G4Media.ro

Oamenii din orașele mici au un nivel de anxietate considerabil mai mare,…

Foto: Pexels.com

Oamenii din orașele mici au un nivel de anxietate considerabil mai mare, în izolarea cauzată pandemie, decât cei din orașele mari sau de la sat – studiu Memory Lab al Universității din București

Oamenii din orașele mici au resimțit un nivel de anxietate considerabil mai ridicat, în timpul restricțiilor din primul val al pandemiei Covid-19, decât cei din orașele medii și mari și decât cei din mediu rural, arată un prim studiu pe tema efectelor pe care diverși factori precum mediul de trai, sexul sau legăturile de familie le-au avut asupra nivelului de anxietate în timpul perioadei de izolare. Studiul este realizat de Memory Lab, echipă de studii științifice privind memoria, din cadrul Departamentului de Psihologie al Universității din București. 

  • Studiul se bazează pe răspunsurile oferite de 495 de participanți din toate categoriile de vârstă (cu excepția tinerilor și copiilor) și din toate mediile urbane și rurale, în timpul izolării impiuse în prima fază a pandemiei din prima jumătate a anului trecut. Rezultatele au fost apărut în “Research in Psychotherapy”.

Cu privire la nivelul mai ridicat de anxietate resimțit în orașele mici, autorii notează că nu există studii care să dovedească o relație clară între zonele urbane și problemele mentale, dar unele cercetări au indicat legături între locul unde trăiesc oamenii și numărul de cazuri de anxietate/depresie. Studiul face trimitere la faptul că zonele rurale oferă mai multe soluții pentru a face față stresului și prezintă un număr mai mic de cazuri de depresie, pe când zonele urbane medii și mari se remarcă prin cel mai scăzut nivel al șomajului și prin condiții economice și de trai mai bune. În aceste condiții, cele mai afectate zone, în izolarea cauzată de pandemie, au fost orașele mici.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sufera de anxietate oamenii fara Dumnezeu .
    Si mai sufera de anxietate cei care ,, muncesc ,, in casa / de acasa cu ochii in laptop / tableta / televizor .
    Mergeti in sate . Acolo exista oamenii cu credinta in Dumnezeu si cu palme ( si talpi ) crapate de munca ( inclusiv pentru a produce mincare celor care ,,muncesc ,, la tastaura ).

    • Ce bine ar fi sa fie totul așa de simplu….sa nu existe anxietate generalizată, depresie, schizofrenie, tulburări de personalitate, nevroze, demență, etc.
      Pentru o persoana cu credință în Dumnezeu, foarte ușor judecați oamenii….

  2. Sint oameni pe care lipsirea de libertate ii deprima, sint altii care n-au probleme cu asta, au fost „bine” crescuti, maleabili, adaptabili sau sint pur si simplu lipsiti de perceptii.

  3. @ Cetatean

    Eu nu judec stimabile domn . Constat.
    E usor pentru dumneavoastra sa va justificati anumite incapacitati sau o lipsa de dorinta spunind despre cei care vad si simt altfel ca va ,,judeca ,,.
    Va judeca propria dumneavoastra constiinta . Acum , peste un ceas , peste o luna , un an sau zece .
    Nu va mai victimizati acuzind in stinga si in dreapta ca va judeca cineva , Sint constatari cu ochiul liber . Mai ales daca il tinem deschis .
    Lucrurile sint foarte simple . Noi oamenii le complicam . Pentru ca avem interese meschine pe care le justificam in fel si chip . Cui nu ii este pe plac Sfinta Scriptura isi face propriile legi . Si e plina lumea de legi omenesti …. Degeaba . Ele complica lucrurile simple . Iar in aceasta complicare ne mintim ( pe noi insine si ne furam unii pe altii ) .
    Credinta in Dumnezeu sint convins ca si dmneavoastra aveti ; cu siguranta mai mult decit mine . Dar nu vreti sa o scoateti la lumina . Sa o dati in vileag . Pentru ca nu e ,,trendy,,.

  4. Omul cu cit se adinceste in placerile / treburile lumesti se departeaza de Dumnezeu . Asa vine anxietatea . Si culmea e ca rezolvarea o cautam adincindu-ne in cele lumesti , ale trupului . Ignorind total nevoile sufletului .

    https://doxologia.ro/video-anxietatea-este-starea-sufletului-care-nu-il-simte-pe-dumnezeu-maica-siluana-vlad

  5. @ amicu

    Sunt fericit, căci dacă mi-e îngrădită libertatea fizică de către legile omeneşti, prin zidurile închisorii, în schimb Dumnezeu mi-a dăruit libertatea sufletului prin trăirea Iubirii – şi această libertate este bunul suprem pe care l-aş fi putut câştiga în lumea această plină de deșertaciuni (…).
    Numai în măsura în care slujim lui Dumnezeu contribuim la salvarea neamului, la înnoirea lui sufletească.” (Sf. Valeriu Gafencu, scrisoare către părintele Arsenie Boca)