O rachetă nord-coreeană lansată de Rusia împotriva Ucrainei conținea „sute de componente” americane și europene – Conflict Armament Research
O rachetă balistică nord-coreeană lansată luna trecută de armata rusă în Ucraina conținea sute de componente care au legătură cu companii din SUA și Europa, potrivit unui nou raport al organizației de investigație Conflict Armament Research (CAR), cu sediul în Marea Britanie, relatează CNN.
Constatările marchează prima identificare publică a dependenței Coreei de Nord de tehnologia străină pentru programul său de rachete și subliniază problema persistentă cu care se confruntă administrația președintelui american Joe Biden în încercarea de a împiedica ca microelectronica ieftină, fabricată în Occident și destinată uzului civil, să ajungă în armele folosite de Coreea de Nord, Iran și Rusia.
CAR a examinat direct 290 de componente din resturile unei rachete balistice nord-coreene recuperate în ianuarie de la Harkov, Ucraina, și a constatat că 75% dintre componente au fost proiectate și vândute de companii înregistrate în Statele Unite, potrivit raportului transmis în premieră CNN.
Cercetătorii au descoperit că 16% din componentele găsite în rachetă au fost legate de companii constituite în Europa, iar 9% de companii constituite în Asia. Aceste componente cuprindeau în principal sistemul de navigație al rachetei și proveneau de la 26 de companii cu sediul în SUA, China, Germania, Japonia, Olanda, Singapore, Elveția și Taiwan, se arată în raport.
Anul trecut, după cum a relatat anterior CNN, CAR a stabilit că 82% din componentele din interiorul dronelor de atac de fabricație iraniană lansate de Rusia în interiorul Ucrainei au fost fabricate de companii americane.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii