G4Media.ro

Operațiunea ”Salvați baronii!”. DNA a clasat dosarele mai multor baroni locali deschise…

Operațiunea ”Salvați baronii!”. DNA a clasat dosarele mai multor baroni locali deschise în mandatul lui Kovesi. Ultimul pe listă: Ion Prioteasa de la Dolj, acuzat de fraudarea fondurilor europene

Câteva dosare penale ale puternicilor baroni locali, deschise în mandatul de procuror-șef DNA al Laurei Codruța Kovesi pentru acuzații de mită la contractele acordate, inclusiv pe fonduri europene, au fost clasate, rând pe rând, de procurorii DNA după plecarea acesteia, în iulie 2018. Cazurile cele mai recente sunt ale baronilor Ion Prioteasa, Ciprian Dobre, Maricel Popa și Mircea Moloț.

Ultimul pe listă este baronul PSD de Dolj, Ion Prioteasa, potrivit unui răspuns al DNA la o solicitare G4media.ro. Dosarul lui Prioteasa a fost deschis în 2013 și a fost clasat pe 13 aprilie 2020. La alegerile din 27 septembrie 2020, Prioteasa nu a mai candidat pentru un nou post de președinte al CJ Dolj, însă va candida pentru Senat la alegerile parlamentare.

Foto: Ion Prioteasa, baronul PSD de Dolj; Sursa: Facebook/Ion Prioteasa

Ce spunea DNA în decembrie 2013 despre Ion Prioteasa. DNA anunța într-un comunicat de presă că a început urmărirea penală împotriva acestuia, a vicepreședintelui CJ Dolj de atunci, Cristinel Iovan, și a altor funcționari, printre care Ileana Măjină, șefa Serviciului programe europene din cadrul CJ Dolj, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Ca mulți alți baroni locali, Prioteasa a fost acuzat că încasa comisioane din contractele acordate firmelor agreate, inclusiv privind fonduri europene.

”Există date și indicii potrivit cărora, în perioada 2012 – 2013, învinuitul Prioteasa Ion, ca președinte al Consiliului Județean Dolj, uzând de autoritatea cu care a fost învestit și beneficiind de sprijinul funcționarilor publici din instituția respectivă pe care acesta i-a numit în funcțiile respective, a intervenit în procedurile de atribuire a unor contracte, direcționându-le către firmele agreate, în schimbul unui „comision” din valoarea contractelor”, arăta DNA.

Era vorba de contracte privind modernizarea Aeroportului Craiova, deschiderea ”punctului de operare aeromedicală SMURD” din județ, consolidarea și restaurarea ”Palatului Jean Mihail – Muzeul de Artă Craiova”, proiectarea ”Centrului de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră”, proiectarea premergătoare aprobării finanțării proiectului „Centrul Cultural Brâncuși – centrul turistic interactiv”, construirea unui corp administrativ la ”Unitatea medico-socială (UMS) Bechet”, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, privind ”sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Dolj” sau privind lucrări la școala specială „Sfântul Vasile”, la Spitalul Orășenesc „Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni, la Spitalul Orășenesc Filiași și la Școala specială „Sfântul Mina”.

Există indicii că o parte a veniturilor realizate de societatea respectivă i-a revenit președintelui C.J. Dolj (…) În schimbul favorizării anumitor firme în cadrul procedurilor de atribuire și executare de lucrări publice, la data de 29.08.2013, Tulitu Luiza-Constanța a primit suma de 10.000 de euro, iar la data de 08.10.2013, Măricuțoiu Ileana a primit 20.000 de lei”, arăta DNA.

Șefa Serviciului Programe Europene, Ileana Măjină era acuzată că ”a făcut demersuri pentru interpunerea unei anumite firme în cadrul contractului de achiziție a serviciilor de proiectare aferente obiectivului „Centrul de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră”, percepând în schimb o cotă procentuală din valoarea contractului de referință.

