G4Media.ro

Orașul Veneția va putea fi vizitat doar pe bază de rezervare începând…

Sursa foto: Unsplash / Henrique Ferreira

Orașul Veneția va putea fi vizitat doar pe bază de rezervare începând din 2023

Odată cu revenirea turismului de masă în Italia, după doi ani de absenţă impusă de pandemia de coronavirus, revin şi problemele pentru fragila Veneţie unde din vara aceasta va fi testat un sistem pe bază de rezervări pentru a putea intra în oraşul canalelor, ca preambul la introducerea sa obligatorie în 2023, relatează miercuri EFE, citată de Agerpres.

După sosirea a 400.000 de turişti în acest oraş în timpul vacanţelor de Paşti, primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a anunţat lansarea din vara aceasta a unei platforme online pe care vor trebui să se înregistreze toţi cei care vor să aibă acces în centrul istoric.

Edilul a explicat mass-mediei locale că la început nu vor exista penalizări, sau nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare, „însă acelor turişti care au făcut rezervare li se va facilita accesul şi cumpărarea de bilete pentru muzee şi transportul public şi vor avea prioritate în faţa celorlalte persoane”.

Turiştii care vor înnopta la hotelurile din Veneţia nu vor avea nevoie de rezervare.

Scopul administraţiei municipale este de a şti, în timp real, câte persoane se află pe străzile din centrul istoric şi a putea acţiona în consecinţă. „Vom începe în mod experimental, pentru că trebuie să facem unele aranjamente. Dar este singura cale de urmat”, a explicat consilierul pentru turism, Simone Venturini.

În centrul Veneţiei, unde trăiesc aproape 40.000 de locuitori, s-au concentrat în Vinerea Mare între Lido şi zona istorică peste 100.000 de persoane, fără a mai pune la socoteală turiştii aflaţi în trecere şi care s-au cazat în localităţile din afara lagunei, precum Mestre.

Preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a asigurat că vizitatorii sunt „întotdeauna bineveniţi”, dar odată cu apariţia turismului de masă dezbaterea privind protejarea Veneţiei şi gestionarea accesului persoanelor este din nou deschisă.

Asociaţia întreprinzătorilor din Veneţia, Confesercenti, a salutat iniţiativa şi a cerut ca introducerea sistemului de rezervări să fie considerat „un instrument de impulsionare a turismului de calitate, nu o obligativitate”.

Sursa foto: Unsplash / Henrique Ferreira

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pe cât bun pare proiectul că ar aduce un plus venit orașului (nu este alt motiv pentru asta ținând cont de cât costă o cameră de hotel), pe atât de ilegal pare. Cetățenii UE sunt liberi să se deplaseze în orice colț de țară din interiorul UE fără restricții. Impunerea unor taxe înseamnă restricții. Veneția nu e declarat muzeu, nu e oraș privat etc. Oricum o taxă de 100 euro pare rezonabil cât să înlocuiască patul la un hotel. Din câte știu oricum hotelurile sunt pline în sezonul cald așa că astea sunt doar basme. O să înceapă și Paris și Milano, Roma Firenze etc să facă la fel. Într-adevăr sunt foarte mulți turiști în special din lumea a 3-a care mănâncă în aglomerație cu tot felul de arome și deranjează. Dar mai mult deranjează că nu sunt coșuri de gunoi suficiente și ca turist nu cari toate ambalajele (fie de la suveniruri, mâncare etc) după tine că sunt coșurile pline. Ai să încerci să împingi sau lași lângă. Dar na, sperăm că vor mai fi turiști și nu va fi un eșec

    • Am inteles ca esti sosoc si ti se cuvine totul fara a intelege ce risc inseamna sa nu respecti anumite reguli date de specialisti care sunt pentru protejarea orasului care in 60 ani probabil nu o sa mai existe. Nr de turisti redusi este pentru a permite autoritatilor sa lucreze la a tine orasul la suprafata. Crezi ca totul de pe pamant ti se cuvine ? Mai educate.

    • Mai perus esti cam vehement, aici este vorba despre o dezbatere, nu despre idei putine si fixe.

    • Alex, de unde rezultă că se va impune o taxă de rezervare?