G4Media.ro

FOTO O tonă de deşeuri medicale periculoase, depozitată în aer liber, în…

sursa foto: Facebook / Garda de Mediu

FOTO O tonă de deşeuri medicale periculoase, depozitată în aer liber, în curtea unei societăți care se ocupă cu tratarea și eliminarea acestora

O tonă de deşeuri medicale periculoase a fost găsită de inspectorii Gărzii de Mediu depozitată aer liber, în curtea unei societăți care se ocupă cu tratarea și eliminarea acestora.

„În urma unei informaţii apărută în mass media, o echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu s-a deplasat la unul din punctele de lucru ale societăţii Sterileco, societate care are se ocupă cu tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase de natură medicală. Acolo, comisarii au constatat că, pe aleea de acces din curtea interioară a societăţii erau depozitate aproximativ 1 tonă de deşeuri medicale periculoase, o parte din ele aflate în saci de culoare galbenă inscripţionaţi cu pericol biologic. Sacii conţineau deşeuri infectioase-deseuri lichide și solide care au intrat în contact cu sânge sau alte fluide biologice, respective seringi, ace, catetere, perfuzoare cu tubulatură etc. Acestea erau amestecate cu pământ şi depozitate în aer liber, pe o platformă betonată (pe o suprafaţă de cca. 100 mp.)”, a precizat Garda de Mediu, miercuri seara, pe Facebook.

deseuri medicale garda de mediu
sursa foto: Facebook / Garda de Mediu

„Din verificările comisarilor GNM a rezultat ca o parte din deşeuri a fost încărcată în 15 containere de 0.77 mc. În total, pe amplasament au fost identificate 49 de containere cu deșeurile medicale periculoase. Pe amplasament a fost solicitată şi prezența grupei operative din cadrul Secției 5 Poliţie pentru a face primele cercetări la faţa locului”, mai arată sursa citată.

deseuri medicale garda de mediu
sursa foto: Facebook / Garda de Mediu

„În acest moment cercetările continuă şi, în cazul în care comisarii GNM vor descoperi fapte de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală, Garda Națională de Mediu, pe lângă sancţiunile pe care lee va aplica, conform legislației de mediu, va lua măsuri suplimentare şi va întocmi sesizare penală pentru faptele care pot constitui infracțiuni conform OUG 195/2005 – Legea Mediului”, a conchis Garda de Mediu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Guvernul, Justiția, serviciile – afară!

  2. Câtă vreme legislația de mediu are portițe prin care pot scăpa infractorii, câtă vreme există posibilitatea de a intra în legalitate prin bunăvoința funcționarilor care se ocupă de factorii de mediu și câtă vreme există posibilitatea legală pentru ca infractorii sau contravenienții să se îndrepte împotriva inspectorilor care constată abateri, situația nu se poate îmbunătăți. Personalul de inspecție, inspecția apelor sau comisarii gărzii de mediu, fiindcă deocamdată sunt împărțiți, reprezintă autoritățile care i-au investit cu dreptul de control, deci un contestatar al unei măsuri dispuse de aceștia trebuie să se îndrepte împotriva instituției și nu împotriva persoanei. Dar asta este o metodă de timorare și temperate a personalului de inspecție în interesul cui?