G4Media.ro

Ofensivă propagandistică a Moscovei. Ministrul apărării acuză NATO că pregătește un conflict…

sursa: Kremlin.ru

Ofensivă propagandistică a Moscovei. Ministrul apărării acuză NATO că pregătește un conflict armat de amploare cu Rusia/ Ministrul de externe vorbește despre provocări din partea Occidentului

Alianța Nord-Atlantică se pregătește pentru un conflict armat la scară largă cu Rusia, a declarat adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksandr Fomin, în timpul unui briefing pentru atașații militari și reprezentanții ambasadelor străine acreditate la Moscova, relatează Tass, citată de Rador.

„Construirea militară a blocului a fost complet reorientată spre pregătirea pentru un conflict armat amplu şi de mare intensitate cu Rusia” – a declarat Fomin.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, în documentele doctrinare ale NATO din ultimii ani, de exemplu, în strategia militară a NATO din 2019, Federația Rusă este identificată direct, fără echivoc, ca principala sursă de amenințare la adresa securității coaliției”. În același timp, a subliniat Fomin, „Declarația de la Roma rămâne în continuare în vigoare”.

„În aceasta se stabilește că Rusia și Alianța nu se consideră una pe cealaltă ca adversar. Această poziție a fost confirmată la summitul Consiliului Rusia-NATO din 2010 de la Lisabona” – a amintit adjunctul ministrului rus al apărării.

Provocările deliberate ale Alianței Nord-Atlantice în apropierea granițelor ruse se pot transforma, cu o mare probabilitate, într-un conflict armat – a adăugat Fomin. „Recent, alianța a trecut la practica provocărilor directe, încărcată cu un risc ridicat de escaladare într-o confruntare armată” – a declarat Fomin, luni, în timpul briefingului pentru atașații militari și reprezentanții ambasadelor străine acreditate la Moscova.

Ca exemplu, el a citat încercarea distrugătorului britanic HMS Defender din 23 iunie 2021 de a pătrunde în apele teritoriale ale Rusiei în zona Capului Fiolent de pe coasta Crimeei. „Semnificativ este faptul că acțiunile navei Forţelor Maritime Militare ale Marii Britanii au fost asigurate de aeronava americană de recunoaștere strategică RC-135” – a declarat Fomin.

Potrivit afirmaţiilor sale, în regiunea Mării Negre, comparativ cu anul 2020, intensitatea utilizării aeronavelor de recunoaștere a crescut cu peste 60 de procente, iar numărul de zboruri a crescut de la 436 la 710. Prezența în apele Mării Negre a navelor și a vaselor auxiliare ale statelor NATO neregionale, potrivit ministrului adjunct, „a căpătat un caracter permanent”.

„Din ianuarie şi până în decembrie anul curent au avut loc 30 de intrări ale navelor NATO, iar 2020 au fost 23. Durata totală a șederii a fost de peste 400 de zile, mai mare comparativ cu 2020 – când a fost de 359 de zile” – a subliniat Fomin.

El a subliniat, de asemenea, că, după ce SUA s-au retras din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și cu rază scurtă de acțiune, NATO a ignorat inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, de a impune un moratoriu asupra desfășurării de noi rachete cu rază medie și mai scurtă de acţiune în Europa și posibilitatea de a dezvolta măsuri de verificare reciprocă pentru eliminarea preocupărilor existente. „Este puțin probabil ca desfășurarea unor astfel de rachete în Europa să sporească securitatea NATO” – a conchis Fomin.

Serghei Lavrov nu exclude generarea unor provocări din partea Occidentului în Ucraina cu scopul de a acuza Rusia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul poate provoca un ”mic război” în Ucraina pentru a acuza Rusia. ”Nu exclud ca o astfel de dorință să fie pur și simplu alimentată de sentimentele militariste de a genera un mic război și apoi de a ne acuza pe noi, de a introduce noi sancțiuni împotriva noastră pentru a ne suprima abilitățile competitive”, a spus Lavrov, într-un interviu acordat canalului YouTube Soloviev Live.

