Olimpic internațional la chimie rămas în România pentru a face cercetare. Ștefan Dimitriu: În perioada vacanței lucrez zilnic în laborator
Medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Chimie și la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, ”șagunistul” Ștefan Dimitriu a ales să rămână în România și să se îndrepte spre cercetare.
El e student acum în anul 3 al Facultății de Chimie de la Universitatea București și merge zilnic la Institutul de Chimie Organică și Supramoleculară „Costin Nenițescu”, unde își urmează pasiunea pentru cercetarea fundamentală. Ștefan Dimitriu a explicat într-un interviu pentru LearnGate.ro de unde a apărut pasiunea pentru chimie și care sunt oportunitățile pentru studiu în România.
- Carte de vizită Ștefan Dimitriu: A absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov. A obținut mențiuni la Olimpiadele Naționale de Chimie și de Științele Pământului desfășurate în anii 2018 și 2019 și medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, desfășurată în Coreea de Sud în 2019. În 2021, Ștefan a obținut medalii de aur la Concursul Online de Lingvistică și la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev și medalii de argint la Olimpiada Națională de Chimie și la Olimpiada Internațională de Chimie.
Rep: Ce te-a atras la chimie mai mult decât la alte materii?
O primă impresie pe care mi-a făcut-o chimia a fost faptul că este o știință ”mai fundamentală” decât alte discipline, în sensul în care explică cele mai de bază lucruri. Cel puțin în liceu am avut această senzație și astfel mi s-a părut că e o ușă spre a înțelege cât mai multe fenomene. De asemenea, m-a atras mai târziu prin diversitatea ei și implicit diversitatea fenomenelor pe care le poate explica, dar și prin multiplele niveluri la care se aplică, de la microscopic până la macroscopic.
Rep: Într-un alt interviu ai menționat studiul interdisciplinar. Ce înseamnă mai exact?
Pot vedea această noțiune din mai multe puncte de vedere, însemnând că un nivel de interdisciplinaritate ar fi între chimie și alte discipline precum fizica, matematica sau biologia, sens în care chimia ar trebui conectată cu aceste discipline. Așadar, diverse fenomene sau sisteme ar trebui analizate prin prisma acestor discipline împreună.
Citește tot articolul pe LearnGate.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii