştiinţă

O nouă sub-variantă Omicron, apărută în urmă cu câteva săptămâni, ridică semne de întrebare şi este monitorizată cu mare atenţie de oamenii de ştiinţă, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Deşi noua sub-variantă „nu schimbă datele problemei”, potrivit ministrului francez al Sănătăţii, caracteristicile sale exacte, deocamdată necunoscute pe deplin, ridică anumite semne de întrebare.

Denumită BA.2, această sub-variantă a fost detectată în mai multe ţări ale lumii, în special în Europa.

„Noi variante apar cu o regularitate destul de mare”, a reamintit joi seară Olivier Veran, ministrul Sănătăţii din Franţa, în timpul unei conferinţe de presă.

Din câte ştim până acum, noua sub-variantă corespunde mai mult sau mai puţin caracteristicilor pe care le cunoaştem despre Omicron. Nu schimbă datele problemei în acest stadiu„, a adăugat ministrul francez.

La fel ca varianta Delta de dinaintea sa, varianta Omicron, pe măsură ce s-a răspândit tot mai mult în lume, a generat „fraţi mai mici”, sub-variante care conţin una sau două mutaţii în raport cu genomul său original.

Pentru moment, caracteristicile exacte ale noii sub-variante nu au fost analizate. Însă anumite date medicale atrag atenţia specialiştilor: BA.2 ar fi devenit deja majoritară în Danemarca, unde numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a început din nou să crească în ultimele zile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a inclus Omicron în categoria „variantelor îngrijorătoare”, nu face în acest stadiu o diferenţă între varianta originală Omicron şi sub-varianta BA.2.

„Avem o situaţie internaţională în care varianta Omicron circulă foarte mult, este normal să observăm de-a lungul timpul apariţia unor sub-variante”, a anunţat vineri într-un comunicat agenţia Sante Publique France.

„Ceea ce ne interesează este dacă ea posedă caracteristici diferite în termeni care ţin de contagiozitate, evitarea reacţiei imunitare şi severitate”, a precizat agenţia franceză.

Până în acest moment, noua sub-variantă a fost detectată deja în Franţa, „însă la niveluri foarte scăzute”.

În schimb, în Danemarca, ea a înlocuit progresiv BA.1, varianta Omicron „clasică”.

„Autorităţile daneze nu au o explicaţie pentru acest fenomen, dar îl monitorizează cu mare agenţie”, au transmis specialiştii de la Agence Publique France. La rândul lor, experţii din Franţa „urmăresc cu atenţie datele care sunt obţinute în Danemarca”.

La rândul său, Agenţia pentru Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKSHA) a anunţat vineri că a inclus noua sub-variantă Omicron în categoria „variantelor aflate în curs de investigare”, relatează Reuters.

BA.2, care nu prezintă o mutaţie specifică, aşa cum s-a observat în cazul variantei Omicron şi care a permis diferenţierea de varianta Delta, este cercetată de oamenii de ştiinţă britanici, dar nu a fost desemnată „variantă îngrijorătoare”.

„Este în natura virusurilor să evolueze şi să dezvolte mutaţii, aşadar era de aşteptat că vom continua să vedem noi variante care apar”, a declarat Meera Chand, directoarea departamentului de incidenţă virusologică în cadrul UKHSA.

„Monitorizarea noastră continuă a genomului virusului (SARS-CoV-2, n.r.) ne permite să detectăm noile sub-variante şi să le analizăm pentru a vedea dacă ele sunt importante”, a adăugat aceeaşi expertă britanică, medic specialist în microbiologie.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

  1. Este ceva firesc sa avem mereu o varianta noua atunci cand rata de vaccinare scade.

    • Dimpotrivă, varianta cea nou a fost detectata in Danemarca sau Franța tari cu rate de vaccinare foarte mari, 70-80%

    • Ai dreptate doar ca rata de vaccinare a scazut si la ei. Practic cei 20% ..30% nevaccinati nu vor sa se vaccineze, sunt nucleul forte. Drept urmare brusc a aparut o noua varianta. Caragiale curat – murdar!

    • Trebuie sa fii spalat tare pe creier sa crezi ca poti sa ai rata de vaccinare de 100%, initial s-a spus ca 70% e suficient ca sa scapam de pandemie, acum nici 85% nu e suficient, asta inseamna ca vaccinul nu este eficient. Nu mai manca k*t aici.

    • Iar comentezi aici, sa-mi bag toata p* in familiat ta de propagantist pro vaccin, ti-ai vinde si mama pentru niste ferimituri, bai sluga.

    • Correct, nu ai cum sa ai mai mult, o masa de oameni chiar nu doreste vaccinarea, e dreptul lor pana la urma, nu putem acuza ca din cauza lor nu s-a terminat pandemia, ar fi stupid.

