G4Media.ro

O săptămână grea pentru Klaus Iohannis

O săptămână grea pentru Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a ieșit din termenul administrativ de 30 de zile, termen general în care orice instituție este obligată să răspundă la o petiție. Decizia Curții Constituționale care îl obligă pe șeful statului să o revoce din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a publicat în Monitorul Oficial pe data de 7 iunie. Acest termen administrativ s-a scurs, prin urmare la începutul săptămânii președintele va fi în situația de a se opri din citit. De luni încolo, un răspuns la cererea de revocare formulată de ministrul justiției, Tudorel Toader, nu mai poate întârzia mult, mai ales că Liviu Dragnea agită tot mai amenințător spectrul suspendării.

  • UPDATE 11.24 Purtătorul de cuvânt al președintiției a anunțat luni, la ora 10.00, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

După ce șefa DNA a anunțat vineri că nu demisionează și că nu și-a delegat atribuțiile, cartoful fierbinte a trecut exclusiv în mâna președintelui Iohannis.

Toate informațiile obținute de G4Media.ro indică faptul că este foarte posibil ca președintele să decidă revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, înainte de plecarea la summit-ul NATO de la Bruxelles, programat pentru 11 – 12 iulie, adică în prima parte a săptămânii, sau imediat după. Mai putea prelungi comedia cititului? Niciun lider sau instanță europeană n-ar fi încurajat acest tip atitudine. Refuzul de a aplica o decizie CCR subminează statul de drept. Nu face decât să mute atenția de pe adevărații inamici ai democrației și să le ofere motive reale de suspendare. Oricât ar sabota Tăriceanu planurile lui Dragnea, cu sau fără amenințările liderului PSD deasupra capului, problema revocării lui Kovesi rămâne, este reală și trebuie tranșată.

Din păcate, președintele Iohannis a ratat ocazia de a-i oferi șefei DNA o ieșire onorabilă printr-o numire care intră în atribuțiile sale. În cazul judecătorului Petre Lăzăroiu a mutat greșit, astfel că nu s-a eliberat un loc la Curtea Constituțională, ci la Cotroceni, prin demisia consilierului prezidențial, Simina Tănăsescu. Or, șefa DNA nu are ce căuta la Administrația Prezidențială dacă vrea să nu-și compromită mandatul. Prin urmare, ce-i va putea oferi președintele pentru ca revocarea să nu arate ca o sancțiune pentru tot ce a făcut în calitate de procuror-șef? Pentru sistem și pentru public va fi un semnal important: ce se întâmplă cu înalții funcționari ai statului care apără în condiții dificile interesul public?

Dacă nu găsește un răspuns adecvat la această provocare, președintele Klaus Iohannis riscă să dezamăgească masiv susținătorii luptei anti-corupție. Nu sunt nici puțini și reprezintă o mare parte din electoratul său. Dezamăgirea străzii va fi pe măsură dacă revocarea lui Kovesi va arata ca o execuție. Se va accentua demobilizarea instalată oricum din cauza oboselii și a vacanțelor. Nici celelalte instituții-cheie din stat nu se vor simiți încurajate să lupte, din moment ce prețul pentru a-ți face datoria este să pierzi totul. Din acest punct de vedere, președintele se află într-un moment de cotitură al mandatului său. Ar putea începe declinul, dacă lupta pentru independența procurorilor se va termina prost.

Nu doar revocarea lui Kovesi de la DNA reprezintă o mare provocare, ci mai ales ce urmează după. Președintele nu va mai controla viitoarea numire, propunerea revenind ministrului Justiției, Tudorel Toader. Or, nu-și face nimeni iluzii, omul trimis acolo de coaliția PSD – ALDE, cu mâna ministrului justiției, va avea o misiune precisă: oprirea marilor anchete. După revocarea lui Kovesi și odată cu instalarea noului procuror-șef, vor urma epurări previzibile și decapitări pe toate palierele de conducere în DNA și în restul parchetelor.

Chiar dacă face însă noua propunere repede, ministrul justiției nu va putea obține la fel de repede și avizul Consiliului Superior al Magistraturii, intrat deja în vacanță. Chiar dacă avizul este consultativ, existența lui reprezintă o condiție formală în absența căruia președintele nu va putea face viitoarea numire. Dacă se ajunge aici, șeful Parchetului General, Augustin Lazăr, va desemna un interimar la șefia DNA, până în toamnă. Președintele și procurorii DNA pot câștiga astfel două luni, timp prețios în care se pot finaliza câteva dosare importante.

Important va fi ca și procurorii DNA să aibă curajul să se înscrie la concurs, cât mai mulți și bine pregătiți, astfel să nu-i lase ministrului Tudorel Toader o marjă prea mare de manevră, așa cum s-a întâmplat la DIICOT.

Mai sunt, deci, câteva artificii prin care poate amâna un dezastru total după revocarea iminentă a șefei DNA, dacă nu cumva președintele Klaus Iohannis va fi tentat să negocieze politic acest moment. Și președintele Traian Băsescu, să ne amintim, a negociat numirea noilor procurori șefi în aprilie 2013 cu premierul Victor Ponta, având însă o poziție mai puternică și fără decizii CCR care să-l oblige la un anumit comportament. Nu putem ignora total scenariul unui troc, numai că orice înțelegere netransparentă cu actuala majoritate ar echivala cu o catastrofă pentru viitorul politic al președintelui Iohannis în momentul când s-ar afla.

În tot cazul, va fi o săptămână dificilă pentru Klaus Iohannis, dacă nu cumva se confruntă cu cea mai grea decizie din cariera lui.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

59 comentarii

  1. Corecta si rationala abordarea dumneavoastra domnule Dan Tapalaga. Totusi ar exista o solutie, cei drept oarecum extrema , dar totusi plauzibila . Ar mai exista calea unui referendum cu doua intrebari : una referitoare la revocarea sefei DNA , iar cealalta legata de prezenta sau nu a persoanelor condamnate penal , in functii publice . Repet , este o masura extrema , dar in fata aberatiei emise de CCR , nu prea vad alte cai de raspuns.

    • Hotararile CCR se aplica NECONDITIONAT si Imediat, doar kwj face pe smecherul.

      Poti sa faci 1000 de referendumuri !

    • @X, de unde „imediat” ?

      Nici legea si nici CCR nu prevad un termen in acest sens.

      PS. Poate ca ar trebui ca CCR sa rezolve si conflictul acesta ! 😉

    • Si daca CCR-ul stabileste maine-poimaine ca ar fi mai bine sa ne transformam in Sultanat, eventual cu mustata obligatorie, noi atunci ce ne sfatuiesti sa facem, sa ne mai barbierim ori mai bine nu…?!
      Eu mai bine incep de pe acum sa mi-o las sa creasca, nu se stie niciodata….

    • Mesajul era pentru X-man.
      Draga Su, te rog sa te feresti atunci cand ”scuip” flacari dupa gandacii galactici, n-am gasit inca alta metoda de ai anihila.
      O merge cu Killtox…?!

    • Corectare: a-i

    • Pentru ca romanii au fost prea prosti sa voteze in 2016, am ajuns in urmatoarea situatie:

      Daca nu face ce ii spun niste infractori, presedintele va fi suspendat.

      Mai cititi fraza de mai sus o data, de doua ori, pana va intra in cap cat de perversa este Romania si ce popor are.

    • A-i scris gresit, a-i grije!

    • Deciziile CCR se aplica doar daca sunt temeinice, legale si constitutionale.
      CCR nu rescrie Constitutia, asa cum vor penalii.
      Daca CCR ii cerea presedintelui sa declare razboi SUA, Rusiei, Frantei si Japoniei, presedintele tebuia sa execute o asemenea decizie aberanta ?
      Daca CCR ii cerea presedintelui sa o revoce pe Sefa DNA pentru ca l-a impuscat pe J. F. Kennedy, cu toate ca Sefa DNA nici nu se nascuse atunci, presedintele trebuia sa execute o asemenea decizie aberanta ?
      Asa este si cazut de fata. Ministrul corupt si las al justitiei a acuzat-o pe Sefa DNA de 20 de fapte. toate aceste acuzatii au fost integral demontate de sefa DNA si de CSM. Cum sa fie obligat presedintele sa execute o decizie bazata doar pe minciunile formulate de ministrul corupt si las al justitiei ?
      1. Guvernul nu are nicio atributie in cazul revocarii. Deci nu exista niciun conflict intre presedinte si guvern. Cererea ministrului corupt si las al justitiei trebuia respinsa ca inadmisibila.
      2. CCR s-a prefacut ca intelege ca presedintele a spus ca cererea este legala, dar nu ar fi oportuna revocarea, cind de fapt, presedintele a spus ca niciunul din motivele invocate nu se sustine, deci cererea este ilegala.
      Daca nu exista alta cale, presedintele trebuie sa constate ca CCR, parlamentul si guvernul sunt acaparate de un grup infractional organizat, trebuie sa constate ca siguranta nationala este pusa in pericol, trebuie sa suspende constitutia, sa dizovle parlamentul, sa demita guvernul sa-i revoce pe judecatorii corupti de la CCR, ICCJ si CSM (aflati in slujba mafiei psd) si sa numeasca un premier tehnocrat, care sa organizeze alegeri generale anticipate, la care penalii sa nu aiba dreptul sa participe.

  2. Sa o revoce, la urma urmei nu conteaza din ce parte ”sare” scanteia, numai scanteie sa fie…

    • Tu Iti dai seama ce scrii ?!

    • Pai, parerea mea e ca scriu intr-un limbaj pamantean, spre deosebire de gandacii galactici care doar se prefac ca scriu omeneste…
      Adevaratele lor intentii sunt arhicunoscute, vor sa captureze galaxia. Nu-i asa, stimata doamna Dana Scully…?

    • Cred ca Dl Tapalaga subestimeaza reactia strazii. Daca Kovesi este revocata e posibil sa fie revolutie.

    • Va fi o revolutie a rezistentilor formata din maxim 2000 de oameni, ahahahah!

    • Pentru eradicarea Ciumei Rosii nu e neaparat necesar sa fim multi, e suficient sa fim macar cativa, dar la indemana cu…tratamentul potrivit…
      Eu zic ca va merge cu var nestins, asa cum a mers dintotdeauna…

    • Dacă Decizia era obligatorie si imediata pt Președinte, n-ar fi scris în dispozitiv „urmează să revoce”, ci „trebuie să revoce”, iar obligativitatea „erga omnes” a dispozitivului este
      pentru Parlament si Guvern, care sunt instituțiile chemate sa execute deciziile CCR,
      ceea ce nu prea respecta, cu anii.

  3. 1. Cea mai mare aberatie :”Nici celelalte instituții-cheie din stat nu se vor simiți încurajate să lupte, din moment ce prețul pentru a-ți face datoria este să pierzi totul. ”

    CORECT ar ti „Pierzi totul DOAR DACA FACI LICRURI ILEGALE”.

  4. Tapalaga a dwzvaluit tactica Iohanessiana, vroia sa forteze debarcarea lui Lazaroiu ca sa ii ofere protejatei sale un loc caldut la CCR, la fel cum a facut cu cea care i-a rezolvat dosarul de incompatibilitate faimoasa partenera a binomului Livia Stanciu, noroc ca nu i-a iesit pasenta!

    • Vezi ca ți se vede ip-ul, boss…

    • Si daca e doar o perdea de fum si ”anesteziati” fiind, ciumatii vor fi luati ca din oala de Codruta sosita pe un cal alb…?
      Stiu deja care o sa fie replica ta: ” Oare cine de la PSD se va ocupa de cal, ca sa-l decapeze? Propun ca de treaba asta sa se ocupe duamna Galetusa-Fierea, dansa are loc destul…”

    • Si daca mi se vede ce, vrei sa mi-o decapezi boss!

  5. Se duce la pensie toarsa Kovesi, pensie babana de magistrat cateva sute de milioane, partenerul de binom Coldea are si el vreo doua sute de bulioane, sa te tot plimbi prin tari exotice, parca ii si vad pe plaja la nudisti in Copacabana decapand de zor!

  6. Foarte corecta analiza ! Atat de corecta incat – paradoxal – poate conduce la o continuare a citirii hotararii CCR pana cand Presedintele gaseste ce sa- i ofere Codrutei!

    PS. Ramane imensul pericol al „adormirii” luptei anticoruptie.

    • as fi vrut sa-i citesc analiza la hotararea in legatura cu Parlamentul din 300 , NU am gasito.
      o fi primit vre-un lantz Tapalaga? nu merge situl?

  7. Catre insorita plaja din Halkidiki. STOP.
    Si catre terasele unde abunda micii si berea buna. STOP.
    Se aude-n targ cum ca Klaus va fi nevoit s-o revoce pe Codruta. STOP.
    Oare noi om fi in stare sa dam macar un pronostic? STOP.
    Daca de altceva nu prea mai suntem in stare…?! STOP.
    Pronosticul meu e ”1”, adica in favoarea Codrutei. STOP.
    Voi ce parere aveti? STOP.

  8. acum cateva saptamani Tapalaga se lauda ca NU a dat mana cu Dragnea …ce s a scimbat de atunci ? doar Tapalaga …ha ha ha ha
    cu alte cuvinte decizia aia cu 300 de parlamentari fructul unui referendum EU cred ca-i mult mai importanta decat demiterea ABUZIV a unui procuror , nicaieri nu exista un termen nici la asta nici la aia , asa ca Brrrr Tapalaga , si ii dorim lui Iohanis sa intre in etapa de analiza a celor citite …pentzru vre o 4 luni ….

  9. Daca presedintele o revoca pe Laura Codruta Kovesi, s-a sters pe bot de voturile familiei mele, 9 la numar.
    Noi, intreaga familie, am fost foarte suparati pe Codruta pentru felul in care a procedat cu Alina Bica. Acum nu mai sintem suparati , fiindca justitia a achitat-o pe Alina in dosarul acela din cauza caruia a fost arestata.
    Insa…
    …, acum este vorba despre asaltul ticalosilor din Romania asupra justitiei, iar Klaus Werner Johanis are obligatia sa apere pe orice cale, chiar si omitind o chestie de procedura, sa apere cum ziceam anticoruptia din Romania.
    E la alegerea lui, evident!
    Vom vedea daca este un cetatean al Romaniei, onest, sau nu.
    Doamne-ajuta!

    • Ba da destept mai esti. Alina Bica era nevinovata, ca si Oprisan si alte gunoaie.

    • sigur Bica e nevinovata, dintr-un salariu de sef la Diicot sa iti muti domiciliul in Costa Rica pe termen nelimitat, eu nici la Vaslui n-as putea sa stau in chirie , fara loc de munca !

  10. Hai cu demiterea matahalei frunte-ngustă ,dacă nu cu suspendarea Tăntălăului României !!!

  11. Dl președinte Iohannis o va putea numi pe L.C. Kovesi la CCR în locul lui Petre Lăzăroiu în iunie 2019 când acesta va trebui să elibereze necondiționat locul rezervat propunerii prezidențiale.

    Asta dacă, între timp, LCK nu va primi o ofertă într-o instituție supranațională.

    Prin numirea din 2019 dl Iohannis își poate mulțumi electoratul într-un perfect timing pentru campania electorală, când ecoul acestei acțiuni va fi mult mai puternic.

  12. Daca chiar nu exista alta solutie decat revocarea Laurei Codruta (Codrutei?) Kovesi, atunci Iohannis ar trebui sa refuze categoric gestul si sa forteze initierea procedurii de suspendare.
    De ce sa faca Iohannis treaba murdara a coalitiei PSD-ALDE, daca oricum ea se va face? Sa il lase pe Tariceanu sa apese tragaciul care va scoate iar in strada zeci de mii de oameni…sa vada si el cum este sa te prabusesti in sondaje in prag de an electoral. Practic cel care va emite acest act se va descalifica aproape sigur din cursa prezidentiala. De aceea probabil nici Tariceanu nu vrea sa o faca, si toata lumea il forteaza pe Iohannis.
    Si BONUS, referendumul de demitere ar reprezenta o victorie categorica pentru Iohannis (vedeti acel sondaj PSD cu 90% impotriva), iar un astfel de demers esuat va spulbera coalitia de guvernare si il va propulsa pe presedinte impreuna cu intreaga opozitie in sondajele de opinie. Oportunistii din PSD vor migra catre Pro Romania iar cei din ALDE catre PNL. Si astfel s-ar incheia cel mai prost capitol din istoria noastra recenta.

    • Da, dar intre timp Tariceanu ar promulga legile justitiei si justitia Romaniei nu va mai exista, vom avea nevoie de 20 de ani s-o aducem in acelasi stadiu. Insa sunt de acord ca daca Iohannis o revoca pe Kovesi va fi mort politic. Va deveni atat de nepopular incat ii va incita chiar la suspendare pe cei din PSD, ALDE si UDMR. Ar fi or eroare monumentala.

    • Dar de ce de 20 de ani, Zimbrule? Alegerile sunt in 2 ani jumate, eu zic ca in vreo 3 anisori si ceva Codruta va putea fi reinstalata si atunci sa vezi necesar de puscarii noi…Vorba lui Vantu:”Investiti in viitor, investiti in puscarii noi…!”…

    • @ Scaraoțchi®. Da, sa o puna pe Kovesi din nou nu ar fi prea greu. Insa hibele sunt la legile justitiei. Pentru ca avem legea cu pensionarile, ceea ce ar insemna ca 40% din judecatori, procurori etc. vor pleca si vor fi inlocuiti cu oameni pusi de PSD, ALDE si UDMR. Cum ii vei schimba pe astia dupa aceea, cu forta? Apoi daca legile justitiei intra in vigoare, ele vor fi valabile chiar si daca vor fi schimbaye mai tarziu, caci se aplica principiul legii cele mai favorabile infractorului. Raul este deci atat de mare incat va trebui schimbata constitutia . Deci hai sa zicem ca vin la putere USR, partidul lui Ciolos si PNL-ul. Va fi nevoie de schimbarea constitutiei, ceea ce este foarte greu mai ales ca CCR-ul condus de PSD va trebui sa-si dea acordul. Din acest motiv este extrem de important ca aceste legi ale (in)justitiei sa nu intre in vigoare nici macar o secunda. Alfel chiar nu exagerez ca va fi nevoie de mult timp ca sa avem niste legi ale justitiei normale.

    • @Zimbru – ok, dar legile justitiei sunt deja contestate la CCR de catre opozitie nu? Si aceasta a dat termen de rezolvare la toamna? (nu stiu sigur daca s-a confirmat aceasta stire).
      Un presedinte interimar ar putea sa promulge aceste legi chiar inainte de pronuntarea CCR asupra constitutionalitatii?
      Ideea e ca daca maine se declanseaza suspendarea, trebuie organizat referendum in maxim 30 de zile nu? Deci intoarcerea lui Iohannis ar putea avea loc cu mult inaintea pronuntarii CCR.
      Si oricum, ei controleaza guvernul – ar putea da OUG maine daca ar dori si la revedere…ar fi o masura la fel de controversata ca si promulgarea legilor din pix de catre Tariceanu. Dar si in acest caz, cel mai sifonat ca imagine ar iesi Tariceanu. Deci eu unul il inteleg de ce NU VREA sa fie el KILLER-ul cum s-ar spune. Cred in continuare ca suspendarea e MARE CACEALMA

    • @Zimbru,
      Tariceanu nu va putea promulga aceste legi pt ca ele deja au fost atacate la CCR de partide si urmeaza ca si Iohannis sa sesizeze Curtea in urmatoarele zile !

    • Nu vorbim despre aceleasi legi. Exista modificarile de la codul penal si la cel de procedura penala, pe care se va pronunta CCR la toamna. Si apoi exista legile justitiei, care au trecut deja de CCR si care sunt extrem de nocive, una din legi e cea legata de pensionarea magistratilor, judecatorilor etc. care ar afecta aprox 40% din sistemul judiciar iar clica PSD, ALDE si UDMR ar putea sa numeasca pe cine vor ei in aceste posturi. Apoi mai este o lege care il scoate complect pe presedinte din procedura de numire in sistemul judiciar. Lumea parca a uitat ca exista si aceste lege modificate in decembrie 2017, votate pe repede inainte si care au ca obiectiv dinamitarea sistemului judiciar. Deci Tariceanu ar fi putut sa le promulge pe aceste legi. Oricum in curand si Iohannis va trebui sa le promulge, caci si-a epuizat toate caile de atac interne, si nu doreste sa ia niciun risc. Avem un presedinte de paie.

  13. trebuie referendum pentru ca presedintele sa poata refuza si numi de cate ori doreste procurorii sefi, pentru asta a fost ales sa fie garantul indepentei justitiei in fata psd-ului, a venit o curte comunista sa schimbe tot echilibrul intre puteri contrazicand toata jurisprudenta cu care am intrat in ue,altfel mafia politica isi pune un ciordache procuror.

  14. Daca Klaus Iohannis o revoca pe Kovesi, poate fi sigur ca nu va mai castiga niciodata un al doilea mandat. Toata lumea va vota pentru orice alt candidat Ciolos etc., insa nu pentru un presedinte de paie, incapabil sa faca fata mafiei PSD, ALDE si UDMR.

  15. Prima zi a intervalului de 30 zile, deasemenea si ultima zi nu intra in calculul iar daca termenul cade intr-o zi nelucratoare raspunsul poate fi dat in ziua urmatoare acesteia. Asadar ultima zi a raspunsului ar putea fi maine pana la ora 24. Daca PSD iese si propune suspendarea iau plasa, n-au asteptat sa treaca intreg intervalul de timp.

  16. Constitutia e facuta de psd! Decizia ccr e data de dorneanu’! Constitutia trebuie ignorata!simplu!pe viitor ccr ar tebui dizolvat sau marit nr pt a anihila voturile psd!

  17. Johanes a intermediat vanzarea unor orfani in Canada si a deposedat de case batrani neajutorati!
    A fost propus in sediul Grivco, din partea USL pentru functia de prim-ministru, fiind sustinut de Voiculescu…
    L-a propus prim-ministru pe Ciolos, nepotul vulplii, generalul Ardelean de la „doi si un sfert”, care dupa un an de guvernare a dus PSD la 50%.
    Pentru toate aceste servicii PSD ul nu o sa l suspende…

    • Nu te cred..! Cred ca spui toate astea ca sa stam linistiti in case si sa nu pornim nicio revolutie.
      Ce metode sofisticate folositi, frate…! Bine ca nu incercati iar cu cresterea economica si cu bunastarea, probabil ca portia de ras mi-ar putea fi fatala…

    • Am citit si ca Iohannis e canibal si te-a invitat la masa diseara. E adevarat?

  18. De ce CCR-ul poate sa nu respecte constitutia (sa tina un judecator la CCR desi i-a expirtat mandatul), de ce Parlamentul poate sa nu respecte o decizie CCR de ani de zile (Parlament unicameral de max 300 de parlamentari), iar Iohannis trebuie sa se grabeasca tare de tot si sa o demita pe Kovesi. Ar fi o decizie ridicola a lui Iohannis, iar daca il vor suspenda, ceea ce este foarte probabil mai ales daca o demite pe Kovesi (caci va devenii nepopular), nici macar nu va mai fi reinstalat in functie. Cine va vota pentru un presedinte care o revoca pe simbolul luptei anticoruptie? Cine va acepta ca inculaptii sa numeasca viitorul sef al DNA-ului?

  19. Iohanis nu trebuie să o demită pe Laura în nici un caz !!! PUNCT !
    În primul rând pentru că legile au ,,o literă și un spirit” iar decizia CCR este ultimul pas dintr-un lung șir de prostituire a literei și a spiritului unui lung șir de legi.
    Spus altfe, un Atac împotriva Justiției !!!
    Împotriva acestor atacuri se luptă NU sefac concesii de nici un fel !
    Așa că să facă bine să mai citească și dacă nu înțelege ceva să mă întrebe și pe mine.
    Orice alt drum va fi taxat cu disprețul celor care l-au votat și zeflemeaua PSD-ului.

    Un alt scenariu posibil; Iohanis să le aducă aminte că suntem cam în urmă cu respectarea deciziilor CCR. Motiv pentru care se impune aducerea la zi._——–
    Decizia nr.32 ianuarie 23 din 2018 a CCR, care zice că toți cei trimiși în judecată sau cu sentințe de condamnare definitivă … afară din administrația publică. Dragnea cap de listă.
    Sau
    Să strigăm să vină americanii. Prin așa ceva am mai trecut acum 60-70 de ani și toată lumea zicea că,,nu ne lasă americanii” ,,vin americanii” Păi, să vină !
    Sau
    Acele instituții care au în atribuții în apărarea Țării împotriva răsturnări constituționalității să se apuce de treabă, Urgent. SRI, Poliția, Armata !!
    La Treabă !!

  20. Spuneti „Refuzul de a aplica o decizie CCR subminează statul de drept.” Serios?? Decizia CCR este profund neconstitutionala (vezi ziare.com), deci cum ar putea Iohannis sa submineze statul de drept??

  21. Ionic are dreptate, total de acord

  22. Solutia este: DIZOLVAREA PARLAMENTULUI, ALEGERI ANTICIPATE, gata cu cititul documentelor scrise de corupti

  23. Am impresia ca se omite din vedere un lucru: daca Iohannis semneaza decretul de revocare, LCK are solutia atacarii in contencios administrativ a acestui decret. Ce ar impiedica-o sa faca lucrul asta? Pana sa fie numit noul procuror-sef, la toamna, daca instanta decide anularea decretului, LCK revine fumusel in functie. De ce nu ar fi o ipoteza plauzibila?

