G4Media.ro

ONU: Traficul de persoane creşte brusc, după ce a scăzut în timpul…

sursa foto: Pexels

ONU: Traficul de persoane creşte brusc, după ce a scăzut în timpul pandemiei / 38% din victime sunt copii / Femeile adulte rămân cel mai mare grup de victime / În 60% dintre cazuri este vorba de exploatare sexuală

Traficul de persoane a crescut brusc din cauza conflictelor, a dezastrelor provocate de climă şi a crizelor globale, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite publicat miercuri, transmite News.ro, care citează Reuters.

În 2022, cel mai recent an pentru care datele sunt disponibile pe scară largă, numărul victimelor cunoscute la nivel mondial a crescut cu 25 % peste nivelurile de dinaintea pandemiei din 2019, se arată în Raportul global privind traficul de persoane al Oficiului Naţiunilor Unite pentru droguri şi criminalitate.

O scădere bruscă în 2020 a dispărut în mare parte până în anul următor.

”Infractorii fac din ce în ce mai mult trafic de persoane pentru a le supune muncii forţate, inclusiv pentru a le constrânge să comită escrocherii online sofisticate şi fraude cibernetice, în timp ce femeile şi fetele se confruntă cu riscul exploatării sexuale şi al violenţei bazate pe gen”, se arată în raport, adăugând că principala responsabilă este criminalitatea organizată.

Copiii au reprezentat 38% din victimele detectate, comparativ cu 35% în 2020.

Cel mai recent raport a arătat că femeile adulte rămân cel mai mare grup de victime, reprezentând 39% din cazuri, urmate de bărbaţi cu 23%, fete cu 22% şi băieţi cu 16%.

Numărul total de victime în 2022 a fost de 69 627.

Cel mai frecvent motiv pentru care femeile şi fetele au fost traficate a fost, de departe, exploatarea sexuală, cu 60% sau mai mult, urmată de munca forţată. Pentru bărbaţi, a fost vorba de muncă forţată, iar pentru băieţi, de muncă forţată şi ”alte scopuri” în proporţii aproximativ egale.

Aceste alte scopuri includ criminalitatea forţată şi cerşetoria forţată. Potrivit raportului, numărul tot mai mare de băieţi identificaţi ca victime ale traficului ar putea fi legat de creşterea numărului de minori neînsoţiţi care ajung în Europa şi America de Nord.

Regiunea de origine care a reprezentat cel mai mare număr de victime a fost Africa Subsahariană, cu 26%, deşi există multe rute diferite de trafic.

În timp ce o mai bună detectare ar putea explica creşterea numărului de victime, raportul a afirmat că, probabil, este vorba de o combinaţie între aceasta şi creşterea traficului în general.

Conform raportului, cea mai mare creştere a numărului de cazuri detectate s-a înregistrat în Africa Subsahariană, America de Nord şi regiunea ”Europa de Vest şi de Sud”, afluxurile migratorii fiind un factor semnificativ în ultimele două regiuni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...