G4Media.ro

OMS: 18 atacuri asupra unităților de sănătate din Ucraina / Principalele provocări…

sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

OMS: 18 atacuri asupra unităților de sănătate din Ucraina / Principalele provocări sunt hipotermia și degerăturile, bolile respiratorii, lipsa tratamentului pentru bolile cardiovasculare, cancer și problemele de sănătate mintală

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a verificat până acum 18 atacuri asupra unităților de sănătate din Ucraina, a declarat miercuri directorul general dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de CNN.

„Până acum, OMS a verificat 18 atacuri asupra unităților de sănătate, lucrătorilor din domeniul sănătății și ambulanțelor, inclusiv zece morți și 16 răniți”, a spus Tedros într-o conferință de presă.

„Peste 2 milioane de oameni au părăsit Ucraina, iar OMS sprijină țările învecinate să ofere îngrijire medicală refugiaților,  majoritatea femei și copii. Unele dintre principalele provocări de sănătate pe care le vedem sunt hipotermia și degerăturile, bolile respiratorii, lipsa tratamentului pentru bolile cardiovasculare, cancerul și problemele de sănătate mintală. Personalul OMS a fost dislocat în țările vecine pentru a oferi și sprijin psihosocial.”

Tedros a spus că organizația a livrat 81 de tone de provizii în regiune și lucrează la stabilirea unei linii pentru a furniza provizii către unitățile de sănătate.

„Ieri, am livrat 5 tone de consumabile medicale la Kiev pentru a sprijini îngrijirea chirurgicală pentru 150 de pacienți cu traumatisme și alte provizii pentru a gestiona o serie de afecțiuni de sănătate pentru 45.000 de persoane timp de o lună. Mai multe provizii vor fi distribuite astăzi”, a spus el.

Dr. Adelheid Marschang a declarat că supravegherea Covid-19  în țară rămâne în vigoare și cazurile par să fie în scădere.

„În mod remarcabil că Ucraina și-a menținut sistemul de supraveghere și răspuns la Covid-19. Și am observat în ultima săptămână 731 de decese de Covid-19, numărul cazurilor par să scadă”, a spus ea, menționând că organizația monitorizează și riscul de răspândire a rujeolei și poliomielitei.

„Condițiile pe care le vedem în Ucraina sunt cele mai rele ingrediente posibile pentru amplificarea și răspândirea bolilor infecțioase”, a spus dr. Mike Ryan, directorul Programului OMS pentru Situații de Urgență în Sănătate.

„Nu contează dacă este Covid, nu contează dacă este poliomielita, nu contează dacă este rujeolă, nu contează dacă este holeră. Ai pus atât de mulți oameni în disperare în mișcare, femei și copii stau înghesuiți împreună, oameni în subsoluri. Oameni stresați, oameni care nu mănâncă, nu dorm. Acestea sunt condițiile în care sistemul imunitar este slab. Imunitatea oamenilor este scăzută, iar bolile infecțioase pot distruge populații”, a spus Ryan.

„Singura soluție reală pentru această situație este pacea”, a spus Tedros.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...