G4Media.ro

Oana Moraru, despre proiectul lui Iohannis pe educație: Un document neambițios, cu…

Oana Moraru, despre proiectul lui Iohannis pe educație: Un document neambițios, cu surprinzător de mult limbaj de lemn

Un document care seamănă cu planul remedial pe care e obligată orice școală să îl facă la final de an, pornind de la premisa că lucrurile sunt, în genere, bune dar, desigur, este loc și de mai bine.

De aceea, pare că acesta este un text care nu vrea să supere pe nimeni, care păstrează 95% din cadrul deja stabilizat în sistemul nostru de educație și care reiterează, ca pentru prima oară, mult uzatele sintagme ale învățării centrate pe elev, ale tratării diferențiate, ale învățării interdisciplinare, ale tehnologiei care se tot dezvoltă, ale portofoliului școlar și ale evaluării continue etc.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. O bascalie de om neserios la adresa poporului roman. Da liber mafiei si coruptiei romanesti semnand demiterea doamnei Kovesii si refuza numirea doamnei Olguta pe motiv de neperformanta !

    • Singura ,,performanta” a Olgutei Vasilescu este plagierea Doctoratului.
      Aportul ei la ,,Legea Pensiilor” este un gunoi impachetat in hartie pentru cadouri.

  2. Foarte corecta analiza!
    Tinerii scoliti in occident insa nu au loc in invatamantul romanesc, de orice nivel unde sunt ereditari nu doar profesorii cu varsta de pensionare readusi de abramburica acolo intr-un alt mandat ci si de neamurile din partide si detinatorii de diplome de la universitati obscure din tara. Consilierii presedintiei insa nu cunosc aceste aspecte. De ce?!

  3. Un articol bun de comentat pentru trolii hotilor de la „guvernare”..Care dintre proiectele pe educatie de pana acum au fost mai importante ,doamna redactor nu stiu care? NU TREBUIE INCEPUT DE UNDEVA, CU CEVA MAI BUN DECAT NIMICUL FACUT PANA ACUM?De ce nu ati venit dvs cu niste propuneri mai bune, nu ati reusit sa le impuneti sau e mai comod sa carcotiti de pe margine?Presedintele a spus de atatea ori ca e deschis la propuneri, la dialog, a cerut implicare din partea societatii civile, dar e greu sa te dezobisnuiesti de naravul de a critica doar de dragul de a te da mai important decat esti de fapt…

    • Lia, nu observi absurdul situatiei? Carcotesti de pe margine, la randu-ti. Nu cred ca autoarea a vrut sa se dea importanta, cum ai impresia, ci doar a dorit sa aduca in lumina o situatie evidenta celor ce deja cunosc sistemul romanesc de invatamant. De ce nu vii tu cu idei? De ce nu iei legatura cu autoarea, in ideea in care gasiti impreuna o formula de a imbunatati programul actual? Intreb. La asta suntem campioni, ca popor… 🙂

      Faptul ca autoarea a subliniat evidentul, deja inclus in directivele curente si reiterat de cabinetul presedintelui, mi se pare un lucru util. Asta ar trebui sa puna pe ganduri cabinetul, daca intr-adevar are dreptate autoarea. Are iz de campanie electorala, iesirea in public cu astfel de idei redundante. Ar fi stupid sa reitereze directivele existente, mizand pe faptul ca majoritatea populatiei nu le cunoaste, doar pentru a castiga simpatie si capital electoral. Si da, functioneaza in ambele sensuri, nu doar din partea fmmpsdalde.

    • La anul si la muti ani…Atat PSD cat si Iohannis anunta proiecte ce vor incepe cu intarziere de 2-3 ani..

    • În primul rând trebuie modificat modul în care se adoptă legile organice astfel: în procesul de elaborare a legilor organice se vor implica obligatoriu institute științifice din domeniul legii, care sub conducerea Academiei Române, vor fundamenta științific proiectul de lege. Legile organice se adoptă numai după ce proiectul de lege a primit acceptul de constituționalitate de la CCR cu majoritatea fiecărui grup parlamentar. Dacă legea nu poate fi adoptată, parlamentul se dizolvă de drept și se organizează alegeri anticipate. Este interzisă adoptarea sau modificarea unei legi organice prin ordonanță sau ordonanță de urgență.
      Apoi putem reveni la proiectul ”România educată”. Valoarea acestui proiect poate fi apreciată numai având în vedere metoda folosită în elaborarea sa.Observăm că în elaborarea acestui proiect s-a folosit metoda colectării și sistematizării părerilor emise de către o serie de asociații,alianțe,coaliții,consilii și federații și nu poate emite, nici nu emite de fapt, pretenții de fundamentare științifică a acestui demers. În concluzie conținutul documentelor elaborate nu reprezintă altceva decât o înșiruire de intenții în sensul de a modifica pe ici pe colo, în punctele neesențiale, actualul status quo din sistemul de educație, fără nici o valoare în elaborarea unei legi organice.

  4. Oana Moraru fiind…cine ?!
    „Consultant educațional, fondatoarea școlii private Helikon, din Călărași și creatoarea platformei Vocea Părinților”
    La revedere, hai sa facem reclama tuturor nulitatilor

    • Ia pune tu mana pe google, cum ai facut pana acum si la scoala.

      Cauta asa: „Oana Moraru” Nu uita ghinimelele, ca sa cauti exact aceasta combinatie.

      O sa gasesc cam 60.000 de rezultate diferite, articole de presa, participari la conferinte, documente legate de domeniu asta.

      Apoi pune mana si cauta despre „atacul la persoana” sau „Ad hominem”, tot pe Google.

