G4Media.ro

OMS opreşte studiile clinice pentru tratamentul cu hidroxiclorochină şi combinaţia lopinavir/ritonavir a…

sursa foto: Facebook

OMS opreşte studiile clinice pentru tratamentul cu hidroxiclorochină şi combinaţia lopinavir/ritonavir a pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi, pentru că nu a redus decesele

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, duminică, oprirea studiilor clinice referitoare la folosirea medicamentului pentru malarie hidroxiclorochină şi a combinaţiei de medicamente pentru HIV lopinavir/ritonavir pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi, pentru că nu au redus mortalitatea acestora, transmite Reuters, citată de News.ro.

Anunţul a venit în timp ce OMS a raportat peste 200.000 de cazuri noi de coronavirus la nivel mondial într-o singură zi, pentru prima oară.

Din acest total, în Statele Unite au fost raportate 53.213 de cazuri noi consemnate vineri, a arătat OMS.

Aceste rezultate interimare ale studiului clinic au arătat că hidroxiclorochina şi lopinavir/ritonavir au redus foarte puţin sau deloc mortalitatea pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu tratamentele standard. Investigatorii din studiile de solidaritate vor întrerupe studiile imediat”, a anunţat OMS într-un comunicat, referindu-se la studiile clinice efectuate e organizaţie în multiple ţări.

Potrivit agenţiei, decizia nu afectează alte studii unde aceste medicamentele sunt folosite pentru pacienţii care nu sunt spitalizaţi sau ca profilaxie.

O altă ramură a studiului condus de OMS analizează posibilul efect al medicamentului antiviral remdesivir al companiei Gilead.

Comisia Europeană a aprobat, vineri, condiţionat, folosirea Remdesivir, după ce s-a dovedit că scurtează durata spitalizării.

sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Parca Hidroxiclorochina avea succes in faze incipienta si/sau preventiva asociata cu Zinc, deoarece facea celulele umane mai greu de pentrat de catre virus, materialul genetic fiind transmis mult mai greu celulelor de care s-a atasat. In faze avansate ale bolii, virusii sunt deja raspanditi in tot corpul, logic ca HCC e ineficienta atunci.

    De fapt, mai toate antiviralele care se dau sunt eficiente in faza in care virusul nu s-a propagat in corp, adica la primele simptome. Exemplu: antiviralele pentru varicela.