G4Media.ro

O nouă sursă de poluare: mii de tone de deșeuri textile aduse…

Sursa foto: Poliția de Frontiera

O nouă sursă de poluare: mii de tone de deșeuri textile aduse în România drept haine second hand, care sunt de fapt aruncate și poluează pe termen lung

Garda de Mediu anunţă că, anual, se încearcă introducerea în ţară a mii de tone de deşeuri textile, sub pretext că ar fi haine second hand pentru vânzare. În realitate, hainele introduse în ţară sunt mult prea degradate pentru a putea fi vândute într-un magazin, potrivit News.ro. Comisarul general al Gărzii de Mediu, Marioara Artemis Gătej, afirmă că aceste deşeuri sunt o mar problemă, având nevoie de zeci de ani pentru descompunere.

”Sub umbrela „SH” se încearcă în fiecare an introducerea în ţară a mii de tone de deşeuri textile, care nu ar putea fi vândute niciodată într-un magazin second hand, din cauza gradului avansat de uzură în care se află”, a transmis, miercuri seară, Garda Naţională de Mediu.

Sursa citată a precizat că, doar în ultimele două zile, au fost blocate la Constanţa aproximativ 16 tone de astfel de deşeuri textile.

”Declarativ, documentele arată că în containere sunt haine second hand, dar în realitate, nimeni nu ar putea purta ce este acolo. Sunt nenumărate investigaţii în derulare, iar zeci de astfel de transporturi au fost blocate la intrarea în ţară sau returnate expeditorilor, înainte de a umple şi mai mult depozitele de deşeuri. Textilele sunt o mare problemă, având nevoie chiar şi de zeci de ani pentru a se descompune şi, din păcate, sunt prea puţini reciclatori dornici să le preia, pentru a le reintroduce în procesul de producţie”, susţine Marioara Artemis Gătej, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu. (Sursa foto: Poliția de Frontiera)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Eco EU dar nu e problema le trimit in Africa mâine.