      Poate iti e greu sa citesti, iti fac eu un rezumat: „nu poti combate argumentele? nu-i bai, spune ca ala care face afirmatii e gras si are pistrui pe chelie”

    • Calarasiul este pe locul 2 dupa Teleorman in clasamentul celor mai mai corupte judete, parca.

    • Și dumneata ești?!

      La dat din gura (taste) degeaba, nu va întrece nimeni!

  5. Sunt de acord ca este mai ușor sa critici decât sa creezi, însă Dna.Moraru are experiența si in a dezvolta ( a se vedea performanțele școlii înființate in Călărași), de aceea ii sugerez sa ia aceasta oportunitate si sa trateze proiectul educației asa cum a fost el propus, pentru dezbatere publica. Este practic șansa dneaei sa își arate contribuția la dezvoltarea acestuia, ca un expert ce se pretinde. România are nevoie de profesioniști care sa critice obiectiv, dar in același timp sa vina si cu soluții constructive. Președintele actual a declarat public ca este deschis dialogului si propunerilor. Nu am văzut asta la guvernul PSDALDE si nici la parlamentarii majorității care conduc țara intr-un mod autocratic si autosuficient. Sper însă si dneaei sa fie deschisă sugestiilor si sa nu considere acest mesaj ca fiind scris intr-un limbaj de lemn ?, deci sa-l ignore …

  6. Nu știu dacă proiectul e bun sau mai puțin bun, poate această persoană are dreptate, nu mi-am propus să o contrazic…

    DAR cine e Oana Roman și cum de apare, din nou, pe acest site, cu încă un articol prin care face ea o analiză asupra tipului de om Iohannis ( data trecută) și a textului și limbajului din proiectul pentru educație, de data aceasta? Repet, poate are dreptate într-o anumită măsură, dar de ce această abordare aici, pe G4, într-o perioadă în care începem din nou să tragem speranță că nu vor ajunge curcile din Videle și restul hoților și proștilor la Bruxelles?

    • Erata: Moraru, nu Roman. :))

    • @ VIOLE(N)TA

      Mesaj dedicat tie si altor # regresivi ca urmare a ineptiei (pe care tu si cei care ganditi asemenea):

      „Cine dreaqukului e X din judetul Y din Sudul ROMANIEI ?”

      „Cine e Z din judetul W din Estul ROMANIEI ?”

      „Cine e T din satul U ?”

      ROMANIA este ceea care este ca urmare a ROMANILOR din toate regiunile istorice (indiferent ca sunt de la tara sau de la oras).

      O multime de necunoscuti s-au nascut la tara si o multime de necunoscuti s-au nascut in zonele considerate de rangul doi de niste „rasati” ca tine, dar care, ce sa vezi, sunt medici, cadre didactice, politisti etc si care isi fac meseria cu professionalism si salveaza vieti, educa studenti, prind infractori.

      ROMANIA nu ar exista FARA EI !

      Iar ROMANIA nu isi poate atinge potentialul din cauza unor urmasi ai unor alogeni si ai unora care doar s-au nascut din parinti romani, dar care impreuna TRADEAZA zilnic ROMANIA, incalcand legile si promovand interesele unor puteri straine in defavoarea ROMANILOR care ISI IUBESC TARA.

      Daca as fi fost din Transilvania mie mi-ar fi fost rusine de BOC, kwj, lck, coldea, Lazarica Rechinu, RUS si cei din grupul de la CLUUUUJ.

    • Mai omule, nici nu știu ce să-ți răspund…Sunt de acord cu tine în aproape tot ce ai scris. :)) De unde și până unde bănuiala că mă refer la apartenența la o zonă geografică sau alta a Oanei Moraru? Eu intreb despre pregătirea ei, experiența în domeniul în care activează, anvergura activităților / acțiunilor sale,…la asta mă refer.

      Și, apropo: sunt din Regat. :)) Și da, iubesc Transilvania.

  7. Observ că există o comunitate care deține adevărul absolut, sunt oameni „rasați”, se învârt în cercuri „înalte”, n-au origini „nesănătoase”, nu sunt din sudul țării, nu sunt de la țară, nu au părinți sau bunici care au trăit în România comunistă, sau dacă au i-au renegat, nu sunt analfabeți funcționali, dar nu pot citi un text până la capăt pentru a face critici pertinente, nu sunt xenofobi dar sunt împotriva a tot ce nu aparține de comunitate lor, sunt adevărații democrați dar fac apel la orice ilegalitate care este menită să „restabilească” democrația, sunt susținători ai civilizației occidentale dar înjură ca la ușa cortului pe oricine nu este de acord cu ei, sunt toleranți dar oricine nu este de acord cu ei sunt etichetați ca „dușmani ai poporului” și propagă ura viscerală, sunt anti sistem dar preamăresc și înalță ode sistemului considerat de ei ca fiind cel corect, iar oricine intră în vizorul lor este transformat ca în sala oglinzilor strâmbe.

    • @heh Nu mă refeream la criticile cu adevărat pertinente ale domnișoarei/doamnei Oana Moraru, ci la cei care „au sărit în capul” autoarei criticilor.

  8. Alta desteapta ,care isi da cu parerea. Pai Iohannis nu a facut lege mai tampito, nici nu a dat indicatii.Nu ai inteles este un proiect care este pus la dezbatere. Acum apar toti „profesionisti” care
    nu aduc idei noi, dezbat pe un fond pozitiv, ci critica aiurea.

  9. Pina acum textul era „a promis ca face si nici un rezultat”, acum „e un proiect neambitios cu surprinzator de mult limbaj de lemn”. Sapati baieti si fete, sapati ca a-nceput campania electorala!