Contractul de lucrări a fost direcționat către firma agreată ca urmare a identificării unor criterii de descalificare a ofertelor depuse de alte societăți comerciale interesate, în contextul în care, inițial, oferta firmei favorizate a fost clasată pe locul al zecelea”, se arată în comunicatul DNA.

Ce spune DNA acum despre dosarul lui Ion Prioteasa. Pe 13 aprilie 2020, procurorii au dispus clasarea față de toți suspecții anchetați pentru abuz în serviciu și luare de mită pe motiv că ”fapta nu există, nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege sau pentru că a intervenit amnistia sau prescripția”.

În cauză nu există probe/indicii (date sau elemente) din care să rezulte că suspectul Prioteasa Ion ar fi determinat persoane din conducerea unor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Dolj ca acestea să dispună atribuirea preferențială a unor contracte către firme controlate de o anumită persoană.

Nu au fost constatate încălcări ale legislației achizițiilor publice cu privire la procedura de atribuire a contractelor menționate în ordonanța de începerea urmăririi penale, care să se circumscrie sferei ilicitului penal.

Nu există probe/indicii care să confirme, dincolo de orice îndoială rezonabilă că o persoană interesată ar fi exercitat acte de instigare în vederea atribuirii contractelor care au facut obiectul dosarului, respectiv că, în schimbul favorizării în cadrul procedurilor de atribuire și executare a contractelor de lucrări publice în discuție, a firmelor pe care le controla, persoana respectivă ar fi dat sume de bani suspectelor Tulitu Luiza Constanța (director al UMS Bechet), Măricuțoiu Ileana (director al Spitalului Dăbuleni) și directorului economic al Spitalului Filiași”, arată DNA în răspunsul pentru G4media.ro, la punctul 1.

Dosarul fostului baron PNL de Mureș, Ciprian Dobre. Acesta a fost prefect, apoi președinte al CJ Mureș până în 2016. Dosarul lui a fost clasat pe 18 august 2020.

Ce spunea DNA despre Dobre în 2016. Dobre era acuzat de luare de mită, spălare de bani și folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, într-un dosar privind ”concesiuni de terenuri, aprobarea prețului de achiziție al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureș, aprobarea unui studiu de fezabilitate”.

La data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al județului Mureș, care avea obligația de a verifica și, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de “încasări”. Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranșă de 40.000 lei a fost direcționată, către o asociație care avea sediul la aceeași adresă unde funcționau firmele controlate de omul de afaceri. La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declarația de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donație”, în condițiile în care, acest aspect trebuia menționat într-un document similar întocmit anterior”, arăta DNA într-un comunicat din 2016.

Ce spune DNA despre Dobre în 2020. La data de 18 august 2020, ”a fost dispusă soluția clasării conform art. 16 alin. 1 lit. b teza I („fapta nu este prevăzută de legea penală”) și lit. f (“a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică”) din Codul de Procedură Penală”, a arătat DNA în răspunsul pentru G4media.ro la punctul 2.

Dosarul baronului PSD de Iași, Maricel Popa. Acesta a pierdut în acest an alegerile în favoarea lui Costel Alexe de la PNL. Popa a avut un dosar la DNA din 2017 în care era acuzat de abuz în serviciu.

Foto: baronul PSD de Iași, Maricel Popa; / Facebook

Sursa: Facebook

Ce spunea DNA despre Maricel Popa în 2017. Maricel Popa ar fi ”sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreținerea drumurilor județene”. Este vorba în primul rând de drumul județean 248 A (Iași –Voinești – Țibănești).

Suspectul Popa Maricel a stopat lucrările respective pe motiv că ar exista nereguli la efectuarea lucrărilor, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică. În plus, procedând în aceeași manieră, suspectul Popa Maricel a determinat excluderea unei societăți din cadrul asocierilor de firme care au câștigat două din contractele amintite mai sus și înlocuirea acesteia cu una “agreată”. Într-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infracționale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective în sumă de 717.898 lei”, arata DNA în comunicatul din 2017.

Popa era acuzat și că ar fi dat contracte de deszăpezire unei firme agreate. ”Activitatea de dezăpezire a drumurilor județene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 a fost retrasă din sarcina aceleiași firme și preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit către S.C Eky Sam S.RL în valoare de 1.127.563 lei”, arăta DNA.

Ce spune DNA despre Maricel Popa acum. Potrivit răspunsului pentru G4media.ro, la data de 6 martie 2019, DNA a clasat cazul. ”Fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”, arată DNA.

Chiar dacă au rezultat o serie de nereguli cu privire la executarea contractului, acestea nu pot fi încadrate într-o infracțiune de abuz în serviciu reținută în sarcina suspecților Popa Maricel și Achiței Daniel Ioan, având în vedere faptul că executarea unui contract și nerespectarea unor clauze contractuale nu se încadrează în tipicitatea infracțiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care pentru infracțiunea descrisă mai sus, s-a dispus clasarea în temeiul art. 16 lit. b) Codul de procedură penală fapta nefiind prevăzută e legea penală.

De asemenea, cu privire la preluarea activității de deszăpezire de către SC Eky Sam SRL prin încheierea unui contract de servicii la data de 06.01.2017, chiar dacă această activitate a fost făcută cu încălcarea condițiilor subcontractării prevăzute de art. 219 alin. 3 și 4 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, fiind modificat obiectul contractului de servicii, demersul a fost totuși justificat de urgență, având în vedere faptul că județul Iași se afla sub cod galben de ninsori, prin urmare nu se poate încadra în tipicitatea infracțiunii de abuz în serviciu”, arată DNA în răspunsul pentru G4media.ro.

Dosarul fostului baron PNL de Hunedoara, Mircea Moloț.

Foto: Mircea Moloț / Captură Digi24

În mai 2015, DNA Alba l-a pus sub învinuire pe Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu. Acesta a fost acuzat că în 2014 a dispus, în calitate de preşedinte al Consiliulu Judeţean Hunedoara, acordarea nelegală a unor sume de bani mai multor primării, fără ca acestea să fie în situaţie de extremă dificultate. În septembrie 2019, dosarul lui a fost clasat de DNA Alba. Vezi aici toate detaliile.

Baronii locali sunt liderii organizațiilor județene ale marilor partide, care controlează și Consiliile Județene. Ei au o influență majoră la vârful partidelor pentru că distribuie sume uriașe în teritoriu către localitățile din județele respective.

Foto sus: Maricel Popa / Captură Facebook

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy Booster in Romania: Closer to citizens”, un proiect Freedom House Romania, cofinanțat de Comisia Europeană/ DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

43 comentarii

  1. USR=PNL=PSD=PCR

  2. Sa nu uitam ca pe acesti procurori si judecatori nu ii platim, regeste.Ii platim acum sa isi bata joc de noi si, ii vom plati si la pensie.Tot regeste.Bataie de joc la adresa oamenilor cinstiti.

    • Exact,ce gunoi a ajuns și DNA asta,infractorii sunt protejati cu deosebire,vai de noi,nimeni nu are nicio umbră de bun simt nu mai zic de buna credință sau omenie,doar bani si functii,rușine să le fie,tragedia este că altii mai rasariti in clasa politică nu găsești!

    • Isi apara clientela politica, propriile interese de a fi numiti…pe principiul o mana o spala pe alta.

  3. DNA, SĂ VINĂ SĂ VĂ IA!!! :)))

  4. Dacă dosarele au fost făcute pe baza de „Există date și indicii” și nu probe irefutabile nu cred că ar trebui să mai mire pe cineva clasare, ar trebuie să dea de gandit cum erau construite dosarele alea

    • dupa mintea ta, nimeni nu a furat, de fapt noi am vrut sa le „dam”. sa-ti explicsi alte cauze:
      – magistrati marca savoniera, corupti
      – legi marca PSD care au interzis probe obtinute de SRI sau alte servicii (adica chiar daca aveau inregistrarea ca te omoara, nu se pune ca e de la SRI)
      – legi marca PSD care au stalcit asa de bine incadrarile ca nu mai exista chestii gen abuz in serviciu …
      – si binenteles putem pune la indoiala si profesionalismul unor procurori din timpul LCK, sau dupa LCK

    • @Andrei, Omul Vitruvian are dreptate. S-au facut dosare de mantuiala care apoi sa fie inchise fara urmari. Fapta exista, insa cine cauta dovezi o face chioras si pe bajbaite sa nu provoace valuri.

