G4Media.ro

Ofițer Antidrog: Numărul consumatorilor de droguri în judeţul Dolj creşte de la…

sursa foto: Pexels

Ofițer Antidrog: Numărul consumatorilor de droguri în judeţul Dolj creşte de la an la an şi, totodată, scade vârsta de consum

Numărul consumatorilor de droguri în judeţul Dolj creşte de la an la an şi, totodată, scade vârsta de consum, însă nu toţi consumatorii apelează la servicii de specialitate, afirmă coordonatorul Centrului judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), comisar Florin Nicolăiţă.

Coordonatorul CPECA Dolj a declarat, pentru Agerpres, că anual sunt în jur de 90-100 de urgenţe medicale în Dolj care vin către centru din partea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă (SJCU) Craiova, singura unitate de primiri urgenţe din judeţ care are componenta de toxicologie.

„Vârstele vulnerabile pentru consumul de droguri sunt 14-15 ani, până la 24-25 de ani. Teribilismul vârstei de 17-16 ani, din păcate, reprezintă o vulnerabilitate majoră pe acest segment, iar Agenţia Naţională Antidrog şi noi, la nivel local, avem în implementare o serie de măsuri se regăsesc în proiecte naţionale cu validare ştiinţifică, care se desfăşoară în întreg sistemul de învăţământ.

Dorim ca alăpturi de cadre didactice să conştientizăm foarte atent pericolului de droguri. De la an la an creşte numărul consumatorilor de droguri, dar nu toţi apelează la serviciile de specialitate ale centrului. Anual sunt în jur de 90-100 de urgenţe medicale care vin din partea Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova, unde este singura unitate de primiri urgenţe din judeţ care are componentă de toxicologie”, a declarat directorul CPECA Dolj, pentru Agerpres.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai cand DIICOT e dealerul numarul 1 la nivel national, ca ei cu asta se ocupa in caz ca nu stiati, cum altfel ar putea sta lucrurile? Am in fata blocului, Bucuresti, Piata Unirii, zeci de drogati boschetari care stau la taclalale zilnic cu politia, nici macar nu se mai ascund. De la copii de zece ani, dependenti de droguri grele, la oameni de peste 60 de ani, toti isi fac veacul prin centrul Bucurestiului, in compania politiei. Vorbim de droguri grele, da? Intre timp, cu ce se ocupa DIICOT, cauta plante inofensive prin gradinile oamenilor, asta e singura lor activitate, in timp ce in Bucuresti este efectiv o epidemie de droguri grele. Vorbeste cineva despre asta? Se pare ca doar eu. Pot veni si cu filmari si poze daca redactia este interesata dar sunt convins ca nu va fi.

    • Ai scris București de 3 ori. Ce plm are București cu Craiova în discuția asta când tu nici măcar n-ai fost o zi în București dar ai auzit și tu de Piața Unirii…

    • Vrea sa spună că situația e la fel în toată țara.

  2. @ Nu ați ajuns bă și la producătorii de scrie în articol, ?