G4Media.ro

Olaf Scholz susține că discuțiile telefonice cu Vladimir Putin sunt purtate ”pe…

Sursa foto: Kremlin.ru

Olaf Scholz susține că discuțiile telefonice cu Vladimir Putin sunt purtate ”pe un ton prietenesc”, chiar și după invazia Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz afirmă că, chiar după invazia Rusiei în Ucraina, convorbirile sale telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin s-au purtat „întotdeauna pe un ton prietenesc”.

În cadrul rubricii „Interviul săptămânii” de la postul public de radio Deutschlandfunk, care potrivit Reuters urmează să fie difuzată duminică, Scholz a arătat că dialogurile sale cu Putin au fost amicale inclusiv când punctele lor de vedere erau „foarte, foarte diferite”.

Şeful guvernului de la Berlin a arătat că în convorbirile recente a observat „clar o evoluţie” din partea liderului de la Kremlin, însă nu o schimbare de mare anvergură.

Scholz a discutat telefonic cu Putin marţi, pentru prima oară după câteva luni. Potrivit Berlinului, convorbirea a durat 90 de minute, iar cancelarul a insistat că trebuie găsită cât mai rapid o soluţie diplomatică la războiul din Ucraina. El a afirmat că ar trebui incluse încetarea focului, retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean şi respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Guvernul german face multe pentru înarmarea Ucrainei, a mai declarat Scholz în interviu, susţinând că tocmai armele furnizate de Germania au fost cele care „au avut efect şi au făcut posibile succesele, succesele actuale înregistrate de Ucraina”. De aceea „are sens pentru noi să continuăm acolo”, a adăugat el.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Great! Sunteți prieteni cu ucigașii de copii!

    • Nu e vorba de asta. Noi aici putem să le-o dăm prin goură lui Putain și la toți ruzzofilii (vezi și mizzeria asta trotinetată de mai sus). Și chiar o merită dar ca și șef de stat nu poți să te duci și să țipi, să-l înjuri p-ăla acolo și să-i dai și o flegmă. Nu se face așa. Trebuie păstrat un ton decent. Pare de tovărășie dar e pur diplomatic.

    • Vezi că ți s-a scuturat hauru’ de pe tastatură. Vă ustură un pic nu-i așa mizzeriilor mici ce sunteți ? Lasă că vă faceți voi mari…

  2. Si ce putea neamțul sa facă, sa-i zică de mama?

  3. Tonul prietenesc este dat de nevoia „locomotivei Europei'” de gaz. Că doar nu crede cineva că neamțul, obișnuit să aibă orice, oricât și oricând va face duș cu apa rece sau va stinge lumina de Crăciun. Cum tot așa nu cred că merțanele și bmwurile ( ca substantive comune, reprezentând totalitatea industriei germane) se pot produce cu energie verde ( soare, vânt, valuri și mai nou lemn) care depinde de capriciile naturii.

    • Te înșeli.
      Neamțul de rand este dispus sa facă sacrificii si este de partea Ucrainei. Iar energia regenerabila (care nu include lemn) nu depinde de capriciile naturii dacă ai suficienta capacitate de stocare a energiei in rețea.
      Problema e Scholz si predecesorii lui, Merkel, Schroeder. Si politica lor idioata nu numai de apropiere de Rusia dar de adâncire a dependentei de gazul rusesc. In timp ce alte tari din UE își diversificau sursele de energie, ăștia închideau centrale nucleare si construiau conducta dupa conducta de la Putin.
      Iar acum, in timp ce Putin omoară si torturează civili, inclusiv copii, intr-o tara independenta, Scholz discuta amical cu el. E clar ca ambii trebuie sa plece, rapid.

    • Te înșeli grav de tot: nu exista capacitate de stocare a energiei electrice in nici o rețea naționala (nu e ca la gaz).
      Sistemul se echilibrează prin centrale electrice convenționale (pe baza de gaze, nuclear sau cărbune): când nu bate vântul sau când nu e soare, centrale convenționale compensează pentru ca sunt controlabile 100%.

    • Inteleg ca dupa ce s-au stocat 80 % din gazele necesare in aceasta iarna dependenta de gazul rusesc a UE a scazut la 9 %. Perfect. Dar primavara viitoare dupa ce se golesc rezervoarele de unde se va lua gazul pentru a stoca din nou necesarul pentru iarna 2022/2023 ?
      Exista furnizori noi ? Ar fi bine sa fie definitiv redusa dependenta de un singur furnizor. Este o regula de baza in economie – independenta economica ( de furnizori, de banci, de clienti etc. etc…)

  4. Chiar mi-era frica ca o sa ridice Scholz tonul la Putin 🙂

  5. Germanicii isi tin mult mai bine emotiile in frau, de aceea sunt si mult mai buni la practica. Noi suntem asi la teorie, daca vom colabora, poate vom reusi sa-i invingem pe slavii de rusi care invadeaza Ucraina.

  6. Pe un ton prietenesc, cam cum vorbeau Hitler și Stalin.
    Cum naiba face Scholtz asemenea afirmații?