G4Media.ro

Omul numit de USL ministru al Justiţiei şi judecător la CCR desfiinţează…

Omul numit de USL ministru al Justiţiei şi judecător la CCR desfiinţează „listele negre” ale Bruxelles-ului reclamate de Dăncilă la Juncker. Ce spunea Mona Pivniceru în 2012

Mona Pivniceru, ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, a respins în 2012 acuzaţiile privind o posibilă ingerinţă a Comisiei Europene, care ceruse să i se comunice stadiul anumitor dosare. „Câtă vreme ne-am obligat ca stat să respectăm niște standarde, ne-am asumat niște obligații internaționale, nu putem avea acum un dublu limbaj”, a spus Mona Pivniceru la o emisiune Realitatea TV în 7 noiembrie 2012, potrivit Agerpres.

Mona Pivniceru a fost numită de USL (coaliţia PSD – PNL) ca ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta în 2012. Ulterior, tot USL a propus-o pentru postul de judecător la Curtea Constituţională, unde funcţionează şi acum.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene prin care reclamă o presupusă ingerinţă în justiţie. Ea se referă la scrisoarea Comisiei Europene din octombrie 2012, în care oficialii de la Bruxelles se interesau, în cadrul MCV, inclusiv de stadiul unor mari procese de corupție.

Mona Pivniceru declara în 2012 că nu se poate vorbi de o ingerință în actul de justiție a faptului că reprezentanți ai Comisiei Europene au cerut anumite date privitoare la mai multe dosare din instanțele românești, scrie Agerpres: „De la instituirea Mecanismului (MCV, n.r.) România s-a obligat la anumite condiționalități, singură și le-a propus ca standard, ca obiective de atins. Comisia monitorizează propriile noastre promisiuni. Comisia nu a cerut date din dosar, ci a cerut să se explice care este stadiul lucrărilor, adică procedura care a fost desfășurată în acele dosare.”.

Ministrul Pivniceru a mai spus la acel moment că stadiul unui dosar este public și poate fi verificat de oricine prin sistemul ECRIS al dosarelor din instanță și a explicat că MCV, în forma lui inițială, s-a fluidizat și și-a extins aria și în alte sfere de competență.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Intre timp pivnicereasa ajunsa ispravniceasa cu imunitate absoluta, ar putea spune, ca nu s-a inteles corect ce a afirmat ea atunci, a fost ori rastalmacire rauvoitoare, ori rupere din context.
    Tot asa am crezut si ca Daniel Morar e anticoruptia in persoana si uite in ce hal de putrefactie uslama e, slugaciul lui Ciordache.

  2. Domne, poate n-ati inteles. Romania e o tara avangardista, care e pe cale sa inventeze mecanismul de cooperare si verificare in care una dintre parti nu are voie sa verifice nimic. Doar ca retrograzii sorosisti nu au cum sa inteleaga asa ceva.

  3. pivnicereasa era antibasista NUMAI ca a vrut sa-i taie salariu si pensia, apoi a trecut cu arme si bagaje la psd.

  4. Daca citesc sursa la care face trimitere autorul, constat ca nu are acoperire in afirmatia „Mona Pivniceru declara în 2012 că nu se poate vorbi de o ingerință în actul de justiție”.

    Iata de ce. Fiindca tot acolo, MP afirma (sublinierile cu majuscule, imi apartin):

    „Acele patru condiționalități, în structura lor, pot include și alte întrebări care cumva AR ADUCE ATINGERI INDEPENDENȚEI SISTEMULUI JUDICIAR, STATULUI DE DREPT”.

    In plus, desi oarecum evaziva la datele din dosare, isi spune destul de raspicat parerea despre MCV:

    „… MCV, în forma lui inițială, s-a fluidizat și și-a extins aria și în alte sfere de competență …”

    „Sunt multe domenii în care România, chiar dacă are probleme structurale, nu le are atât de grave ca alte state.

    Atunci, mă monitorizezi pe mine că procesul este interminabil, atâta vreme cât multe state din Europa au aceasta problemă?”

    • profun, ce ai învăţat la gramatică, la ce mod este „ar aduce” ? Eu îmi amintesc că este la modul condiţional-optativ.Ce înseamnă asta? că există o probabilitate.
      Dar probabilitate este şi că peste un minut cade un meteorit pe Pământ sau că d-ta eşti postac , totuşi, nu e certitudine.

    • ” Atunci , ma monitorizezi pe mine …. cat multe state din Europa au aceasta problema ? ”
      Un argument zdrobitor !
      O logica impecabila !
      I-ati redus la tacere pe sorosisti !
      Ati umilit statul paralel !
      Felicitari !

    • Maria,

      Daca tot ne tutuim … tu, ti-ai indemna un apropiat sa condca fara centura de siguranta, doar bazandu-te pe faptul ca nu exista o certitudine ca se poate intampla un accident nefericit? Sunt (aproape) sigur, ca nu.

      Un ministru al justitiei, ar trebui sa faca tot ce tine de el pentru a apara sistemul justitiar de ingerinte nepermise de Constitutie si de legi?

      E foarte utila si gramatica, dar nu suplineste logica, cunoasterea principiilor statului de drept si nici chiar … bunul simt, nu-i asa?

  5. Sunteti in Aprilie cu comentariile

  6. Aceasta aiuritoare Dracila Prepeleac stie ceva frate? Stie macar sa fiarba apa, stie ce este Luna, ca Pamintul e rotund nu plat, stie sa numere pina la 100?

  7. sunt curios daca Docila s-a consultat cu cineva cand a trimis scrisoarea la Junker ca de compus va dati seama ca n-a compus-o ea