  24. „cu mâna ministrului justiției, va avea o misiune precisă: oprirea marilor anchete”. Nu oprirea anchetelor va fi finalitatea, ci continuarea lor, poate intr-un ritm si mai sustinut, dar in cealalta directie. In sensul razbunarii.

    Presedintele si-a aratat limitele. A fost arogant cu cititul, s-a aratat nepasator in fata suspendarii, pt ca acum sa cedeze in fata suspendarii. In ochii lumii pare ca a facut-o de frica lui Dragnea.

  25. Ce saptamana grea domnule Tapalaga? A rezolvat-o Iohannis simplu. S-a ascuns in spatele doamnei Puscalau. Minimul gest pe care il asteptam de la el ar fi fost sa vina si sa spuna ca nu avea de ales decat sa o demita pe LCK. Nu era momentul sa se ascunda. Lasa ca-i dam noi un concediu sa ne tina minte. Nu mai pupa asta inca un mandat.

  26. Nu mai este asa de grea. Gata a revocat-o. Si-a facut saptamana usoara. Acum dupa efortul sustinut de a semna revocarea si dupa ce si-a trimis consilierul sa anunte tampenia care a facut-o isi poate lua linistit concediu pana la sfarsitul mandatului.

    Apropo, cunoasteti un candidat bun pentru functia de presedinte al Romaniei|? Eu ma gandeam la Codruta.

  27. Deci totul se rezuma la „sa le mai facem cateva dosare” .
    Atat .
    Shi apoi vuvuzelele acestei perle se mira de ce dupa o vreme raman din ce in mai putzini si mai putzini tot mai putzini shi tot mai furioshi.
    Am o veste proasta pentru voi : sunt tot mai multzi cei care ajung la concluzia ca planulul vostru de „sa crape-n chinuri ceilaltzi” nu e un plan de viitor pentru noi majoritatea romanilor.
    Singura vostra sansa de moment e ca nici ailtazi nu par a se adapa din experientza internatzionala a rezistentzei la interventzionismul colonialist strain.

    Dar aceasta experientza internatzionala exista documentata in rafturi lungi de biblioteca.
    Tot ce lipseste pe moment e stomacul de admite ca exact in acetsa situatzie sa afla tzara noastra. Shi disponibilitatea de a face ce trebuie facut.

    Cat despre viitorul politic a LCK e egal cu cel a lui Horodniceanu ca shi meritele de altfel.
    Aaaaa ca azi unii dintre papusarii ei inca se mai agita tragand inutil de fire daaaaa pana shi ei o sa vada ca acestea au fost retezate.

    Iar mai apoi valoare de intrebuintzare a LCK va fi egala cu cu difrenetza activ-pasiv a activitatzii sale. Cu diferentza dinte vaolarea aduca de activitatea ei de reducere a corutziei = adica cu difrentza dintre cu cat s-a redus corutzie vs cu cat au crescut abuzurile.

    Shi nu astea nu sunt fabulatzii sunt constatarea „viitorului” politic a magistratzilor Mani Pulite care azi aici acum nu mai aduna in Italia nici macar un vot , nici macar votul lor insashi.
    Viitorul sau politic este egal cu discursul sefului Mani Pulite prin care ishi care scuze de la itelieni pentru raul pe care l-a provocat tzraii prin activitatea sa pseudo-procurareasca.

    Cum il chema mai stie cineva ?
    Antonio Di Pietro
    Cam tot asha.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mani_pulite

  28. Dle Tapalaga, am mare incredere in dvs. dar de data aceasta nu sint de acord cu opinia dvs, la fel ca multi alti comentatori: nici un om sanatos la cap nu se arunca in prapastie doar pt ca asa i-a spus cineva de care e obligat sa asculte. Apreciez faptul ca dl. I. a citit cu atentie motivarea CCR, dar dupa asta trebuia sa vina cu masuri LEGALE de contracarare sau tergiversare cum ar fi sa ceara clarificari de la CCR (oameni avizati spun ca e legal) sau sa ceara un referendum. Totul facut legal, dar fara sa cedeze unei decizii CCR profund neconstitutionale. Nu mai vorbim ca legea nu prevede un termen fix de indeplinire a deciziilor CCR, ci unul „rezonabil”. Chiar daca anuntul era facut atfel, impresia de infringere si cedare la santajul mafiot ramine.