      Se pare deja ca procurorii DNA s-au invatat sa faca dosare cu rezulate NUP ca dosarele colegilor din procuratura generala.

    • Dosare de matuiala?

      „Inculpați condamnați definitiv: 713 inculpați prin 315 hotărâri penale, din care:
      • 3 deputați, 1 senator, 1 secretar de stat, 28 primari și 30 directori ai unor instituții publice și societăți cu capital de stat;”

      Asta e din raportul de activitate al DNA pe 2017, pe cand Kovesi era procuror sef. Condamnari DEFINITIVE obtinute in instanta. 713 condamnati definitiv intr-un singur an. dintre care cam 10% barosani de barosani.

      Ce s-a intamplat din 2017 si pana azi? In 3 ani de zile, procurorii DNA s-au prostit de tot? Sau poate ca, cine stie, nu se mai fura un leu din banul public in tara asta si DNA-ul someaza din lipsa de activitate?

      Hai, frate, sa nu e dam mai prosti decat suntem, ca stim cu totii ce s-a intamplat. Justitia a fost calarita total dupa plecarea lui Kovesi si a procurorului general Augustin Lazar. Toata clasa politica a pus umarul la trebusoara asta, ca le dadea Kovesi fiori reci pe la spate.

  5. Magistrații o cică de mafioți mâna în mână cu infractori politicieni pe care îi jumulesc din ce au furat iar apoi îi pun pe liber .

  6. Nu. Investigatiile au fost pornite in baza unor suspiciuni – asa cum sunt TOATE pornite. Ulterior, „cineva” s-a facut ca nu mai poate colecta probe, dintr-un motiv sau „altul”. Nu inseamna ca oamenii aia nu sunt infractori sau nu au furat, ci doar ca in toti anii astia pana azi nu s-a obosit nimeni sa colecteze probe care sa poata fi folosite in instanta, sau probele deja adunate au trebuit anulate in baza diverselor legi care s-au modificat in toti anii astia.
    Cu siguranta dintre acesti „hoti suspecti” o parte dintre ei chiar au furat multe milioane si nu vor fi trasi niciodata la raspundere – au ramas cu banii si nu au fost pedepsiti.
    Ca sa nu existe vreo indoiala, acesti presupusi hoti nu au furat „de la altii”, ci au furat de la noi.

  7. Astea sunt surprizele placute de care vorbea seful dna?
    Sunt confuz. Cred in buna credinta a lui predoiu dar ma uit la sefii de parchete si tare ma tem ca iar mi o iau!!!

  8. Acum vreo saptamana Iohannis a atras atentia ca serviciile speciale sa nu mai furnizeze probe in dosare.
    Nu cred ca este complicat apoi pentru o instanta, odata ajuns dosarul acolo, sa dea achitare deoarece acum exista cadrul legislativ adecvat.
    Vestea buna ar fi ca Kovesi prefera procurorii care se uita in gura serviciilor.

  9. Admiratorul fervent al baragladinei Lulutza,#rezist-entul Costache, angajat pe mulți bani publici la TVR, turbează de furie pentru aceste clasări pe motiv de fapta nu există,……și regretă profund vremurile alea când toți erau acuzați de ,,fapta de corupție” ,abuz în ,,SERVICIU”…..articolul favorit al puturoșilor de la DNA….de sub conducerea lui frunte’ngustă…..

