G4Media.ro

O pictură rară cu Naşterea Domnului creată în urmă cu 500 de…

Foto: National Museums

O pictură rară cu Naşterea Domnului creată în urmă cu 500 de ani de Baldassare Peruzzi, salvată de guvernul britanic

O pictură rară cu Naşterea Domnului, creată în urmă cu mai bine de 500 de ani de pictorul și arhitectul Baldassare Peruzzi, a fost salvată de guvern drept „cadou de Crăciun pentru naţiune”, după ce a fost impusă o interdicţie de export, scrie The Guardian, citată de agenția News.ro.

„The Nativity”, singura lucrare a lui Peruzzi din Marea Britanie, va fi expusă anul viitor în Irlanda de Nord. Lucrarea a fost achiziţionată de National Museums după ce au fost strânse fonduri pentru cumpărarea lucrării de la National Heritage Memorial Fund, Art Fund, Department for Communities NI şi Esme Mitchell Trust.

„The Nativity” a fost pictată în jurul anului 1515 de Peruzzi, una dintre figurile importante ale artei la Roma în primele decenii ale secolului al XVI-lea, care a lucrat alături de Rafael şi Donato Bramante. A fost arhitect, designer de teatru, pictor şi desenator.

Majoritatea picturilor lui Peruzzi erau fresce şi s-au pierdut. „Naşterea Domnului” este una dintre puţinele lucrări din afara Italiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Pictura a fost achiziționată, nu salvată. Nu e vorba de salvare pentru că lucrarea nu risca să dispară. Presupun că riscul ar fi fost să părăsească UK. Așa se face cu bunurile artistice de interes național. Se adună fonduri și se achiziționează ca să nu părăsească țara.
    Ce se mai știe de „Cumințenia pământului” lui Brâncuși?

  2. ,,Designer de teatru” în secolul al XVI-lea? Se traduce prin scenograf. Romgleza a pus stăpânire pe țara asta iar jurnaliștii, din păcate, sunt răspândaci cu mai multă sau mai puțină bunăștiință.