G4Media.ro

Oradea: Producătorii de coroane funerare de plastic dau în judecată Primăria, după…

sursa foto: Facebook\ Cătălin Iacob

Oradea: Producătorii de coroane funerare de plastic dau în judecată Primăria, după ce obiectele au fost interzise în cimitire pentru că poluează și nu pot fi reciclate

Mai mulți producători de coroane funerare de plastic dau în judecată Administraţia Domeniului Public, subordonată Primăriei Oradea, după ce instituția a interzis depunerea acestui tip de coroane în Cimitirul Municipal, transmite publicația EBihoreanul.ro.

ADP a interzis de la 1 iunie vânzarea coroanelor funerare din plastic şi a celor cu inserţii de sârmă în pieţe, dar şi depunerea acestora în cimitir, iar restricţii similare încep să fie aplicate şi în alte localităţi.

Administrația orădeană a decise să interzică aceste coroane pentru că aranjamentele din plastic nu pot fi reciclate fiindcă nu sunt ştanţate cu tipul materialului, iar cele din flori naturale cu inserţie din sârmă nu pot fi făcute compost fiindcă metalul blochează maşinile de tocat. Depunerea lor la groapa de gunoi ca deşeuri nereciclabile ar provoca ADP o cheltuială de 60.000 lei lunar, potrivit EBihoreanul.

„De când s-a aflat de Oradea, au început şi preoţii din Arad, Caransebeş, Nădlac, Timişoara, că nu mai e voie cu coroane din plastic. De două săptămâni n-am avut niciun client. Lucrez pe stoc, cu 60 de angajaţi pe care îi plătesc”, se plânge Rózsa Maria, directorul companiei Serplast Oradea, cea mai veche firmă de profil din România.

Principalii 14 producători din ţară au apelat la o casă de avocatură din Cluj care pregătește un proces împotriva ADP. (sursa foto: Facebook\ Cătălin Iacob)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. ce oameni, scormonitori in gunoi.. mai bine ii duci doua flori decat o coroana de plastic. ce jignire.

  2. O interdicție care are sens și este de bun simț. Aici trebuie să se vadă colaborarea loială dintre cultele religioase și stat, educația religioasă trebuie să promoveze cu adevărat cumpătarea, simplitatea ( lipsa de opulență deșănțată ) și bunul simț în ceea ce privește întregul ceremonial al înmormântării.

  3. Un subiect care uneste dincolo de simpatiile politice… Asa e George, o floare naturala are mult mai multa semnificatie decat monstruozitatile alea de plastic! Ca sa nu zic ca, proobabil, „dincolo” nu ajuta in niciun fel plasticele alea. Totul se rezuma la fala de prost gust din aceasta existenta.

  4. Adevarul e ca acele kitsch-uri, pompos numite ‘coroane’ sunt hidoase. Nu stiu cine poate crede ca impopotonand un mormant cu astfel de plasticaraie si-ar arata respectul fata de o persoana draga trecuta la cele vesnice. Cum zicea George mai sus, e mai de bun simt sa duci doua flori naturale decat acele monstruozitati colorate strident, de prost-gust.

  5. Ar trebui sa ia exemplu toata tara.
    In schimb probabil vor gasi o portita sa evite legea asta.

    • Cate masini are in garaj familia ta si a sustinatorilor acestui demers?
      Cate masini au „alesii neamului” din aceste judete? Dar postacii sustinatori?
      Dar „guru”tapalaga et co ai g4media?
      Hai sk..tir..
      Sunteti toti o apa si- un kkat

    • @Anca : Am 35 de masini Dacia 1300 din anul 1973.
      Esti de o nesimtire specifica PZD.
      Mergi in pestera unde iti este locul.
      Siktir si kkt sa ii zici mamutei care te-a alaptat.

    • @Anca : Am 35 de masini Dacia 1300 din anul 1973.
      Esti de un caracter specific PZD.
      Mergi in pestera unde iti este locul.
      Si.ktir si k.kt sa ii zici mamutei care te-a alaptat.

  6. …Coroanele funerare din plastic se potrivesc de minune la mormintele gen, chiosc tip sera, din termopan, cu anexe, gen gratar gradina pentru mici…eventual cativa pitici ( de plastic )

  7. Salut !
    Toate florile din plastic ar trebui interzise !
    ..am da si o lovitura chinezilor, ca victime colaterale si s-ar elimina imense cantitati de plastic.
    Etapa a doua ar fi ghivecele din plastic pt flori.
    Alte tone de deseuri, greu de reciclat.
    Efectul de kitsch al obiectelor decorative din plastic
    este degradant si de prost gust.
    Ar mai fi rosiile din chimicale, care, numai spre cancer te duc.

  8. Nici nu stiam ca exista, asta este culmea kitchului! Draga Rósza doamna, reprofileaza-te pe reciclarea plasticului, sa vezi ce publicitate o sa ai. Asta cu cea mai veche firma din Oradea nu te mai ajuta cu nimic. O sa se uite nepotii stramb la tine si avocatul inseamna ca moare de foame de ia un asemenea caz. Ai noroc ca ai prilejul sa te gandesti la ceva nou.