Obiceiul aducerii de prăjituri la birou continuă să reziste în Marea Britanie, în ciuda avertismentului de sănătate / Șefa unei autorități în domeniul alimentar a comparat prăjiturile de la birou cu fumatul pasiv
Britanicii nu sunt impresionați de avertismentul lansat recent de șefa autorității britanice de reglementare în domeniul alimentar, Susan Jebb, care a comparat aducerea de prăjituri la birou cu fumatul pasiv.
Reuters o dă exemplu pe Katie Mulligan, care a gătit o prăjitură cu sfeclă roșie pentru colegii ei de la o agenție de publicitate din Londra. Ea s-a concentrat mai degrabă pe realizarea corectă a rețetei decât pe cât de acceptabil să aducă bunătăți la birou.
„Pur și simplu nu cred că există o echivalență reală”, a declarat Katie Mulligan. „Cu prăjiturile, depinde de tine dacă le mănânci sau nu”. Pasionată de copt și gătit, ea spune că prăjiturile sale îi ajută pe colegi să învingă scăderea de ritm de după-amiază – iar sfecla roșie este o opțiune relativ sănătoasă.
Susan Jebb, însă, crede că prăjiturile la birou sunt un exemplu al unei societăți care promovează alegerile alimentare nesănătoase.
„Dacă nimeni nu ar aduce prăjituri la birou, nu aș mai mânca prăjituri în timpul zilei”, a declarat Jebb pentru The Times.
„Dar pentru că oamenii aduc prăjituri înăuntru, le mănânc. Acum, OK, am făcut o alegere, dar oamenii făceau alegerea de a intra într-un pub plin de fum de țigară”.
Jebb, care nu vorbea în numele Agenției pentru Standarde Alimentare, a făcut acest comentariu la câteva zile după ce parlamentul a publicat un raport care spunea că 25,9% dintre adulții din Anglia sunt obezi și alți 37,9% sunt supraponderali, citând un sondaj din 2021.
Statele Unite se situează pe primul loc în lume în ceea ce privește nivelul de obezitate, cu 43%, arăta raportul citând statisticile de sănătate ale OCDE, în timp ce Marea Britanie în ansamblu, nu doar Anglia, se situează la 28%.
Tendința din Marea Britanie „nu va face decât să se înrăutățească”, a declarat Katharine Jenner, director al Obesity Health Alliance, o coaliție de peste 40 de organizații care abordează problema obezității prin influențarea politicilor guvernamentale.
Obezitatea costă Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii și societatea în general ceva de genul 60 de miliarde de lire sterline (72,63 miliarde de dolari) pe an, a spus ea.
„Recunosc că suntem cam în echivalentul anilor ’60 în ceea ce privește zahărul și sănătatea legată de alimentație în comparație cu fumatul. Așa că avem un drum lung de parcurs”, a spus ea.
La biroul lui Mulligan, savurarea prăjiturii cu sfeclă roșie și a ornamentelor sale de flori comestibile, în timp ce inițiază conversații, oferă o pauză binevenită pentru colegii ei și înveselește viața de birou.
„Ajută la crearea de prietenii. Creează o atmosferă cu adevărat plăcută”, a declarat o colegă.
„Atâta timp cât oamenii sunt rezonabili și găsesc echilibrul potrivit, atunci da, încă mai cred că este un lucru minunat de făcut la birou.”
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii