G4Media.ro

Oficial austriac: Primirea României și Bulgariei în Schengen, doar după reformarea politicii…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com - ilustrație generică

Oficial austriac: Primirea României și Bulgariei în Schengen, doar după reformarea politicii de azil a UE

Ministrul austriac pentru Afaceri Europene, Karoline Edtstadler, a declarat că aprobarea de către Austria a aderării României și Bulgariei la Schengen este condiționată de progresele înregistrate în politica de migrație a UE, potrivit radioului public ORF. Austria s-a opus prin veto intrării României și Bulgariei în Schengen.

„Extinderea spațiului Schengen este un lucru pe care, desigur, dorim să îl discutăm în continuare în coordonare cu partenerii noștri, Bulgaria și România, astfel încât să îl putem repune pe agendă după ce se vor face pașii corespunzători în politica de migrație și azil”, a declarat ea.

Edtstadler a amintit că, în ianuarie, Suedia va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. Suedia e o țară „care a fost încercată și e experimentată când vine vorba de migrație. Mă aștept ca acest subiect să fie un punct important pe ordinea de zi”.

Decizia privind Schengen nu va fi amânată până când întregul pachet de azil va fi decis la nivelul UE prin numeroase acte juridice, deoarece acest lucru va dura ceva timp. „Dar trebuie să facem acești pași și să stabilim un plan. Atunci putem foarte bine să vorbim despre extinderea Schengen pentru a include Bulgaria și România”, a spus Edtstadler.

„Este nevoie de posibilitatea de a solicita azil în țări terțe sigure”, a cerut ministrul pentru Europa. „În plus, este nevoie de proiecte pilot pentru gestionarea rapidă a procedurilor de azil la frontierele externe ale UE – și, bineînțeles, de sprijin financiar pentru țările care sunt situate geografic la frontiera externă.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

40 comentarii

  1. La fel sa fie si primirea Suediei in NATO: doar dupa primirea Romaniei in Schengen!

    • @Janux _ „La fel sa fie…”

      România și-a manifestat acordul în privința aderării Suediei la NATO și, cred eu, bine a făcut.

      Apoi, subiectul acela nu are legătură cu admiterea României în Schengen.

      În fine, NATO nu poate face presiuni asupra Austriei, care nici nu este stat membru.

      …Este o afacere a Uniunii Europene, iar Austria reprezintă prin opoziția sa interesele statelor nordice, probabil și pe ale Ungariei (chiar dacă pretextează ridicol că respinge extinderea Schengen din cauza migrației – a se vedea susținerea pentru Croația).

      Așadar, cu toate că Suedia probabil este unul dintre statele care a îndemnat Austria să se opună aderării Bulgariei și României, nu va recunoaște aceasta și formal va declara că este de acord cu extinderea Spațiului Schengen. Prin urmare, România nu are ce să-i reproșeze.

    • Cu trădătorii ăștia?

    • Constantin, de parca primirea noastra in Schengen are legatura cu politica imigratiei a UE. De parca romanii au facut politica actuala a UE sau de parca noi ne incapatanam sa nu o modificam.
      Prin declaratia asta se recunoaste o data in plus ca suntem pedepsiti pentru ceva care nu depinde de noi.
      Asta e pur si simplu santaj de fata.
      In rest de acord cu tine, asta nu constituie motiv ca si noi sa ne suparam2ca prostii pe sat, precum austriecii

  2. Nu are legătură una cu alta. Romania și-a dat acceptul pentru intrarea Suediei in NATO și bine a făcut. Securitatea înainte de toate

    • Concluzia…. mai stam 11 ani in spatele gardului.

  3. Campanie electorală la vreme de Glühwein!

  4. Austria vrea ca România să-i țină cu forța pe refugiații ucraineni?

  5. Cred ca dupa niste controale ANAF mai amanuntite, putem linistiti sa facem bugetul pe anul viitor.

  6. Nu uitati ca fara noi nu va mai exista nici un UE.

    • Politicienii austrieci sunt in stare de a fi capabili sa renunte la orice nu este a lor doar ca sa le dea rusii gaz. Astia au trimis vreun soldat in Statele Baltice, Polonia, Romania?
      Daca atata dau pe noi atunci cat reprezinta pentru ei: Ucraina, Marea Neagra?
      Aveau batranii nostri o vorba: Ferește-mă Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur.
      Logica austriaca este similara cu cea ruseasca: nu vreau extinderea NATO asa ca au atacat Ucraina. Politicienii austrieci: dorim ca UE sa inregistreze progrese in politica de migratie asa ca ne opunem intrarii Romaniei si Bulgariei in Schenghen. Mama ce se aseamana astia!

  7. Ganz kurz: Niemals.

  8. Pretextul reprezentat de migranți pentru opoziția Austriei la admiterea Bulgariei și României în Schengen este ridicol și probabil sunt mai mulți cei care i-au spus cancelarului austriac că a pus astfel Austria într-o poziția penibilă.

    Dacă i-ar fi păsat cu adevărat de migrație, Austria s-ar fi opus aderării Croației, pe unde vin migranții, nu României, pe unde NU trec aceștia.

    Rațional este ca Austria să-și ceară scuze (nu trebuie să o facă oficial, ci printr-un secretar de stat al Ministerului de externe) și să devină un susținător activ al aderării României și Bulgariei la Schengen.

    Va putea pretexta (chiar dacă toată lumea știe că realitatea este alta, probabil nimeni nu o va spune) că intransigența sa în privința migrației a determinat statele în discuție să adopte măsurile pe care Austria le-a cerut. Și totul ar putea fi OK, politic și economic.

    O eventuală încăpățânare a Austriei de a stărui în greșeală aduce, dimpotrivă, prejudicii tuturor statelor membre. Mai mari, sau mai mici, desigur.

  9. Austriia se cam turcizeaza in declartiile la adresa Romaniei, ppoate acest cancelar nu cunoaste de ce in Austria este ridicata o troita in cinstea ostenilor moldoveni din armata lui Suleiman distrugatorul dupa asediul otaman asupra Vienei. Românii din toata lumea sa nu uite poza acestui cancelar atunci cand acceseaza serviciile unei companii cu capital austriac oriunde ar fi in lume.

  10. Trec sarbatorile apoi iarasi veti fi la fel de deprimati si le veti face reclama la aurolaci. 😁

  11. Păi atuncea şi noi vom mai susţine UE când vă veţi hotărî că ne vreţi în UE, până atuncea vă lăsăm să halucinaţi🤪 în continuare că doar nu o să stăm la infinit să aşteptăm după toţi halucinaţii🤪 să vă hotărâţi.
    Cred că până la urma v-o dăm neutru că se pare că vă place prea mult să v-o daţi între voi.😏

  12. io v-am spus: pumn in masa + tradatorii de natie la puscarie sau niciodata schengen.

    • @George _ „io v-am spus: pumn in masa …”

      Probabil că Austria a început să simtă (atât cât este) boicotul, iar firmele comerciale transmit semnale către politicieni (atât cât transmit).

      Nu cred că demersul trebuie făcut cu ură, căci actualii conducători ai Austriei sunt trecători, la fel ca și cei ai României, dar țările noastre rămân geografic pe aceleași locuri.

      Este necesar, însă, în opinia mea, să se negocieze prietenește pentru ieșirea Austriei din impasul în care singură a intrat. Iar argumentul economic este foarte puternic.

  13. Să vă traducă Moșul. România mai are ceva cadouri pentru Austria. Hidroelectrica și portul Constanța spre exemplu Dacă la anul când vin le am în sac și le descarc în Viena să vedeți ce progrese mari recunoscute de Austria aveți!

    • N-are a face. A luat modelul de la santajistul Orban si incearca sa impuna UE o versiune cat mai dura a politicilor de imigratie. Au nevoie de asta ca sa castige alegerile, de asta se agita cu pop u lisme de genul asta.

    • @tiberius _ „incearca sa impuna UE o versiune cat mai dura a politicilor de imigratie”

      Dacă domnului Nehammer i-ar fi păsat de migrație, precum ziceți, s-ar fi opus aderării Croației, pe unde trec migranții spre Austria, nu României, pe unde nu trec.

      Migrația reprezintă, după cum arată evidențele, doar un pretext pentru a justifica opoziția Austriei la Aderarea României și Bulgariei la Schengen, cel mai probabil, motivul real fiind unul de natură economică, ce afectează statele nord-europene.

      Austria a fost foarte probabil împinsă în față de alte state, ca „instrument de scos castanele din foc”.

    • Croatia sustine politicile anti-migratie ale Austriei. Plus ca pop ulistii si conservatorii croati sunt sustinuti astfel, si stim cat de atasati sunt unii de altii toti pop ulistii eurosceptici. Numai cand asculti ce parere elogioasa are austriacul ala despre autocratul din Serbia si realizezi care e adevarul.

  14. Asa se intampla cand nebunii nu mai sunt internati si facuti politiceni.

  15. Puteti acuma face vizibila postarea!🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  16. Mai vrea cineva in UE?

  17. In loc sa ne piarda vremea cu aceleasi minciuni repetate la infinit, mai bine fac o lista cu ce alte probleme mai au ei de rezolvat sa stie din timp aspiranzii care nu vand chiar tot ce ar trebui ei sa mai faca pentru marele zaharel Schengen.

  18. Poate incercati cu unii inteligenti.

  19. Ipocrizia la nivel de politică de stat.

  20. Nu mă mai interesează Schengen. Afară cu toate interesele austriece. Roexit pe linie la toate alegerile.

    • @Gogu _ „Afară cu toate interesele austriece.”

      Boicotul este fără îndoială util, însă exagerările, nu.

      Schengen interesează românii în cel mai înalt grad pentru că aderarea la spațiul de liberă circulație face mai competitive toate mărfurile care astăzi așteaptă la punctele de trecere a frontierei.

      Cât privește părăsirea UE, gluma este nereușită atât timp cât marea majoritate a schimburilor comerciale ale României sunt cu state membre UE. ….Și nici autarhia, nici Comunitatea Statelor Independente nu reprezintă alternative serioase.

      Dincolo de videoclipul cu hamsterul din supă, UE reprezintă o foarte dinamică regiune economică, iar creșterea României în ultimii 15 ani este o dovadă. Știu că este statul cu cei mai săraci cetățeni din UE, dar la nivel mondial creșterea este impresionantă și nu ar fi avut loc în afara UE.

  21. Romania intotdeauna a venit in urma evenimentelor ! Cu atitudinea asta trebuie sa plateasca mereu oalele sparte !

  22. impreuna putem reusi. daca boicotul firmelor austriece va continua vom reusi. firmele austriece la randul lor cu cat mai mare presiune pun pe politicienii din austria cu atat mai repede boicotul se va termina.

  23. Vedeți ce spune Andrei Caramitru pe fb. Comuniștii aștia nostalgici cenzurează.

  24. Nu alimentați de la OMV/PETROM. Mutati-va banii din BCR si Raiffeisen. Ii doare foarte foarte rău deja.

  25. Fara sa facem nimic, am stat deja 11 ani pe nedrept. Vor sta ca niște momăi împăiate si de acum incolo.