OMS recomandă ca testele rapide să nu fie folosite pentru depistarea infectării cu coronavirus, deși specialiștii cer utilizarea lor pe scară largă
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat miercuri printr-un articol postat pe site-ul oficial al instituției ca testele rapide să nu fie utilizate pentru depistarea infectării cu coronavirus la pacienți, ci doar în scopuri de cercetare.
OMS susține că nu există încă o validare științifică a acurateții datelor furnizate de aceste teste rapide.
Poziția OMS este contrară atât practicii din multe state, precum Coreea de Sud sau, mai nou, Franța și Spania, cât și poziției unor epidemiologi și microbiologi care au demonstrat necesitatea testării pe scară largă a populației.
Astfel de teste sunt mult mai rapide (până la douăzeci de ori mai rapide decât testele realizate în centrele specializate), nu au nevoie de personal ultra-calificat spre a fi realizate și interpretate, costă puțin și pot fi aplicate la scară largă în punctele de trecere a frontierei sau pentru evaluarea primară a celor aflați în izolare sau carantină.
Vezi aici explicațiile lui Daniel Funeriu, chimist și fost ministru al Educației, despre diferențele dintre testele lente și cele rapide:
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii