STUDIU Oamenii care muncesc în regim hibrid sunt mai fericiți și la fel de productivi ca cei care lucrează doar la birou
Una dintre cele mai mari dezbateri ale epocii post-pandemice este dacă munca hibridă îmbină cele mai bune elemente – sau cele mai mari dezavantaje – ale ambelor lumi, scrie Business Insider.
Susținătorii muncii hibride spun că aceasta îi ajută să obțină un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată și că este mai atractivă. Studiile arată că a stimulat, de asemenea, participarea femeilor la forța de muncă. Angajatorii, între timp, se tem că scade productivitatea și colaborarea angajaților.
Un nou studiu publicat în revista Nature ar putea pune capăt dezbaterii. Acesta sugerează că preocupările legate de productivitate sunt neglijabile și că munca hibridă ar putea fi într-adevăr configurația ideală pentru muncitori.
Studiul a împărțit mai mult de 1.600 de angajați ai Trip.com, o agenție de turism chineză, în două grupuri și i-a urmărit timp de doi ani. Un grup a lucrat de la birou cinci zile pe săptămână, în timp ce celălalt a petrecut trei zile la birou și două zile acasă.
Grupul care a muncit în regim hibrid a prezentat o satisfacție mai bună la locul de muncă. Rata de demisie a acestor angajați s-a redus, de asemenea, cu o treime, impactul fiind deosebit de pronunțat în cazul angajaților care nu erau manageri, al femeilor și al celor care făceau naveta mult timp.
Nu au existat cu adevărat niciun dezavantaj. Studiul a constatat că munca hibridă nu a avut un impact măsurabil asupra performanței sau productivității lucrătorilor. Managerii, de asemenea, au fost mai favorabili după ce au participat la studiu.
Autorii au concluzionat că munca hibridă poate crește profiturile companiilor prin reducerea ratelor de renunțare „estimate la aproximativ 50% din salariul anual al unui individ”. De asemenea, „oferă câștiguri mari pentru societate prin faptul că oferă o serie de avantaje valoroase angajaților, reducând naveta și facilitând îngrijirea copiilor”.
Poate fi, de asemenea, un avantaj pentru întreprinderi precum cafenelele, barurile, sălile de sport și saloanele de înfrumusețare – toate acestea au înregistrat o creștere a veniturilor datorită economiei de lucru de acasă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank