G4Media.ro

OMS: Europa se apropie de 4,5 milioane de cazuri de COVID-19 și…

Sursa: OMS

OMS: Europa se apropie de 4,5 milioane de cazuri de COVID-19 și înregistrează un sfert din decesele la nivel mondial, iar Americile au peste jumătate din numărul morților / România, locul 10 pe continent la noi infectări în ultima săptămână și locul 5 la decese

Europa se apropie de 4,5 milioane de cazuri de COVID-19 și înregistrează un sfert din decesele la nivel mondial, în timp ce Americile raportează peste jumătate din numărul morților, cu aproape jumătate de milion de oameni care și-au pierdut viața din cauza maladiei. În ultima săptămână, România se situează pe locul 10 pe continentul european la numărul de noi infectări confirmate și pe locul 5 la numărul de decese, potrivit raportului săptămânal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în privința pandemiei.

Săptămâna trecută, România a raportat 8031 de noi infectări, fiind a zecea din Europa, după Franța, Spania, Rusia, Ucraina, Israel, Marea Britanie, Turcia, Italia și Germania. Însă la numărul de decese, țara noastră are al cincilea bilanț săptămânal, cu 311 morți, fiind devansată doar de Rusia – 727, Turcia – 336, Spania – 322 și Ucraina – 319. Celelalte țări din Europa au înregistrat mai puțin de 100 de decese săptămâna trecută.

Sursa: OMS

Conform raportului publicat de OMS, săptămâna trecută cele mai multe noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în America – peste 860.000, reprezentând 46% din totalul îmbolnăvirilor raportate la nivel mondial în 7 zile. urmează Asia de Sud-Est – peste 610.000 (33%) și Europa – aproape 250.000 de cazuri (13%).

Tot America este pe primul loc la numărul total de cazuri, precum și de decese – 55% din cele înregistrate la nivel mondial. La numărul total al morților din cauza COVID-19, Europa este pe locul secund, cu 25% din cele raportate la nivel mondial. În total, de la începutul pandemiei, peste 876.000 de oameni și-au pierdut viața.

Sursa: OMS

Raportul integral poate fi citit aici

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu va mai opriti cu stirile despre covid?!! Penibil , boala asta conform worldometer, nici in 1000 de ani nu o sa ajunga la o mortalitate ca a gripei spaniole si poate cu largul concurs al autoritatilor ajunge la aceeasi rata de infectare in vreo 10 ani.

    • De ce nu s-ar da daca sunt stiri despre ceva ce se intampla in intreaga lume ACUM ?
      De ce epidemia cu noul coronavirus ar merita atentia noastra doar daca ar fi comparabila cu pandemia de gripa spaniola de acum un secol ?

    • Pe principiul asta, hai sa comparam mortalitatea infantila de pe vremea războiului cu cea de acuma, sau holera, sau ce mai vreți. putin minte, păcat ca-s multi asa.

    • Ia imaginează-ți că ești în fază avansată /terminală COVID, la ATI, și – fiind un singur aparat de respirat disponibil – medicii se uită lung, gânditori .. înspre tine și vecinu’tu de pat .. căruia oare, dintre voi să-i pună aparatul .. și pe care „să-l lase”..

      (Dar nah .. de acasă /de la birou, cu cafeaua aburindă /cu femeia /copiii lângă tine bașca și cu berica și friptura în față – e ușor, să bați la tastatură).

  2. Hai că gestionam bine epidemia!
    De obicei, la indicatorii negativi eram or pe locul 1, or pe 2!

  3. Pt ca efectele ei sunt 100 de ori mai devastatoare decat ale gripei spaniole. Pandemia asta in 8 luni de zile a reusit sa schimbe comportamentul uman cu 180° si nu in sensul bun!

  4. In lipsa argumentelor „geniile” de pe aici comenteza scriierile cititorilor in loc sa comenteze articolul , pun pariu ca nici nu stiu ce contine. Ps gravitatea unei pandemii se stabileste prin comparatie cu alta, in cazul nostru este gripa spaniola si nu eu ci autoritatile au stabilit ca etalon gripa spaniola ca sa creeze chiar din start un sentiment de frica in sanul populatiei. Problema este ca au esuat lamentabil!

  5. n-ar fi mai bine sa ne comparam mere cu mere? de ce nu se ia in considerare indicatorul de cazuri la milionul de persoane? acolo situatie nu mai e aceeasi si poate ne spune altceva despre cum ne situam in lume.