  10. Teagma magistratilor -procurori ,cu mici exceptii , ar trebui puși la zid si executati asa cum a fost executat Ceaușescu. Magistrații inculti ,incompetenti si aserviti diverselor interese sunt principalii vinovati in procesul de „furt” al democratiei in Romania. Ei , prin prizma faptului ca nu sunt trași la raspundere de nimeni , isi permit sa incalce legile si sa suprime drepturile cetațenilor care implicit i-au „ales”, ei sunt mai presus de lege, niste semizei pe care doar moartea ii poate determina sa nu mai produca atat rau societatii.

  11. @Vali: ori esti destept, dar implicat in astfel de furaciuni, ori esti prost, acceptand ca astia de mai sus sa iti fure din buzunar (taxe si impozite platite).

  12. in caz ca se indoia cineva ca usl nu exista ….

  13. Nu pot sa nu remarc expresia care apare la fiecare clasare de rasunet: „fapta nu există, nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege sau pentru că a intervenit amnistia sau prescripția”. De fiecare data la modul general, niciodata concret.

    • E vorba de modificarile repetate din Cod Penal si din Codul de procedura penala. Mereu facute in favoarea acuzatului. Si de deciziile CCR, care a anulat dintr-un pix al lui Dorneanu probele in mii de dosare.

      Asa ca procurorii au plecat la drum cu niste incadrari in codul penal, cu niste proceduri si niste termene limita de prescriptie si pana la final nu au mai ramas cu nimic in dosar, orice avocat a putut face praf dosarul in fata instantei. Nu mai puteau face incadrarea, fapta era prescrisa si asa mai departe.

      Ca sa nu mai spun ca dupa plecarea lui Kovesi, procurorii au inceput sa vada si ei cum bate vantul: suport din partea sefului direct nu mai au, suport politic – canci, Sectia Speciala sau Inspectia Judiciara (cu sefi controlati direct politic prin numiri de la partid sau de la CSM-ul lui Savonea – consilier juridic PSD) sunt gata sa sara la cat oricarui magistrat „prea curajos”.

      Asa am ajuns aici, adica cam de unde am plecat. Ne-am intors la PNA-ul lui Amariei, supranumit „regele NUP-urilor”.

      Si nici nu o sa se mai schimbe nimic, cu un parlament in care PSD si PNL or sa aiba impreuna cam 65-70% dintre parlamentari.

  14. Noi toti stim ca acesti baroni sunt vinovati de mult mai multe infractiuni. Dar daca aceste dosare au fost facute doare pe declarațiile altor infractori (unii deja arestati) , trebuia sa ne fi asteptat la clasarea lor. Altfel era un fel de politie politica. DNA and Co. este platit sa caute probe concrete, nu sa promita pedepse mai mici unora doar pt a da declaratii impotriva altora. Trebuiesc facute anchete serioase sa le ia si ce n-au dar sa fie pe baza de probe nu vorbe.

  15. PENSII SPECIALE

    • platim cu greu PENSII SPECIALE, ca sa avem justitie corecta
      hotii care ar trebui condamnati de justiatia corecta scapa
      deci suntem furati de 2 ori (binentlees cu supravegherea ROMANICA-NORMALA-EDUCATA)

  16. împaratul Doljului cum ii place sa fie numit.. printre realizari ; 0 -zero km de autostrada in 30 de ani.. a reusit inca un lucru remarcabil, sa aduca judetul pe locul 1 pe țara l a asistati sociali..si probabil familia in top 50 milionari in € care nu vor face puscarie..

    • Judetul juvetilor are o capitala deosebita. I se spune micul Phenian. Capitala de judet rosie, condusa de permista Olga si clanurile familiale ale ei si consortului.

  17. Pentru mine nu este nicio surpriza a DNA este specializata in scaparea infractorilor, am constatat acest lucru cu multi ani in urma cand am denuntat cateva cazuri grave de coruptie. S-a data clasare fara sa fie clintita nici macar o proba. DNA este corupt pana in maduva oaselor si ar trebui desfiintat deoarece este inutil.

  18. Anticoruptia a murit in mandatul d.lui ministru Predoiu. Dezamagire totala . Asa se pierde increderea si automat se pierd si voturile.

  19. Predoiu? Ce realizări are ca ministru până acum? Ştie cineva vreuna?

  20. TOTUL PENTRU INFRACTORI ! TOTUL PENTRU INFRACTORI ! TOTUL PENTRU INFRACTORI !
    SINGURUL PROIECT PENTRU romania AL PARTIDULUI, AL SECURISTILOR !
    DUS PANA LA CAPAT SI DICNCOLO DE EL, CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI CREATIVITATE, CU UNIUNE.

  21. SA FIE BLESTEMATI ! SI CEI SCAPATI SI CEI CARE I-AU SCAPAT! BLESTEMATI PANA LA A 7-A SPITA.

    dorneanu ccr, tudorel UN PLUS DE BLESTEME PE MASURA CELOR 3 PENSII, 2 SALARII, SINECURI SI ALTE ROBINETE!

    • Le-au dat si sporuri, ca asa-i la cei platiti de contribuabili. Au si o stiva uriasa de sporuri.

  22. Ia uitati-va la conexiunile cu Polystart, adica cu Dobre, cu parandaratul cu casele si cluburile lu` fiusu` mai vreti detalii
    PLM, SRI si altii, mancati banii degeaba, sau sunteti pe mana cu ei, ce alegeti?

  23. Asta e pacea Iohaniana adusa de procurorii cu epoleti pe care i-a numit la parchetele generale.

    Asa rezolva Johanis coruptia din Romania. Inchizand dosarele. Punand batista pe tambal.

    N-o sa mai vedem noi sub Johanis un DNA ca pe vremea lui Kovesi. Trebuie sa asteptam un alt presedinte.

  24. Au reușit hoții să-i coruptă pe cei din DNA.
    Avem niște procurori de toată rușinea.

  25. Mda,asta din ciclul Romania tara de rahat. Fapta nu exista, avem prejudiciu, dar se oboseste vreo institutie sa ia urma banilor? Cand ai legi de rahat facute de ratati, soferi, infractori si analfabeti functionali, la ce sa te astepti? La pensii speciale inainte, la razboi inapoi. Sobolani. Toti. E cam tarziu pt mine sa ma car din jegul asta de tara, dar mi-am propus de mult sa imi trimit copiii cat mai departe de Romania.

  26. De când a plecat Kivesi, DNA nu mai există decât pentru a-și încasa salariile . Poate vine Koveși și Parchetul European și face ordine.

  27. @Vali, ai zis ca pe vremea lui Kovesi nu s-a facut justitie? E mai bine acuma cand nu mai intra nici macar unu la bulau?

  28. Ce ciudat, in timpul lui Kovesi dosarele nu mai erau facute aiurea, erau sute de condamnari anual cu rate de condamnare obtinuta in instanta de 80-85% dintre dosare. Si vorbeam de pesti mari de tot: ministri, parlamentari, primari, „intermediari”in politica multimilionari si asa mai departe.

    Dupa Kovesi, DNA-ul s-a blegit de tot. Mai prinde cate un politai de cartier, cate un nas de tren si cam atat. In rest, numai dosare clasate.

    Eu cred ca de fapt in Romania nu se mai fura dupa ce a plecat Kovesi de la DNA. Cred ca ea era de vina, furau aia care furau numai si numai ca sa ii faca in ciuda. A plecat Kovesi, ne-am transformat si noi in Finlanda, nu mai se atinge nimeni de vreun leu din banul public. E singura explicatie logica, alta nu vad.

  29. Bravo, bravo dle Johannis, duduie statul de drept, acum 2 zile in Germania cand a primit Premiul Otto cel Mare, nici Johannis si nici cei care i l-au acordat NU au POMENIT cuvintele STATUL DE DREPT in alocutiunile rostite, desi in Anuntul oficial din 2018 al Fundatiei culturale care acorda Premiul, se mentionau si „meritele deosebite in privinta statului de drept”!
    Ieri, statul de drept a fost eliminat din alocutiuni!
    Pai, dupa ce zi de zi DNA sau DIICOT claseaza Dosar dupa Dosar, asta e stat de drept, dle Johannis??!!