G4Media.ro

Oana Moraru, la lansarea candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria București: Am…

Foto: Captura Facebook Epoch Times Romania

Oana Moraru, la lansarea candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria București: Am un vis, să putem să finanțam școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care jumătate cu burse

“Am așa un vis: să putem să finanțam niște școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori”, a declarat vineri expertul educațional Oana Moraru, fondator de școală privată. Într-un discurs susținut în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei, Moraru a anunțat că s-a alăturat echipei care îl susține pe fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloș.

“Am venit aici, pentru următoarele luni, nu ca om politic, ci ca om care (sic!) vreau să-l sprijin, cunoscând mult mentalitățile din educație, mult durerile profesorilor și ale părinților și am venit și cu un interes personal, că așa e în politică, nu? Am așa un vis, să putem să finanțam niște școli private, care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori”, a declarat Oana Moraru.

La finalul intervenției sale, Vlad Voiculescu a spus că, atunci când era la Ministerul Finanțelor, „la un moment dat am avut o discuție cu directorii din minister și am pronunțat, referindu-mă la 2 proiecte de spital pornite alături de BERD, de Banca Europeană de Reconstrucție si Dezvoltare, (…): domne’, astea sunt pe agenda mea personală. Și mi s-a spus atunci: noi n-avem voie să avem agendă personală!”.

„Am zis: ba da, trebuie să avem cu toții o agendă personală, dar trebuie să fie legitimă și trebuie să fie transparentă. Și dacă cineva își asumă un proiect, e foarte bine!
Trebuie să spui că îți asumi un proiect, trebuie să spui în gura mare și să spui că îți pasă de proiectul ăla, să vorbești despre el și să îl susții public. Cred că există interese legitime și există interese transparente pe care pur și simplu trebuie să le punem pe masă. Că e vorba de interese ale companiilor, ale ONG-urilor, ale unei categorii de populație sau ale alteia… Interesele politicienilor ar trebui să fie un pic mai mici și ar trebui să fie perfect aliniate cu interesul public. Altfel, interesele și discuțiile astea trebuie să fie cât se poate de transparente, așa încât, până la urmă, să iasă ce e mai bun pentru interesul public”, a adăugat Voiculescu.

 

 

 

Foto: Captura Facebook Epoch Times Romania

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Adică scoli private cu clădiri publice? Strutocamila sau ce?
    Care scoli private primesc aceste clădiri? Cumva, cele cu „antreprenori” descurcareti?

    • E imposibil sa-i explici unuu trol cum functioneaza statul?
      Parteneriatul public privat e un lucru bun, poate nu la autostrazi pe care nu stii cine le va folosi daca-s contra cost, dar in domeniul medical unde un CT e greu de gasit functional la stat decontarea serviciilor in privat au sprijinist acel sector.
      La scoli, cele doar private si suspect acreditate dau doar rateuri… parteneriatul PP va asigura controlul reciproc. Jumatate cu bursa – jumatate cu bani pare corect

    • @ Guvernul Pnl tocmai a anulat parteneriatul public-privat.

      Ce ziceți?

  2. :)))) banii la privat, cheltuielile la stat :)) bai, Oana, asa vrei sa faci tu afaceri in educatie? va fi doar cu circuit inchis sau apucam si noi pleasca asta care se pregateste? eventual si un startup nation pentru materiale si dotari ca sa nu venim cu niciun ban de acasa! Si profesorii sa fie platiti de la minister!! cand dati drumul la proiect sa fim pe faza ?! :)))

    • Suntem nebuni? Asta înseamnă antreprenoriat, investiția proștilor și profitul șmecherilor?

    • Am un vis, sa inteleaga odata romanii ca neo-neo-liberalismul acesta deghizat este o pacoste.Saracii, la conserva, bogatii si in frunte, si ajutati de stat. Pe romaneste, hai sictir, Madame Oana!

  3. Aceasta doamna Oana Moraru irita prin insistenta insolenta cu care isi promoveaza afacerea privata, parazitand interesul public. Pentru a inlatura dubii, nu sunt votant PSD, PNL, ALDE sau UDMR. Dimpotriva, sunt votant USR PLUS.

    Însă, numai fără gulgute!

  4. Declaratia e scoasa din context. Era vorba de atragerea unor copii in medii defavorizate in astfel de scoli performante. Cititi intreaga declaratie.

    • Am citit-o si pare clar totul: niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori.

      Asa, si? Ceilalti 300? Cum se face socoteala, se ia costul total, se imparte la doi, pentru jumatate plateste Statul, pentru restul parintii copiilor fara burse? Cum ar putea Statul sa plateasca scolarizare pentru respectivii la un pret mai mare decat celorlalti de prin tara?
      Si cu cladirea cum se face – cine ramane proprietar? O concesioneaza statul sau o da in comodat?
      Si parintii celor fara burse, cu bani multi presupun, nu vor avea nimic de comentat ca jumatate din elevii din clasa sunt precar educati, desi ei platesc un pret ne-neglijabil. Sau le fac o reducere pentru asta, si atunci fac o reducere si Statului … si tot asa?

      Deci, zi-ne tu, cum functioneaza finantarea, sa intelegem si noi, sa nu mai vorbim prostii si sa fim carcotasi ca ar fi o combinatie cam dubioasa …

    • „Declaratia e scoasa din context. Era vorba de atragerea unor copii in medii defavorizate in astfel de scoli performante. Cititi intreaga declaratie.” — Haide las-o moarta dl Bogdan, ca nu ametesti pe nimeni. Ce nevoie au de burse cand invatamentul este gratuit, aud? Si cand tot ce este invatamant de fapt din impozite s-a construit de 100 de ani, deci vrea sa fure oamenii, nu sa ajute saracii!

  5. Am asa un vis sa finantan (noi guvern ) niste scoli private si sa le oferim daca se poate gratis niste locatii . Nu suna rau , nu este asa ? Daca se doreste asa ceva ,este posibil de facut cu un singur amendament : daca gasiti o entitate privata ce ofera jumatate din suma necesara ,atunci si noi ca STAT roman putem contribui cu alta jumatate ,dar totul prntr-un contracat clar aratat transparent societatii ,cu termenuii clari de realizare si cu asumari clare de raspundere .Restul este un vis .

  6. Trebuie să aveam „băieți deștepți” și în sistemul de educația. Așa, luați de la cei mulți și săraci cu duhu. Maika voastră…

  7. Cu alte cuvinte sa pesedizam, fie si la nivel local, dar ghidandu-ne de propriile interese? Hmmm si care ar mai fi schimbarea de mentalite/atitudine? Care ar mai fi politica pentru mase care sa raspunda unei majoritati, daca nu tuturor, cetatenilor care ar vota un astfel de candidat? Dezamagitoare atitudine si din pacate neincurajator pentru schimbarea pe care ne-o dorim (cel putin unii dintre noi), fara a avea alte interese decat cele manate de speranta ca si in orasul/tara asta se poate trai dupa reguli normale si echitabile pentru majoritatea locuitorilor. Pana cand nu incetam sa ne actionam dupa interese personale, tara asta nu va reusi sa iasa din era relatiilor, a mitei, a siajului diatezei reflexive a verbului „descurca”. Si asta cu atat mai mult cand vine vorba de educatie, unde, oameni buni, nu este loc de compromisuri, pentru ca vorbim de viitor, iar interesele de moment ar trebui sa paleasca in defavoarea celor pe termen lung. SI nici macar nu ar trebui mare lucru facut: mai degraba decat sa priviti la televizor (fie si cu sonorul oprit), faceti exercitiul si uitati-va in ochii copiilor si prin ochii lor sa va priviti in suflet si sa fiti sinceri cu voi insiva cand spuneti ca le oferiti tot ceea ce este mai bun. Altfel, nu sunt nimic altceva decat politicieni, iar cercul vicios in care se scalda astazi tara, din pricina apucaturilor fanariote (cateva enumerate mai sus) va fi perpetuu si chiar sunt sanse mici sa ne „facem bine”. Doar o parere…

  8. Ba, astia la +sunt toti dusi cu pluta???

  9. Interese, interese. Bani, afaceri. Cam asta e interesul, nu? Educația și sănătatea maselor trebuie sa rămână în grija și răspunderea statului. Da, despre restul se poate discuta. Cine dorește fite și figuri sa meargă la privat. Dar sa fie separate, total.

  10. Sigur, Cloudfare, ceilalți sunt troli, tu nu:)))). Abia astept sa vad cine primeste aceste clădiri.
    Având în vedere pozițiile publice ale doamnei Moraru legate de competiția intre elevi in scolile publice, cum va selecta dosarele de bursa?
    Dacă da concurs, isi încalcă principiile.
    Dacă îi selectează după ochi, înălțime, e discriminare.
    Si ce inseamna „echipele formate din cei mai buni profesori?, de unde îi ia? A mai „furat” niste profesori de la alta scoala privată.

    • Legea e lege. S-au pisa* ăstia majoritari din Parlament in capul nostru de unii nu-si mai revin…

  11. Ce este de stat sa ramana de stat. Cine vrea scoala particulara sa- si faca sau sa- si cumpere cladirea, sa o intretina, sa plateasca personalul. Alte afaceri cu statul, alte furaciuni pe spatele copiilor nostri. Nici la pesedosi nu le- a trecut asa ceva prin minte, dar unde e rost de ciordeala nu conteaza culoarea politica.

  12. ba nebunilor, sa moara calu’ daca nu iti vine sa dai de pamint si cu usr-plusul asta. toate sperantele cinstite de reformare si acces la sanse egale ar fi in oamenii astia (asa cum ii vedem cu totii ca sint, cu toate zvircolirile sinire din ult. vreme). si auzi din cind in cind de la unii precum moraru asemenea aberatii. bani pt. scoli private, nene! ca nu mai putem de bine cu totii si hai la tiriac, hai la moraru, ca de, avem copii care nu mai pot sta la stat. dam noi cu totii bani, sa mearga copii de smecheri la scoli private, iar ca vraheala o dam pe aia cu ajutor si pentru cei defavorizati…
    mars ma, nesimtitilor! si tuturor timpitilor din usr +, care isi inchipuie ca schimbarea trebuie sa fie musai una de dreapta, ca a fost de-ajuns cit ne-a dat psd simulacrul de stinga 30 de ani.
    bai prostilor, urlati la astia cu oamenii lor noi s-o lase mai moale cu nesimtirea asta de dreapta pe banii nostri! e suficient sa vezi ce face pnl-ul.

  13. Am neamuri și prieteni răspândiți în toată Europa occidentală. Cu tot cu familii. Copii învață în școli de stat, la medic merg la stat. Nu au scos nici un ban din buzunar, totul e din contribuțiile plătite pe fluturașul de salariu. Doar la noi plătești contribuții degeaba. Plătești fond de clasa la școală, rechizite etc. Sistemul sanitar e praf. În orașe mari s-au desființat cabinetele de dermatologie, de exemplu. Cu bună știință. Și vine tuta asta cu ideile ei de „business” tot pe spinarea noastră. i-am votat până acum. Poate își dau oamenii ăștia 2 palme sa se trezească, până nu dispar ca partid.

  14. Să te speli pe cap cu visul tău, cucoană! ? Profitul la privat iar investițiile, infrastructura, responsabilitatea să fie la stat, nu? Hai marș!

  15. UN motiv in plus sa nu votez PLUS. Pacat de USR, ca il duce PLUS tot mai jos!

  16. Privat cu bani de la stat? Când a mers lucrul ăsta în România? Dar partidul nepotului securistului Ardelean- Vulpea nu putea să se gândească decât la furat.
    Se bucură Cioloș că și-a luat înapoi averea șeful lui, Bivolaru MISA.

  17. Am avut răbdarea să citesc comentariile anterioare.
    Fac pariu pe 10 porții de fasole cu ciolan că 9 din 10 comentarii sunt fake. Nici măcar nu e nevoie să citești până la capăt fiecare comentariu. Dovada? După citirea câtorva rânduri experții în postări au evaluat impactul, costurile, managementul, oportunitățile, amenințările, riscurile proiectului propus.
    Pe scurt, analiză SWOT pe baza unei declarații.