G4Media.ro

Operatorul economic ce fabrică produsele de patiserie ”Cămara Noastră – Poftă de…

Sursa Foto: Lidl

Operatorul economic ce fabrică produsele de patiserie ”Cămara Noastră – Poftă de România” amendat cu 15.000 lei de Protecția Consumatorilor / Au fost găsite rozătoare moarte şi pânze de păianjen, agregate frigorifice deteriorate, cu rugină

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a amendat cu 15.000 de lei operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi, informează ANPC printr-un comunicat, citat de Agerpres.

Începând cu primele zile ale anului 2024, autoritatea a început derularea unei ample campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi româneşti, ale marilor lanţuri de magazine, respectă exigenţele impuse de brandul ales şi de semnificaţia acestuia.

Acţiunile de control au început cu „Gusturi româneşti”, brand propriu al lanţului de magazine Mega Image, şi „Cămara Noastră – Poftă de România”, care aparţine lanţului de retail Lidl.

După desfăşurarea controlului în cadrul magazinelor marilor retaileri, verificările comisarilor ANPC continuă, mergând pe lanţul de distribuţie, până la locaţiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse.

„Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusivă a ingredientelor româneşti la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoţională naţională, şi la care se folosesc reţete binecunoscute şi apreciate de către români”, subliniază ANPC.

Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare, echipele de control au aplicat următoarele sancţiuni: 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei; un avertisment; oprirea temporară a prestării de servicii în secţia de producţie patiserie; propunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte; propunerea măsurii de închidere temporară a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.

Principalele deficienţe constatate au fost utilizarea unor spaţii neigienizate, în care s-a semnalat prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen, folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare, utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare, folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).

Verificările vor continua şi în perioada următoare, subliniază ANPC.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. cumparati produse romanesti cica. Am cumparat de vreo doua ori din lidl…niste rahaturi. Acum stiu si in ce conditii sa fabrica

  2. Mă gândeam eu că ceva e putred pe acolo pentru că prea e slabă calitatea produselor lor! Mă mir că nu le e rușine!

  3. ANPC sunt aia al caror Mare si inamovibil Sef e pretenar cu omul de la Ferma Dacilor? O fi tot ala cu desteptaciunea aia cu dobanzile, sau sunt mai multi?!?
    Treaba e asa – ori cumparati de la unii pe care dl. Constantinescu ii amendeaza, ori luati foc cu aia pe care dl. Constantinescu ii lauda desantat. Alta varianta nu exista.
    Sunt tare curios cat o sa-l mai tina pesedeaua pe acest onorabil domn in functie. Si mai ales de ce.

  4. Nu văd care este problema.
    1. Păianjeni există și in stratosferă si in deșertul Sahara, nu există o zonă cu excepția polilor unde să fii la o distanță mai mare de 5m de un păianjen. Inclusiv in instituțiile care controlează și casele inspectorilor există păianjeni!
    2. Echipamentele industriale costă zeci de mii de euro si uneori mici părți din ele au rugină. Dacă mergem in instituția controlatoare la frigiderul lor vă garantez că voi găsi belsug de rugină. Sau in calculatoarele lor. Sau in casele inspectorilor. Ce facem? Cum detectăm Fe2O3x3H2O inchidem afaceri? Asta ar însemna să reajungem in epoca de piatră!
    3. Chiar și șobolanii morți sunt un semn bun! Asta arată că operațiunea de deratizare s-a făcut și a avut succes. Dacă erau vii era o problema, insemna ca nu se făcuse deratizare!

    • Despre omiterea unor ingrediente de pe eticheta (vezi uleiul cancerigen de palmier) ce ai de spus?

      3. Aici ai uitat sa spui ca nu toata lumea sta cu sobolani morti in apartament (chiar si dupa o deratizare de succes). Cei care stau e posibil sa nu fie asa de pretentiosi cu igiena alimentara a produselor cumparate. Pentru noi ceilalti exista ANPC.

      M-ar fi ingrijorat mai mult sa citesc ca ANPC ar fi inchis ochii la vreuna din acele nereguli.