G4Media.ro

Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă…

Sursa foto: Unsplash / Adrien

Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică

Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică, organizatorii aşteptându-se la o presiune uriaşă asupra evenimentului sportiv din această vară, transmite Reuters, citată de News.ro.

Crima organizată, activiştii şi statele vor fi principalele ameninţări în perioada Olimpiadei care se va desfăşura în perioada 26 iulie-11 august în timp ce Olimpiada Paralimpicilor va avea loc între 28 august-8 sepembrie.

Organizatorii Paris 2024, care au lucrat mână în mână cu agenţia naţională franceză pentru securitatea informaţiilor (ANSSI) şi companiile de securitate cibernetică Cisco şi Eviden, vor să limiteze impactul atacurilor cibernetice.

”Nu putem preveni toate atacurile, nu vor exista Jocuri fără atacuri, dar trebuie să le limităm impactul asupra Jocurilor Olimpice”, a declarat Vincent Strubel, directorul general al ANSSI.

”Există 500 de sedii, locuri de competiţie şi colective locale şi le-am testat pe toate”.

Strubel este încrezător că Paris 2024, care va opera dintr-un centru de operaţiuni de securitate cibernetică într-o locaţie care este ţinută secretă, va fi gata.

”Jocurile olimpice se confruntă cu un nivel de ameninţare fără precedent, dar am făcut şi un volum fără precedent de muncă de pregătire, aşa că cred că suntem cu un pas înaintea atacatorilor”, a spus el.

Paris 2024 a plătit ”hackeri etici” pentru a-i testa sistemele şi a folosit inteligenţa artificială pentru a-i ajuta să trieze ameninţările.

”AI ne ajută să facem diferenţa dintre o neplăcere şi o catastrofă. Ne aşteptăm ca numărul de evenimente de securitate cibernetică să fie înmulţit cu 10 în comparaţie cu Tokyo (în 2021)”, a declarat Franz Regul, director general pentru IT la Paris 2024.

”În ceea ce priveşte securitatea cibernetică, patru ani este echivalentul unui secol”, a explicat Eric Greffier, şeful parteneriatelor la CISCO.

În 2018, un virus informatic numit ”Olympic Destroyer” a fost folosit într-un atac asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor de iarnă de la Pyeongchang.

În timp ce Moscova a negat orice implicare, Departamentul de Justiţie al SUA a declarat în 2020 că a acuzat şase hackeri ai agenţiilor de informaţii ruse pentru o serie de atacuri, care au inclus atacuri împotriva Jocurilor de la Pyeongchang.

„Ne-am dori să avem un singur adversar, dar ne uităm la toate şi în toată lumea. Numirea potenţialilor atacatori nu este rolul nostru, ci al statului”, a spus Strubel.

Luna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu are nicio îndoială că Rusia va viza cu atacuri răuvoitoare Jocurile Olimpice de la Paris.

Jocurile vor avea loc pe fondul unui context global complex, inclusiv războiul Rusiei în Ucraina şi conflictul Israelului cu Hamas, care a fost desemnată organizaţie teroristă de către Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...