G4Media.ro

Oficial maghiar: Nu cred că în afară de Tusvanyos există un forum…

sursa foto: Inquam Photos/ Laszlo Beliczay

Oficial maghiar: Nu cred că în afară de Tusvanyos există un forum mai puternic al dialogului româno-maghiar / Despre întâlnirea Orban – Ciolacu: ”Am aflat de pe pagina de Facebook a domnului premier Orban, că a fost ‘începutul unei frumoase prietenii’”

Preşedintele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, a declarat sâmbătă, în închiderea Universităţii de Vară Tusvanyos de la Băile Tuşnad, că acest forum a jucat, de-a lungul timpului, un rol important în dialogul româno-maghiar şi a facilitat întâlnirile unor înalţi oficiali din România şi Ungaria, informează Agerpres.

Acesta a amintit, printre altele, că prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit la Tusvanyos inclusiv cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

„Nu cred că în afară de Tusvanyos există un forum mai puternic al dialogului româno-maghiar. Într-un mod unic încercăm, direct sau indirect, să ajutăm acest dialog şi sunt convins că fără Tusvanyos nu s-ar fi realizat nici întâlnirea dintre domnul premier Ciolacu şi premierul Viktor Orban, în legătură cu care, după întâlnirea celor doi prim-miniştri, am aflat de pe pagina de Facebook a domnului premier Orban, că a fost ‘începutul unei frumoase prietenii’ „, a declarat Nemeth Zsolt, potrivit traducerii oficiale.

Acesta a ţinut să mulţumească public autorităţilor române pentru că „în mod vizibil au asigurat siguranţa şi liniştea” la eveniment.

Cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de vară de la Băile Tuşnad s-a desfăşurat în perioada 18-23 iulie şi a avut ca motto ‘Timpul păcii’.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cine/ce este Tusvanyos? Exista cineva/ceva in Ro. sub aceasta denumire?

  2. Ce oficiali români au participat la acel dialog?! Că din câte am văzut tot spectacolul s-a ținut exclusiv în limba maghiară. Iar sensul lui este același deja de ani de zile. Bătutul apei în piuă, lamentări pe umerii unei istorii care e dusă definitiv. Răgetul anti-european al lui Orban se datorează tocmai datorită faptului că UE nu va accepta niciodată astfel de artificii care să ducă la apariția unor noi granițe în interiorul ei. Fie că se numește autonomie sau altceva. Viktor Orban este ori orb ori nu vrea să vadă faptul că România este singura țară din UE unde comunitatea maghiară a fost la guvernare prin reprezentanții ei timp de zeci de ani. Să mai spui că nu ai drepturi când tu ai fost la guvernare atâta timp, uite asta este o imensă ipocrizie!

  3. Daaaa, e un dialog maghiar-român ideal😂

  4. Domnul Zsolt vorbeste mimind stilul lui Ciolacu. Probabil ironic. Povesti de adormit copiii.
    Prezenta lui Basescu la Tusnad a fost gestul unui om de stat care a stiut sa arate ca el este gazda.
    Ciolacu si-a mijit ochii zambind crezand ca o sa-l faca praf pe Orban cu acest gest de “hai sa fim prieteni”.
    Orban nu va lasa niciodata cartea de bad boy al Europei din mana. Cu Slovacia, Croatia nu ii merge, ele nu se lasa. Noroc ca de 32 de ani au gasit Romania careia sa-i traga “castane”, ieri spre amuzamentul lui Tókes si al publicului ce radea si aplauda!
    Rares Bogdan da sfaturi din luxul de la Bruxelles si crede ca este diferit. Ma intreb, daca ar fi fost in Bucuresti ar fi facut ceva?
    Romania ar trebui sa se asocieze cu Slovacia si Croatia, Serbia este pierduta, sa-si coordoneze politica de raspuns la actiunile Ungariei. Mai ales pe noul fundal geo-politic aparut o data cu razboiul din Ucraina si pozitia adoptata de Ungaria.

  5. Nemeth Zsolt și cinismul propagandei. Niciodată discursurile de la Tusnad nu au fost dialoguri intre două popoare, ci un monolog – în principal al lui Orban – cu mesaje pentru propria tabără. Dacă acesta este singurul forum al dialogului româno-ungar, atunci mai bine lipsă.