Potrivit acestuia, Statele Unite și țările NATO ‘livrează arme şi se laudă că din 2014 au furnizat (Ucrainei-n.red.) muniție, arme și sisteme ofensive în valoare totală de 2,5 miliarde de dolari”. ”În octombrie-noiembrie, s-a raportat că au fost livrate în valoare de o sută de milioane (de dolari-n.red.)… Javelin, sisteme antitanc și muniție”, a adăugat Lavrov, în interviul acordat canalului YouTube Soloviev Live. Răspunzând la întrebarea de ce Rusia nu impune sancțiuni împotriva Ucrainei, așa cum, de exemplu, Occidentul impune împotriva Federației Ruse, Lavrov a remarcat faptul că Moscova nu este, în principiu, un susținător al sancțiunilor.(www.ria.ru – 27 decembrie)/vdraguta/cciulu

Lavrov este sceptic în ceea ce priveşte faptul că Occidentul va da curs cererii Rusiei de a nu extinde NATO spre Est

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, se declară sceptic în ceea ce priveşte faptul că Occidentul va da curs cererii Rusiei de neextindere a NATO spre Est. Lavrov are dubii în ceea ce priveşte faptul că Occidentul va răspunde la cererea de neextindere a NATO, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Moscova se îndoiește serios de faptul că țările occidentale vor da curs principalei cereri a Rusiei de neextindere a NATO spre Est – a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

„Cunoaștem capacitatea Occidentului de a rezolva orice întrebare, care este incomodă şi, da, practica diplomatică prevede – atunci când se procedează în mod corect – să ne reunim, să transmitem propunerile noastre, iar noi să primim contrapropuneri, apoi ele să fie examinate, apoi negociatorii să se aşeze la aceeaşi masă şi să înceapă să creeze o bază comună, care apoi se transformă într-un document. Aceasta are loc atunci când ambele părţi doresc să ajungă la o înţelegere”, a spus Lavrov, într-un interviu acordat canalului YouTube Soloviov Live.

”În acest caz, avem serioase îndoieli cu privire la faptul că i se va da curs principalei noastre propuneri, și anume, solicitarii incontestabile ca NATO să nu se extindă spre Est, dacă vom opta să mergem pe o cale tradițională”, a adăugat Lavrov. Ministrul a menționat că Rusia va aștepta răspunsul oferit de americani și va lucra, evident, în baza acelor instrucțiuni clare date de către președintele rus, Vladimir Putin.

Context

Declarațiile belicoase din partea Moscovei au loc în contextul în care secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a convocat la 12 ianuarie o reuniune a Consiliului NATO-Rusia şi se află ”în contact” pe această temă cu Moscova, a anunţat un reprezentant al Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles, relatează AFP.

NATO denunţă în mod neîncetat,. de şapte ani, anexarea de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea, în martie 2014, şi cere respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Rusia şi Occidentul se acuză reciproc de provocări şi îşi consolidează capacităţle militare la frontierele comune.

La jumătatea lui decembrie, Rusia a prezentat două proiecte de tratat, unul Statelor Unite, celălalt NATO, în care-şi rezumă exigenţele în vederea unei dezescaladări.

Aceste texte interzic o extindere a NATO în Ucraina, mai ales, şi limitează cooperarea militară occidentală în Europa de Est şi în fostul spaţiu sovietic – fără să impună măsuri similare Rusiei.

Sursa: Tass/ AFP/ Rador

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Mujicii astia sunt in rolul hotului care striga „hotii!”

    • Da sa I termine odată NATO
      Sa dispară dictatorii ăștia de la conducere ,poporul rus sa se democratizare
      Și cele 200 de pipoate din închisoarea rusă
      Sa poată sa se elibereze…De jugul Tarist, sovietic,acum rus…
      Apoi am terminat cu pericolul din partea lor..
      Atenția o sa fie la China

  2. eu cred ca li se da prea multa atentie. Sa inceapa razboiul si gata. Abia se termina mai repede cu acest imperiu. Chiar nu te poti razboi cu atat de multe tari, indiferent daca sunt mari sau mici.

  3. Cite termonucleare are rusia

  4. Mai ruginite și nefuncționale decât alea NATO.

  5. Cum spune imnul: ” Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine,
    „Viața-n libertate ori moarte!” strigă toți.”

    Aduceți nuclearele tactice la granița de est a Alianței . Daca banditii de la Kremlin vor sinucidere păcatul va fi pe umerii lor. Au semnat deja la Budapesta un tratat de recunoaștere a suveranității Ucrainei și l-au violat in Crimeea, Donbas și Donețk.
    La fel acționează în Republica Moldova și Georgia, state suverane.

    Europa Centrală și de Est, Balcanii Țările Baltice și Țările nordice AU DREPTUL LA VIATA LINISTITA SI LA SUVERANITATE.
    Ele pot fi apărate doar prin descurajarea data de armele nucleare, nu cu semnaturi. Banditii nu au cuvânt.

  6. Astia se acuza reciproc de acelas lucru.
    ”Da eu cu cine votez?”