G4Media.ro

O sibiancă de 26 de ani a investit 4.000 de euro într-un…

Sursa foto: Turnul Sfatului

O sibiancă de 26 de ani a investit 4.000 de euro într-un atelier de pălării, apoi a atras fonduri europene de 25.000 de euro / „Am învățat că perseverența și disciplina sunt cele mai importante”

Absolventă de Drept, sibianca Denisa Bălănean a ales să nu profeseze în acest domeniu și să-și dedice timpul pasiunii sale pentru hand-made. Iubiroare de pălării, în pandemie, cu economiile pe care le-a strâns, a reușit să-și facă propriul atelier în care să le confecționeze, iar ulterior a accesat fonduri europene de 25.000 de euro cu care a reușit să ducă visul său la un alt nivel, scrie Turnul Sfatului.

Denisa are 26 de ani și este absolventă a Facultății de Drept. Încă de mică, a fost atrasă de tot ce înseamnă hand-made și a avut o latură artistică, latură pe care o explorează și mai mult acum, prin intermediul afacerii sale, The Hat Venture.

„Am terminat Facultatea de Drept, am învățat foarte multe, m-a dezvoltat pe plan personal, dar mi-am dat seama că nu asta vreau să fac pe tot parcursul vieții mele, eu fiind un spirit mai liber și cochetând cu stilul mai boem, cu frumosul, cu hand-made-ul. Sunt cumva băiatul lui tata, tot timpul am fost pe lângă el, făceam dulapuri, schimbam prize, puneam parchet și am văzut că pot da viață lucrurilor. M-am gândit că dacă am această înclinație ar trebui să o fructific și să nu o las să treacă pe lângă mine. Mi-am dat seama că dreptul nu e pentru mine, iar apoi a venit și pandemia. Am testat multe locuri de muncă, ultimul a fost la un call-center, unde m-am ocupat și de partea de recrutare, am lucrat și la un outlet, mi-a plăcut tot timpul să fac ceva pentru mine și să obțin bani fără să fie nevoie să le cer părinților”, a povestit tânăra.

Pălăriile ocupau încă de dinainte să înceapă afacerea un loc fruntaș între accesoriile preferate ale Denisei. Avea câteva vintage-uri de la bunica sa, dar și câteva de duzină pe care încerca să le accesorizeze după preferințele ei.

„Am apreciat foarte mult o femeie din România care face pălării, ea m-a motivat cumva, și voiam să-mi iau o pălărie de la ea. Știam că sunt prețuri destul de piperate și am zis să încerc să-mi iau o pălărie de ziua mea. Era undeva la vreo 300 de euro și nu mi-am permis să investesc. Apoi mi-am zis că la anul 100% o să reușesc să-mi cumpăr pălăria, dar a fost mai scumpă.

Am renunțat cumva la idee și într-una din seri, în pandemie, citeam o carte, „Omul devine ceea ce gândește” și citind mi-a venit în minte întrebarea „Cum ar fi să fac eu pălării”. M-am entuziasmat foarte tare pe moment, apoi mi-am dat seama că nu știu nimic despre cum aș putea să fac o pălărie. Acesta a fost primul feeeling. Trecând timpul, mă gândeam zilnic la chestia asta și făceam lucruri care mă împingeau în direcția asta. Nu aveam un plan, în România sunt foarte puține informații, am învățat singură de pe internet și încercam să-mi dau seama ce instrumente se folosesc, unde le găsesc”, a spus Denisa.

Și-a dat seama că are nevoie de bani pentru a începe să cumpere o parte din instrumentele de care avea nevoie la confecționarea pălăriilor. Ulterior, și-a dat demisia de la call center-ul la care lucra și a încercat să strângă banii pentru visul ei.

„Am găsit câteva joburi prin vecini, aveam grijă de câini, mergeam la grădinărit, chiar și la inventare, și am reușit să strâng banii pentru început. Primul lucru pe care mi l-am cumpărat a fost în aprilie 2021, un fier de călcat. Până la finalul anului, am reușit să-mi strâng un minim necesar și am găsit un spațiu de închiriat în Cisnădie unde am dus toate lucrurile pe care le strânsesem.

Am început să exersez, unele lucruri îmi ieșeau, altele nu, aveam și momente în care mă demoralizam, nu aveam nici cele mai bune instrumente. Reușisem să găsesc un tâmplar prin Moldova care să mă ajute la confecționarea instrumentelor, nu erau dintre cele mai profesioniste, dar erau suficient cât să mă ajute să-mi fac treaba. Investiția mea proprie cu chirie și cu un avans a ajuns la 4.000 de euro, apoi mi-am dat seama că mai am nevoie de foarte multe lucruri”, a mai detaliat ea.

Citește continuarea pe Turnul Sfatului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu este greșit că și-a urmat glasul sufletului, este greșit că a ales să fie slugă la speciali, putea foarte bine să facă asta in Franța, Italia, Germania….

  2. 👏🏻👏🏻