    • Cei 20-30 % , sunt cei trecuți prin boala sau cei care de 2 ani nu s-au infectat .Partea buna la varianta asta noua ..nu face diferențe între vaccinați și nevaccinati , asa ca ar trebui sa-i urmam exemplul . De 2 ani , peste tot numai ura și dezbinare..nu ati obosit? Cred ca este timpul sa trecem mai departe, vaccinați sau nu.

  2. Iarăși închidem granițele, o punem de un lock down, tragem obloanele, ne încuiem in beci, murim?

    • E vorba de varianta ȘOx2.K® modificata! E rosie la po.po.u! Nimic nu stiu Europenii…

  3. Dupa cum stiti, militarii rusi nevaccinati sau care nu detin certificatul verde european, nu vor putea intra in alte state. De asemenea, vehicolele de lupta vor trebui dezinfectate la intrarea in Ucraina. Negocierile se vor relua saptamana viitoare, atunci cand vine si Iohanis de la ski, si se vor axa in principal pe vccinare si certificatul verde pentru armata rusa.

    • Da, da, ei sunt vaccinați, dar nu cu pfizer, pe tema asta se duc negocierile!

  4. Dupa cum stiti, militarii rusi nevaccinati sau care nu detin certificatul verde european, nu vor putea intra in alte state. De asemenea, vehicolele de lupta vor trebui dezinfectate la intrarea in Ucraina. Negocierile se vor relua saptamana viitoare, atunci cand vine si Iohanis de la ski, si se vor axa in principal pe vccinare si certificatul verde pentru armata rusa…

  5. Articol ca sa mai semanam niste panica doar doar mai pacalim lumea.

  6. Ce plictiseala de stire, mai intereseaza e cineva subvarianta X, subsubvarianta Y?

  7. Vad ca dumneavoastra chiar nu intelegeti ca aceasta varianta a aparut tocmai din cauza vaccinarii excesive cu un vaccin total ineficient care a distrus sistemul imunitar al vaccinatilor.

  8. Normal ca eu sunt. Exista clona aceea jalnica cu „antioccidentalii deghizati in antivaccinisti” care posteaza probabil dintr-un azil

  9. Stire cu grad ridicat de şoşoceala.
    Datele din Danemarca nu indica o crestere a severitatii sau vreo scadere a eficientei vaccinurilor actuale comparativ cu omicron.
    E o non veste, e plin de sub variante si vor mai fi. Majoritatea tarilor nu au capacitatea de secventiere ca sa le descopere.
    Cat timp severitatea e in scadere ne indreptam catre o perioada endemica in care cei care au avut covid sau sunt vaccinati nu mai ajung la spitale.

    • Mai sunt și aia categoria hardcore , care de abia asteapa tulpinile și updaturile de zeama. Atâta își bagă până ajung la Palabutron.

    • Danezii 17 morți la milion și noi 14.
      Danemarca 60% goosterizată și incă 20% cu 2 doze plus inca 3% cu o doza.
      Deci nicio scădere a eficacității, nu? (Dacă a fost vreodată eficace)
      La infectare, eficacitate?
      35 la mia de locuitori în ultima saptamana iar România 4,7.
      Se vede și aici ce eficacitate la infectare are zeama.

  10. Antioccidentalii deghizati in antivaccinisti ae spune ca este vorba despre o oboseala a sistemului imunitar dupa doze repetate de vaccin. Dar eu sunt convins ca e o simpla coincidenta

  11. Ma io am 3 doze bagate dar mai lasati-ne cu subvariantele astea ca ne-am cam saturat, unde dreacu a disparut deltacron au dus-o pe planeta transformerilor????

  12. Nu se mai satura lumea sa vorbeasca de covid, vaccin si antivaccinisti!!!

  13. Calculeaza te rog mortalitatea in Danemarca la nr de infectati, nu la nr de locuitori.
    Si cel mai corect e sa calculezi nr de morti intr-o saptamana comparativ cu nr de infectari de acum 3 saptamani (ca se moare de covid la cca 3 saptamani de la infectare).
    Si atunci rezultatele dau asa:
    Danemarca- infecati acum 3 saptamani : cca 15.000/zi , morti dupa 3 saptamani (adica in perioada asta): cca 16/zi. Mortalitate:0,1%
    Romania- infectati acum 3 saptamani: cca 1500/zi, morti dupa 3 saptamani (adica in perioada asta): cca 37/zi. Mortalitate: 2,5%
    sursa: worldometers
    Ei, cum ti se pare acum mortalitatea in Ro vs Danemarca?

    • La ei este demult omicron predominantă. La noi nici măcar acum nu e declarată de insp ca fiind predominanată. (A2a încercare de postare, cenzorilor de la g4 s-a dus la culcare, sa sperăm că apare la dimineața)

    • Ei au avut si au tratamente si sistemul sanitar pus la punct !!!Noi…..vai

  14. Sa nu apară măcar o subvarianta ceva și Omicronului… chiar așa!…ar fi și păcat!… PLANDEMIA să continue, se poate?!. Nu va e rușine, păi?!…😄🤔☹️😁