G4Media.ro

OMS nu recomandă ca persoanele care au avut COVID-19 să fie mai…

Sursa foto: Captură video

OMS nu recomandă ca persoanele care au avut COVID-19 să fie mai întâi testate pentru anticorpi și apoi vaccinate  

Katherine O’Brien, directorul Departamentului pentru vaccinuri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat luni, la o dezbatere organizată de Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European, că OMS nu recomandă testarea pentru nivelul de anticorpi în cazul persoanelor care au trecut prin boală înainte ca acestea să fie vaccinate anti-COVID-19.

„Am crea un nou obstacol în calea vaccinării persoanelor. Chiar dacă a avut COVID-19, în săptămânile sau lunile dinaintea unei posibile vaccinări, nu înseamnnă că toată lumea va avea, în mod automat, o imunitate de durată”, a spus Katherine O’Brien.

O’Brien a răspuns unei întrebări venite din partea europarlamentarului Peter Liese, grupul PPE, care a ridicat problema nivelului de protecție în cazul unei persoane care a avut COVID-19 față de o alta care nu a contractat boala.

Reprezentanta OMS a insistat că vaccinarea trebuie să se desfășoare cât mai repede posibil.

„În continuare suntem convinși că testarea înaintea vaccinării ar reprezenta, pur și simplu, un alt obstacol în calea vaccinării oamenilor”, a insistat Katherine O’Brien.

Membrii Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European au programată, luni, o discuție despre mutațiile coronavirusului și cât de eficiente sunt vaccinurile existente împotriva acestora, fiind invitați să răspundă întrebărilor lor reprezentanți ai Agenției Europene a Medicamentului, Organizația Mondială a Sănătății și ai Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Sursa foto: Captură video

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. O, da! Ca si cum am avea vaccinuri pe toate drumurile si am fi impiedicati sa le facem de un test de anticorpi.
    In mod normal, din perspectiva morala, ar trebui ca acele persoane care au trecut prin boala si nu sunt persoane din grupe vulnerabile sa nu se vaccineze macar 3 luni dupa boala. Oricat de redus ar fi titrul lor de anticorpi, oricum sunt ceva mai protejati decat cei care nu au avut boala. In plus, ei au si beneficiul imunitatii celulare.

    • Pai a spus clar ca nu recomanda din motive pragmatice, nu medicale. N-au oricum dileme morale, odata ce considera cetatenii ca fiind persoane ce trebute tutelate, nu?

    • Asta da apa la moara conspirationistilor. Daca motivul vaccinarii nu este neparat acela de a conferi imunitate… Nu conteaza daca ai sau nu anticorpi

  2. „Chiar dacă a avut COVID-19, în săptămânile sau lunile dinaintea unei posibile vaccinări, nu înseamnnă că toată lumea va avea, în mod automat, o imunitate de durată”
    Ba datele arata ca, in afara de citeva zeci de persoane cu probleme imunitare, restul sutelor de milioane care au avut boala au dezvoltat imunitate ce dureaza, la unii, de mai bine de un an.
    Restul e actiune in favoarea vinzarii de vaccinuri, in care OMS e implicata pina-n git.

  3. Zero argumente medicale, doar gargara in limbaj de lemn, asta e OMS-ul.
    Sunt studii serioase , publicate in Nature si Science printre altele, care au aratat clar ca minim 8 luni peste 95% din persoanele care au avut virusul au imunitate , nu fac boala. Cei 5 % sunt probabil cei cu probleme de sanatate, care nu fac anticorpi nici la vaccin. Eficienta vaccinurilor declarata e de 95 % maxim, nu-i asa ?
    Prin urmare cand e criza de vaccinuri, de ce se risipesc pe cei care au imunitate naturala ? Are vreo logica ceea ce spune sluga de la OMS ?

  4. Hm..
    La articolul asta trebuie sa fiu de partea scepticilor.
    Nu e logica si nici bazata pe informatiile de pana acum prevederea asta.

    Daca ai anticorpi poti lasa vaccinul pentru cineva care are nevoie mai urgent decat tine.
    Unde e pragmatismul sau moralitatea in a lua doza altcuiva care e mai vulnerabil decat tine?

    Pasaportul de vaccinare va tine cont de anticorpi daca ai trecut prin boala nu-i asa? Atunci de ce vaccinarea oricum s-ar face indiferent de nivelul existent.

    Dublu standard, OMS. 👎