Opt companii din România, calificate în urma preselecţiei realizate de Ministerul Economiei pentru Proiectul de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor
Un număr de opt companii din România s-au calificat în urma preselecţiei realizate de Ministerul Economiei pentru Proiectul de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor (IPCEI ME/CT), a anunţat vineri Ministerul Economiei, conform Agerpres.
Preselecţia a presupus două etape de verificări: evaluarea administrativă şi a eligibilităţii, respectiv evaluarea tehnică şi financiară. Alături de cei 8 participanţi direcţi, au trecut de preselecţie 34 de potenţiali beneficiari indirecţi cooptaţi în cadrul Proiectului de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor.
Etapa următoare presupune evaluarea tuturor aplicaţiilor transmise către Comisia Europeană, urmând ca eventualele solicitări de clarificări să fie realizate prin Ministerul Economiei.
Conform comunicatului, în funcţie de rezultatele evaluării Comisiei Europene, Ministerul Economiei, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vor crea cadrul legislativ comun pentru implementarea schemei de ajutor de stat de 500 de milioane de euro, sumă care va ajunge la beneficiarii IPCEI ME/CT.
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a menţionat că ministerul a reuşit să transmită prenotificarea către Comisia Europeană.
„Un pas mic pentru Ministerul Economiei, un pas mare pentru România. Am reuşit să transmitem prenotificarea către Comisia Europeană, în urma finalizării preselecţiei potenţialilor participanţi la cel mai mare proiect finanţat din bani europeni derulat vreodată de Ministerul Economiei. 500 de milioane de euro, puse la dispoziţie de Ministerul Economiei prin PNRR, vor fi investite în proiecte de cercetare, inovare şi dezvoltare în domeniul microelectronicii”, a precizat Florin Spătaru, citat în comunicatul postat de minister.
Ministrul Economiei a subliniat că este pentru prima dată când România se implică într-un mecanism de tip Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor.
„Este pentru prima dată când Ministerul Economiei implică România într-un mecanism complex de tip IPCEI. Ţara noastră face parte dintre cele 19 state membre ale Uniunii Europene care s-au angajat să consolideze lanţul valoric al componentelor şi sistemelor electronice în Europa, cu un accent deosebit pe întărirea ecosistemului de semiconductoare, atât de necesare în industria auto care se confruntă deja cu un deficit important la acest segment de producţie”, a adăugat Florin Spătaru.
Lista potențialilor participanți admiși:Aplicatii_CENTRALIZAT.BUN
Sursa: Facebook/ Alexandru Petrescu
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii