G4Media.ro

Cu opt medalii câștigate, România s-a clasat pe locul patru la Campionatul…

sursa foto: Colaj G4Media

Cu opt medalii câștigate, România s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial de înot juniori. Stancu, Costea și Popovici, cei mai medaliați sportivi români la Lima

România a încheiat Campionatul Mondial de Înot juniori de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz, într-o competiție la care nu au participat sportivii ruși și americani. România s-a clasat pe locul patru, după Japonia, Ungaria și Polonia.

În capitala statului Peru, David Popovici a reușit să câștige patru medalii, două la simplu și două în probele de ștafetă.

Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, stabilind un nou record al competiţiei. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. De asemenea, David a cucerit și medalia de aur la proba de 100 m liber, cu timpul de 47.13.

La ștafeta de 4X100 m liber, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au câştigat medalia de aur. Popovici a stabilit un record al competiţiei, cu timpul 47.07. Timpul României a fost 3:18.84 min. Pe locul doi s-a clasat Franţa (3:20.29 min.), iar pe poziţia a treia a terminat Lituania (3:20.41 min.).

Și ștafeta combinată de 4×100 m liber a României, cu David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu în componenţă, a câştigat medalia de argint.

În proba de 800 m liber, Vlad Stancu a obţinut medalia de bronz, cu timpul 7:56.14. Tot bronz a câștigat și în proba de 1.500 m liber, cu un timp de 15:17.97 min, iar la 400 m liber a reușit să obțină argintul.

Duminică, în ultima zi de competiție, Bianca Costea a câştigat medalia de aur în proba de 50 metri liber. Ea a încheiat cursa în 25 de secunde şi 35 de sutimi. Sportiva pregătită de Adrian Rădulescu a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) şi Matilde Biagotti (25.60 s).

La Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima, care s-a desfășurat în perioada 30 august-4 septembrie, au participat peste 700 de sportivi din 100 de țări, lotul României fiind format din nouă înotători: David Popovici, Vlad Stancu, Bianca Costea, Patrick-Sebastian Dinu, Rebecca-Aimee Diaconescu, Aissia-Claudia Prisecariu, Ștefan Cozma, Alexandru Constantinescu, Andra Denisa Gorecki.

Loturile Rusiei și Statelor Unite ale Americii nu au participat la această competiție.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Bravo, felicitari!
    E mare realizare mai ales tinand cont ca Romania nu are suport si infrastructura pentru acest sport.
    Nu pot sa nu remarc faptul ca Ungaria e pe locul 2 cu 14 medalii (apropo de infrastructura si conditii de antrenament)

  2. Bravo tuturor, si celor care au pierdut la limita podiumul! Felicitari tututror! Incepe sa semene cu o „scoala” de inot. Potentialul este enorm, tinand cont de cat de putine centre profesioniste de pregatire avem la inot. Poate trag si polo dupa ei! Ne-ati facut fericit!

  3. Doar nu credeți că acești copii vor rămîne în România? Ce le-ar oferi România? Impostură, incultură, plagiate, incompetență, pilo-crație etc.

  4. Felicitari, frumos si cata munca este in spatele acestor medalii! Stil de viata. Da, infrastructura moduleaza si rezultatele. Aici un stadion de hochei, dincolo o piscina darapanata dar mai tine apa. Mai dincolo cateva terenuri de tenis sau sali de gimnastica. Fotbalul are stadioane in toata tara dar performanta mai putin. Este vorba si de traditie, sper sa nu-i uitati pe cei ce mai sunt inca, rugby, polo, handbal. Unde-o fi sportul mintii, sahul? Nici in Cismigiu nu-i mai vezi, oare mai stie cineva sah? 😉☹️