G4Media.ro

Octavian Bercenu: REMAT-urile nu au ce căuta în apropierea locuințelor. Legislația trebuie…

sursa foto: Facebook

Octavian Bercenu: REMAT-urile nu au ce căuta în apropierea locuințelor. Legislația trebuie îmbunătățită să nu ne mai întâlnim cu astfel de situații

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost prezent, la centrul de colectare a deșeurilor din Sectorul 6 al Capitalei, pe strada Bârsănești, unde sâmbătă a avut loc un incendiu puternic, fiind necesară inclusiv evacuarea unui bloc de locuințe.

Berceanu a subliniat că este inadmisibil ca astfel de depozite de deșeuri să funcționeze printre blocuri de locuințe, punând în pericol sănătatea oamenilor.

„REMAT-urile/deșeurile periculoase nu au ce căuta în apropierea locuințelor. M-a uimit că acest depozit a primit autorizație la doar doi metri distanță de un bloc de locuințe. Legislația trebuie îmbunătățită să nu ne mai întâlnim cu astfel de situații. Ajungem să ne distrugem sănătatea, să punem în pericol sănătatea celorlalți. Nu trebuie să fii specialist ca să poți spune că astfel de deșeuri n-au ce căuta în zone de locuit”, a transmis Octavian Berceanu.

Șeful Gărzii de Mediu a mai anunțat că vor avea loc ample controale la toate centrele de colectare de deșeruri.

„Sunt deşeuri periculoase.  Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele la toate celelate REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea. (…) Aerul este înecăcios, greu respirabil. Vântul îşi poate schimba direcţia în orice moment şi să meargă spre blocurile din proximitate. Ceea ce m-a uimit este că acest depozit a primit autorizaţie de funcţionare la doar doi metri de un bloc de locuinţe. Este inadmisibil”, a afirmat şeful Gărzii de Mediu la Digi24.

Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, la centrul de colecatare de pe strada Bârsănești au ars  mai multe containere cu deşeuri, incendiul ajungând și la un corp de clădire (P+1), cu o suprafaţă de 500 de mp.

Sursa foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Mutati remat-urile la marginea oraselor sa vedeti atunci deseuri si altele….. Berceanu asta parea mai rasarit da fiecare are limitele lui…..

  2. Din pacate deocamdata vad doar actiuni care sa ia ochii. As vrea sa vad ca se rezolva problema poluarii si a gunoaielor, indiferent ce partid o face. Ideal ar fi sa puna toti osu’.
    Cand am fost ultima data in tara, gunoiul in zona unde am fost (Bucuresti – Cotroceni) nu se colecta selectiv.
    Ar trebui rezolvata problema firmelor care preiau si prelucreaza in mod ecologic anunite tipuri de deseuri. Apoi: platforme moderne de sortare, colectare selectiva. Si as putea continua.
    Va pun un link spre o fosta groapa de gunoi din orasul in care locuiesc. Azi arata ca o padure de lunca din Banat, cu plopi majoritari si iedera care se urca pe copaci.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Everett_Crowley_Park

    • e frumos totul la Vancouver.
      altfel un link „despre cum trateaza” si cat costa o platforma-uzina de tratare a deseurilor ar fi interesant.
      si ar fi de trimis primarilor, guvernului. bombardati cu mesaje pana cand vor lua decizii in cunostinta de cauza.
      altfel gunoaiele din Romania sunt consecinta directa a lipsei de educatie si respect pentru natura din generatie in generatie.

    • Frumos. Asfel de exemple sunt peste tot in Canada. Dar trebuie văzut ca locația nu a mai fost folosită drept groapa de gunoi de prin ‘67 și 20 de ani după neutralizare a stat, pana in ‘87 când a fost începută operațiunea de transformare in Park. Una peste alta trebuie sa înțelegem ca ceea ce avem acolo este rezultatul unei munci de peste 50 de ani. Dar este doavada puterii de regenerare pe care o are natura si trebuie început cândva.

    • @Waterloo: O munca de peste 50 de ani, dar a existat viziune. Mai sunt cateva gropi de gunoi in diferite stadii, unele „inchise” dupa ce m-am mutat eu aici. Everett Crowley nu este o exceptie, ci norma. Aici gunoaiele sunt colectate selectiv. Municipalitatea imi ia separat sticlele, containerele de plastic si metal, hartia si cartoanele, deseurile menajere compostabile, deeurile vegetale inclusiv frunzele (este interzis sa le arzi). Ce ramane in tomberon ei numesc „solid waste” si este ceea ce ajunge la groapa. Electrocasnicele si electronicele, plasticele moi, styrofoam, baterii, becuri, cartuse de imprimanta si multe altele trebuie duse separat la centre de colectare.
      Bordurile in cartierul meu sunt din anii ’70. Aici se toarna si bordura si, separat, pavajul. Se inlocuieste numai ce se strica. Copacii se toaleteaza. Strazile sunt curatate. Parcurile la fel. Copacilor tineri li se monteaza o punga mare cu apa si fertilizant si li se pune o protectie impotriva castorilor.
      Cand ma uit la cum lucreaza astia si cum au standarde de calitate pentru orice, imi dau seama cat de penibili si de pe dinafara sunt primarii din Romania. Dar sa nu intelegi din asta ca aici e perfect, sunt multe care lasa de dorit.

    • Canada seamana mult cu Suedia! Sau vice versa. Aici aveti un link la prospectul unui centru de colectare, (in limba tarii, 😉) dar cu o harta care spune multe. Poate niste cursuri pentru primari, ministrii si pentru cei de la Remat? Sunt sigur ca se cerceteaza si la facultate pe tema aceasta a cum sa organizezi un centru de tot ce vreti, gunoi de gradina, de constructii, frigidere si madini de gatit, chimicale, uleiuri, pana la normalele hartie, cartoane, sticla, metale si Peturi.

      https://www.tekniskaverken.se/siteassets/tekniska-verken/avfall-och-atervinning/hushall/malmen_avc_2014-03_print.pdf

  3. Nasc si la plusere oameni. Forza Berceanu!

  4. Știi cât am luat pe o mașină în stare de funcționare predat la acel remat , 120 lei după ce au dat 2 bani pe kg au mai dat și scazamant , bataie de joc , karma .Întrebarea este ce făcea paznicul ca ala zici ca este director acolo ..

  5. De ce musai o lege pe care nu o respecta nimeni pana la urma. Acest Remat nu poate avea capul si ochii lui? Bunul simt? Sa i nvete din greseli. Am cautat Remat si am dat peste un interviu pe Digi24, mai ce se laudau! Acum ar trebui sa-si faca Mea Culpa si sa se apuce de treaba, sa-si d
    Faca singuri ancheta si sa se reorganizeze. Mai se laudau cu castiguri, ca sunt ingineri, va vroiau sa fie ”independenti”, dar nu sunt o intreprindere OK. Nu poti numai sa legiuesti, mai trebuie si educatie, buna vointa sa faci mai bine, sa inveti de la altii.