G4Media.ro

OMS: ”Această pandemie este departe de a se termina” / Organizația observă…

Sursa foto: gov.uk

OMS: ”Această pandemie este departe de a se termina” / Organizația observă o creştere foarte puternică a numărului de infectări în regiunea Pacificului de Vest

„Această pandemie este departe de a se termina”, a avertizat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), miercuri, la aproape doi ani după momentul la care a rostit cuvântul care a făcut întreaga lume să conştientizeze gravitatea crizei sanitare cauzate de COVID-19, informează Agerpres, care citează AFP.

„Vinerea aceasta se vor împlini doi ani de când am spus că răspândirea COVID-19 în întreaga lume ar putea fi calificată drept pandemie”, a amintit medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui briefing de presă la Geneva, încă în format online.

El nu a omis să amintească faptul că, şase săptămâni înainte, „când erau doar 100 de cazuri înregistrate în afara Chinei şi niciun deces”, a declanşat cel mai înalt nivel de alertă sanitară al OMS – o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

Această calificare, însă, nu şi-a atins ţinta şi ulterior organizaţia a fost criticată pentru că a întârziat prea mult să ia măsuri în faţa dezastrului care a urmat, notează AFP.

„Doi ani mai târziu, peste 6 milioane de oameni au murit”, a spus el.

Deşi OMS a observat în ultima vreme că numărul cazurilor de infectare şi al deceselor este în scădere, „această pandemie este departe de a se termina şi nu se va încheia nicăieri dacă nu se va încheia pretutindeni”, a subliniat directorul organizaţiei.

OMS a observat o creştere foarte puternică în regiunea Pacificului de Vest, deşi la nivel global numărul de noi cazuri de infectare şi decese a scăzut cu 5%, respectiv 8%, potrivit raportului epidemiologic săptămânal.

„Virusul continuă să evolueze şi continuăm să ne confruntăm cu obstacole majore în distribuţia vaccinurilor, a testelor şi tratamentelor oriunde sunt necesare”, a insistat Tedros Ghebreyesus.

Testele – care permit detectarea de noi variante – sunt o sursă de îngrijorare pentru OMS, directorul acesteia remarcând că „mai multe ţări şi-au redus drastic testele”.

„Acest lucru ne împiedică să vedem unde se găseşte virusul, cum se răspândeşte şi cum evoluează”, a avertizat el.

Strategia de testare din Africa de Sud a făcut posibilă depistarea foarte rapidă a variantei Omicron, la sfârşitul lunii noiembrie 2021. În prezent, aceasta este ultra-dominantă.

Sursa foto: gov.uk

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Si in majoritatea tarilor din vestul UE cazurile sunt in crestere din nou. Inevitabil vor creste si la noi in cateva saptamani.

    • Pai nu, ca noi nu suntem injectati aproape toti cu rahatul de Pfizer. Injectatii par deja a fi defecti imunitar.

  2. Repede, masca inapoi pe fata si restrictiile la loc! O zi v-a fost de ajuns, gata!

  3. Compania de vaccinare nu trebuie oprită, ci trebuie introduse vaccinurile obligatorii

  4. Hai ca a pierdut sute de miliarde pfizerul, Moderna și Johnson.

  5. Lăsați pe cei care știu „adevărul alternativ“ și „conspirațiile oculte“ să vină la mine!

  6. La injectati nu se va termina prea curand. Traiasca Pfizer. Se termina razbelul lui Putin-Macron acus si trecem la scalpat dezaxatii cu Pfizerul.

  7. Ne împușcă Putin infectați cu covid, vai ce tragedie😡. Lumea arde și OMS-ul se piaptănă 👹