G4Media.ro

Opt persoane reţinute în dosarul privind atribuirea ilegală de locuinţe din fondul…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Opt persoane reţinute în dosarul privind atribuirea ilegală de locuinţe din fondul locativ de stat / Pentru șapte dintre ele, procurorii DNA cer arestarea preventivă pentru 30 de zile

Opt persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care se investighează atribuirea ilegală a unor locuinţe, situate în zone centrale ale Bucureştiului, din fondul locativ de stat.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri Agerpres, în dosarul privind modalitatea de dobândire frauduloasă, din fondul locativ de stat, a 45 de locuinţe situate în zone centrale ale municipiului Bucureşti, cu implicarea mai multor persoane fizice şi a unor funcţionari publici, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie au dispus o serie de măsuri preventive faţă de 17 inculpaţi (reţinere şi control judiciar), respectiv reţinerea pentru 24 de ore, începând cu zilele de joi şi vineri, a unui număr de opt inculpaţi, persoane fizice, în sarcina cărora s-au reţinut mai multe infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, dare de mită, fals (comise în forma autoratului şi a complicităţii) şi controlul judiciar faţă de nouă inculpaţi în sarcina cărora s-au reţinut infracţiuni de cumpărare de influenţă.

DNA precizează, totodată, că în cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Viorica Belivacă şi Alexandra Laurenţia Vraicu, angajate în cadrul SC TITAN AL SA (fostul ICRAL), pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită şi pe numele Ludmilei Dima, notar public, pentru săvârşirea unor infracţiuni de cumpărare de influenţă (săvârşite în forma autoratului şi a complicităţii).

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada 2018 – 2020, cinci inculpaţi ar fi constituit un grup infracţional, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, şi care avea ca unic scop obţinerea pe nedrept de imobile din fondul locativ de stat sau imobile ale unor proprietari fără moştenitori, aflate pe raza municipiului Bucureşti şi care, în mod normal, ar fi intrat în proprietatea statului.

„Ca modalitate de comitere a infracţiunilor, inculpaţii ar fi identificat imobile nelocuite, nerevendicate ori care se aflau în proprietatea privată a statului, a primăriei municipiului Bucureşti sau a primăriilor de sector, iar pentru dobândirea nelegală a acestora ar fi întocmit documente false, respectiv contracte de închiriere, contracte de vânzare-cumpărare, procese-verbale de predare-primire locuinţă, în numele AFI (Administraţia Fondului Imobiliar) şi al unui notar public”, se precizează în comunicatul citat.

Ulterior, spun anchetatorii, ar fi fost identificate persoanele dornice să intre în posesia acestor locuinţe, de la care inculpaţii ar fi pretins şi primit, în funcţie de numărul contractelor încheiate, sume de bani cuprinse între 3.000 euro şi 210.000 euro (pentru mai multe contracte).

„În cadrul acestui grup, fiecare membru avea un rol bine stabilit, spre exemplu unul dintre inculpaţi trebuia să procure cheile de acces de la imobile, să ţină legătura cu beneficiarii, să fie împuternicit de aceştia să depună şi să ridice documente la/de la diverse instituţii, să încaseze de la aceştia sumele de bani pretinse şi să pătrundă abuziv în imobile pentru a le ocupa. Una dintre beneficiarele acestui mod de operare ar fi şi suspecta Ludmila Dima care ar fi dobândit pentru sine şi pentru altul, contra unor sume de bani cuprinse între 10.000 euro – 12.000 euro, un număr de 6 locuinţe”, spun procurorii.

O parte din informaţiile referitoare la diverse imobile şi persoane, precum şi cheile de acces în imobile le-ar fi fost oferite membrilor grupului, contra unor sume de bani modice, de către suspectele Victoria Belivacă şi Alexandrina Laurenţia Vraicu, în calitate de funcţionari în cadrul SC TITAN AL SA (fostul ICRAL), menţionează sursa citată.

DNA informează că, vineri, şapte dintre persoanele reţinute urmează să fie prezentate Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Si nu ne spuneti si noua care e legatura dintre aceste fapte si Firea si Nicusor Dan?
    Vad pe net…
    „Primaria Capitalei plateste fostelor ICRAL zeci de miliarde de lei”

    • Ti-as raspunde, dar esti prea pr.ost ca sa intelegi. Si cu madam’ Firea are legatura sigur! Dar nici asta n-ai cum s-o intelegi!

      Succesuri!

    • Da, ma, esti tu da shtept… sunt sigur ca am auzit-o pe Firea cum incerca sa ne linisteasca, cand era primar, ca nu se fura din primarie…
      Asta e rolul politicienilor – sa nu ne minta prin indiferenta. Ne spune ca e bine, ca nu se fura, dar de fapt nici nu-i pasa ce se intampla. Ea da legal banii si „sanatate”! Ce conteaza ca ajung apoi la directorii aia hulpavi si hotzi

  2. Se trag niste sfori si se uita totul … Inca astept sa vad Caracatita servita, pe tava, desigur.

  3. cele mai tari tunuri tot cu statul se dau

  4. Ce mai nene…. Duceti-va in Titan, pe langa Alea Cioplea… sunt trei blocuri ANL, superbe, balcoane babane, uitati-va ce masini sunt parcate in fata blocului, parcare cu bariera. Si, nu cred ca este vre-un apartament sub 80 mp. Eu am fost in zona in urma cu 6-7 ani, cautand sa cumpar…. si cand l-am vazut am cautat biroul de vanzari. Eee… erau doua cuconese la un balcon la o cafelutza si ne-au lamurit ca sunt ANL….”Mi-a picat fatza”. Daca alea sunt apartamente pentru nevoiasi…. sa fim noi sanatosi… si ce Audi-uri si BMW-uri era parcate in fatza…. Marea majoritate a apartamentelor de stat, cel putin cele din zone bune… se dau la „relatii”… Daca se face o analiza…. cred ca toti cei de acolo ar trebui scosi afara din locuinte.. ca e clar ca, nici macar unul din ei nu este un nevoias procopsit de primarie cu o garsoniera. Si, pe de alta parte, eu nu inteleg, unii muncesc, cu credite sa achita apartamente sub 50,60-70 mp…. si ANL face aparatemente de peste 100 mp? pentru nevoiasi?

    • Statul roman e o mafie intretinuta de romani, din care 64% au votat cu PSD, PNL si AUR.

      Deci, natie de hoti si mafie de stat.

    • La faza asta Nicusor te poate lamuri ca… asa au votat Consiglierii: sa se faca. In rest, pe proceduri, doar directorii din departamente „lucreaza”.
      Daca nu ai tu direct o paguba din „afacerea lor”, sa mergi singur in instanta sa o rezolvi sa stii ca nimeni nu se va „lupta” pentru drepturile nevoiasilor.
      Asa merge lumea: cei care au au pentru ca iau cu tupeu, fara scrupule…

    • @ Cloudfare – Bai, te opresti si tu din prostiile pe care le spui pe aici? Propozitia asta ai citit-o in articol „în perioada 2018 – 2020, cinci inculpaţi ar fi constituit un grup infracţional”? Sa-mi spui si mie care era rolul lui ND in perioada respectiva… Sau ai sarcina de la partid sa impreastii manipulari ieftine?

    • @ Cloudfare – Bai, te opresti si tu din prostiile pe care le spui pe aici? Propozitia asta ai citit-o in articol „în perioada 2018 – 2020, cinci inculpaţi ar fi constituit un grup infracţional”? Sa-mi spui si mie care era rolul lui ND in perioada respectiva… Sau ai sarcina de la partid sa impreastii manipulari ieftine?*

    • @ Cloudfare – Bai, te opresti si tu din prostiile pe care le spui pe aici? Propozitia asta ai citit-o in articol „în perioada 2018 – 2020, cinci inculpaţi ar fi constituit un grup infracţional”? Sa-mi spui si mie care era rolul lui ND in perioada respectiva… Sau ai sarcina de la partid sa impreastii manipulari ieftine?**

  5. Practica asta nu este de ieri de azi. Dupa venirea la putere a lui Ilici, mafia din primarii a preluat controlul asupra locuintelor ramase vacante (fara mostenitori) si a celor de la Icral. Se stie de peste 20 de ani ca se vand locuinte din acesta categorie celor cu relatii pe sume derizorii dar abia acum au inceput sa iasa la iveala. Intre timp multi au devenit milionari.