G4Media.ro

Ofițerul din Corpul de Control al MAI reținut de DNA pentru trafic…

Sursa Foto: Facebook

Ofițerul din Corpul de Control al MAI reținut de DNA pentru trafic de influență a fost executat silit de șapte ori, în ultimii doi ani, pentru datorii. Lua bani cu împrumut nu doar de la bănci, ci și de la persoane fizice care dădeau anunțuri online

Ofițerul Ciprian Daniel Damian Asanache (42 de ani), reținut în urmă cu două zile de DNA, împrumuta frenetic bani de câțiva ani, fără a-i mai putea returna la termenele convenite. Portalul instanțelor arată că, după luna mai 2020, completuri de judecată din București au încuviințat executarea sa silită de șapte ori, un alt optulea creditor obținând o decizie de a primi înapoi de la ofițer 6.000 de lei pe care îi împrumutase acestuia pentru două săptămâni, fără a-i mai fi returnați.

DNA susține că ”În calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsând-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.”

Cea mai recentă declarație de avere disponibilă a ofițerului Asanache, semnată în mai 2021, indica faptul că a moștenit o casă în comuna natală din Vrancea și mai deținea una în Voluntari, cumpărată în 2017, prin credit ipotecar la ING, împrumutul fiind de 414.000 lei. În 2019, a mai făcut un credit, de 40.000 de lei, la BCR. Venitul său este anonimizat, iar soția, economist la o bancă, avusese, în anul anterior, un salariu net de circa 6.600 lei lunar. Ofițerul lucrează în Poliție din 2003, inițial în Vrancea, ulterior în București, din 2019 ajungând în Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne.

Din mai multe surse consultate de G4Media.ro (Facebook, site-urile juridice.ro și Academiei de Poliție) reiese că Asanache are un copil și că, în iulie 2016, și-a susținut doctoratul  la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Alte surse (portalul instanțelor de judecată) indică faptul că, după luna mai 2020, au fost admise șapte cereri de încuviințare a executării silite a lui Asanache la cererea unor societăți care acordă rapid împrumuturi, a BCR și a Casei de Ajutor Reciproc a Salariaților din Direcția Generală a Poliției Municipiului București.

Într-unul dintre cele două dosare intentate de organizația din urmă lei, iar împrumutul data din august 2017. Cu toate acestea, acest împrumut nu figurează în nici una dintre delarațiile de avere ale lui Asanache.

Într-un al optulea dosar, o persoană fizică a obținut, în noiembrie 2021, o sentință care îl obliga pe Asanache să-i dea înapoi 6.000 de lei pe care îi împrumutase pe 25 februarie același an, scadența fiind două săptămâni mai târziu.

G4Media.ro a mai descoperit că, în 2021, Asanache și-a exprimat dorința de a împrumuta bani de la o persoană care postase un anunț pe Internet în acest sens. Ofițerul și-a lăsat numărul personal de mobil și adresa personală de e-mail într-un răspuns la acest anunț.

Sursa Foto: Captură

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Oare cine il tinea in spate pe garcea asta? Cum este posibil sa fii politiat cu 7 dosare de executare?

    • Ăștia cand merg la Inspecția Tehnica Psihologica anuala nu sunt intrebati si de procese.
      Principala grija a MAI ar trebui sa previna orice deviere de la norme a propriilor angajati care… jură iar apoi uită!

    • Ofițerul COLECTOR al lui Bode, arestat în flagrant de DNA!

  2. de ce de 7 ani nimeni nu s-a sesizat ,acolo la corpul ala de control(mai bine era denumit=de musamalizare) si nu i s-a dat 3 cizme:2 in picioare si una in partea dorsala?ce fel de corp de control e asta? care sunt criteriile profesionale si morale ca sa lucrezi acolo?sa fii cel mai hot?

    • Uite Cine isi face Doctorate ..gunoaiele din sistem….
      Cu complicitatea mafiei universitarilor din sistem.
      Felicitări totuși celor care l-au deconspirat.
      Probabil de la Doi Siun Sfert ..

  3. Pacanele, poker….?

    Ce nu inteleg e cum ajunge cineva ca aceasta persoana in MAI si inca in corpul de control?!!!

    PS: E interesant care-i faza cu doctoratul 😛

  4. Se pensionează special în 3, 2, 1…

  5. cancerele astea au penetrat toate institutiile acestui stat mafiot.

  6. Alt „doctor” de la meletienii demascați de Emilia Sercan. Cum dreak să nu stie nimeni de la ministerul lui bode cu ce se ocupa ăsta?

  7. Ați votat PSDNL 55% în 2020, nu vă place ce ați primit în schimbul votului?

  8. Asta al cui amic este? Al PSD sau al PNL?
    Ca in ultima vreme este foarte greu sa mai deosebim intre ei.
    Ca si la postaci. Ca si intre Antena 3 si Romania TV sau B1 si Digi.

    • Până în urmă cu nu foarte mulți ani astfel de cazuri se soldau cu punerea la dispoziție a polițistului.Adica era trecut pe un post administrativ până la finalizarea anchetei,care de regulă nu se finaliza în penal .Ajunseseră la nivelul țării la circa 1000 de cazuri.Sau mai schimbat lucrurile iar procedura este că la procurori sau judecători,adică cu acțiune penală și suspendare din funcție.Dar așa s-au ajuns cs domnii polițiști,cu femei clasa întâi de întreținut, să fie nevoiți să ia mită ori bani din trafic de influență (spre a face față cheltuielilor femeii)dar să nu facă față stresului cercetării penale și să pună mâna pe pistol împușcându-se.

  9. Doctor in pakanele și alte pokerele?

    Ori ii place sa se dea mare la gagica peste posibilotatile reale?

  10. Totusi ar fi de bun simț să stim și noi contribuabilii, fraierimea cum își permit indivizii ăștia sau cum li se permite să aibă salariile platite de noi SECRETE?

  11. Meletean mu1$t

  12. O vulnerabilitate pentru sistem,un om care vrea să se întindă cât nu-l ține plapoma,trăiește numai din împrumuturi pe care nu le poate restitui și la un moment dat i se înfundă, căci pentru a face rost de bani în vederea restituirii împrumuturilor intră în sfera penalului promițând servicii ilicite,făcând trafic de influență.De aceea este bine să avem avertizori de integritate protejați legal corespunzător, căci ei ar fi trebuit să identifice derapajele și vulnerabilitațile acestui individ, ceea ce ar fi dus la ejectarea lui din sistem.Ce fel de societate suntem dacă un ofiter din Corpul de Control al MAI are un astfel de comportament?

  13. Aa

  14. "Într-unul dintre cele două dosare intentate de organizația din urmă lei, iar împrumutul data din august 2017"

    Asa se scrie o ancheta serioasa! De ce sa ne mai incrancenam pentru cuvinte lipsa? E tara in care camatarii pot da imprumuturi facandu-si reclama pe net.