G4Media.ro

Opt oraşe din Franţa, inclusiv Parisul, sunt în alertă maximă / Autorităţile…

Sursa Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Opt oraşe din Franţa, inclusiv Parisul, sunt în alertă maximă / Autorităţile pregătesc încă 4.000 de paturi în spitale

Înrăutăţirea situaţiei sanitare în Franţa din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 a determinat autorităţile să instituie alerta maximă în opt oraşe, inclusiv Paris, măsură ce presupune noi restricţii, inclusiv închiderea barurilor şi un protocol consolidat în restaurante, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Alerta maximă este declarată în Franţa pe plan local atunci când cel puţin 30% din locurile de la ATI sunt ocupate, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână depăşeşte 250 de cazuri pozitive la 100.000 de locuitori în rândul populaţiei generale şi 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în rândul populaţiei vârstnice.

Oraşele Paris, Marsilia, Aix-en-Provence, Guadalupe, Lyon, Lille, Grenoble şi Saint-Etienne sunt în această situaţie. Conform raportării de vineri, pe ansamblul Franţei au fost confirmate 20.339 de noi cazuri de COVID-19, o cifră record.

În aceeaşi zi, ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat că până în decembrie, sau chiar mai devreme dacă este necesar, vor fi pregătite 4.000 de noi paturi în spitale pentru a face faţă presiunii generate de creşterea numărului îmbolnăvirilor.

În Paris şi regiunea limitrofă sunt deja ocupate 40% din paturile de terapie intensivă, iar directorul Agenţiei regionale de sănătate, Aurélien Rousseau, a avertizat că în următoarele două săptămâni s-ar putea depăşi pragul de 50% din locurile de la ATI ocupate.

Joi a fost activat la Paris dispozitivul de urgenţă din centrele sanitare aplicat şi în timpul primului val de coronavirus din primăvară în vederea organizării sistemului sanitar în faţa intensificării epidemiei. Prin acest dispozitiv pot fi reprogramate anumite activităţi, precum consultaţiile sau intervenţiile chirurgicale care nu au caracter urgent, se pot reorganiza resursele umane sau poate fi restabilită cooperarea între clinicile publice şi cele private.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Vai, ce oroare… pai medicii și asistentele aduși cu bărcile din nordul Africii nu ajuta și ei cu nimic la tragedia franțuzească?

  2. La francezi e stare de alerta maxima incepand de la 0,25 la mie. La nemti la 0,50 la mie nu mai ai voie sa mergi in concediu in alta zona a tarii, fara un test negativ.

    La noi abia la 1,50 la mie se iau ceva masuri, si 1,50-ul de la noi e probabil un 5-10 la mie real, daca nu mai mult, avand in vedere ca testam mult mai putin zilnic fata de nemti si francezi, si procentul testelor pozitive din totalul testelor este mult mai mare la noi.

    In alta ordine de idei, probabil ar fi trebuit luate masuri serioase la noi in urma cu o luna, nu abia acum. Dar din pacate autoritatile inca refuza sa accepte realitatea. Probabil abia cand se vor trezi cu toate paturile de la ATI pline vor lua masurile necesare.

    • Relaxează-te, probabil mulți am trecut deja prin boala asta.

    • Nu le place la negationiști; de aia, la noi e așa!
      Și dacă negaționiștilor (români) nu le place, politicienii (români) nu mai ajung la Putere (în România)!
      Ce-i greu, de înțeles?!..

    • Grea matematica asta!
      Ro, buc – 3 la 1000= 300 la 100.000
      Fr, 2,5 la 1000= 250 la 100.000
      Apoi, una e la 14 zile, alta la 7. Metode diferite.

      Germania da, e mai cu mot. Se vor imbuna inainte de Craciun(porcul se vinde bine) si de urmatoarea recolta de sparangel.

  3. Daca e „probabil „ne-am linistit ,ardeti mastile si sa inceapa petrecerea!