G4Media.ro

Orban: Decizia luată de Birourile Permanente reunite este profund neconstituțională/ Sesizarea la…

Sursa foto: G4Media.ro

Orban: Decizia luată de Birourile Permanente reunite este profund neconstituțională/ Sesizarea la CCR nu poate să oprească moțiunea de cenzură

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că decizia de a amâna votul pe moțiunea de cenzură până când CCR se va pronunța pe sesizarea depusă de tabăra Cîțu este ”profund neconstituțională”. El susține că invocarea conflictului de natură constituțională nu poate să oprească moțiunea de cenzură și a invocat o decizie a Curții Constituționale pronunțate în 2020 pe vremea când era premier. Liderul PNL a mai spus că ”PSD nu se mai poate prezenta în ochii cetățenilor ca un partid de opoziție”

”Nu am votat această propunere. Această propunere și decizie luată de BPR este profund neconstituțională. Colegii să-și aducă aminte anul 2020, invocarea declanșării conflictului juridic de natură constituțională nu poate să oprească moțiunea de cenzură. Ca premier al PNL, în august 2020, când PSD a inițiat moțiune de cenzură împotriva cabinetului pe care îl conduceam, eu însumi am invocat un conflict juridic de natură constituțională. În cuprinsul deciziei CCR a spus foarte clar că Parlamentul a procedat corect în derularea procedurii moțiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Votarea moțiunii de cenzură este amânată până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern, au decis, joi, Birourile permanente reunite, cu voturile PSD, PNL și UDMR.

Alte declarații relevante făcute de Ludovic Orban după decizia BRP

  • Nu îi înțeleg pe colegii care au votat azi, cum au putut vota așa în lumina deciziilor CCR. Cu atât mai mult cu cât există o altă decizie a CCR cu referire la termenul constituțional: după 3 zile de la citire.
  • În această decizie a CCR se spune că Parlamentul trebuie să dea dovadă de celeritate și nu poate apela la procrastinare. Sunt profund afectat de faptul că, deși noi în convocarea plenului reunit făcută împreună cu președintele Senatului am făcut o informare în care orice membru al BPR ar fi putut citi deciziile CCR, cei care au votat azi amânarea la calendele grecești au făcut-o pe proprie răspundere, având toate informațiile puse la dispoziție.
  • Eu, ca președinte al Camerei Deputaților, le-am pus la dispoziție toate informațiile. Răspunderea le revine individual.
  • PSD nu se mai poate prezenta în ochii cetățenilor ca un partid de opoziție. Comportamentul PSD este absurd, antidemocratic, perfid față de cetățeni pentru că poziționarea lor este foarte ciudată. PSD nu a apelat la asemenea tertipuri nici măcar când a apărat guvernele PSD.
  • Asta arată că PSD e un adversar al statului de drept, al democrației. Toți cei care au votat au făcut-o neținând cont de jurisprudența CCR.
  • Veți sesiza CCR? La CCR se pot depune sesizări cu privire la legi, hotărâri și se pot declanșa conflicte între autorități. Or, decizia CCR nu poate face obiectul unei sesizări la CCR. Poate face obiectul unei sesizări la CCR o hotărâre a Parlamentului.
  • Veți încerca în plenul reunit impunerea unui calendar al moțiunii? Eu nu voi încerca nimic, nu pot să votez împotriva colegilor mei de partid. M-aș fi bucurat ca reprezentanții PNL să fi votat cum am votat eu.
  • Poate să fie motivul real congresul PNL? Nu cunosc motivul real, nu știu dacă istoria va afla motivul real, dar se pot face multe speculații. Eu am anunțat din februarie că voi candida după consultarea tuturor actorilor instituționali.
  • Odată cu depunerea candidaturii premierului Florin Cîțu, toată strategia mea de campanie nu a fost determinată de vreo speranță ascunsă că Florin Cîțu nu va mai fi premier la data congresului.
  • Cine și-ar fi imaginat că se va declanșa această criză? Toată strategia mea a fost de a dialoga cu colegii mei. Votul la congres nu depinde de acest factor, ci de modul în care cei 5.000 de delegați la congres vor evalua prestațiile.
  • Cred că prestațiile din ultimele săptămâni ale contracandidatului meu au crescut șansele mele la congres.
  • Eu nu voi accepta niciodată o înțelegere pe masă sau pe sub masă cu PSD. Cariera mea de 31 de ani îmi arată că nu poți face compromis cu un partid care e cauza subdezvoltării României, care a făcut un rău imens României.
  • Nu vreau să cred că poziționarea de azi a PSD e dictată de discuții cu colegii mei din PNL.
    PSD care le spune alegătorilor că sunt anti-putere, dar amână votul la moțiunea de cenzură. E ceva de Kafka!
  • Voi delega atribuțiile, încă nu am decis cui. Pot să dau cu banul, aproape că nu mai contează cui deleg atribuțiile. E amuzant și trist pentru colegii mei înfierbântați care ieri decid una și azi s-au sucit cu 180 de grade. E ceva de noaptea minții. Sunt fericit că nu am participat la aceste întâlniri și că nu am girat cu credibilitatea și autoritatea mea aceste chestiuni care îi discreditează.
  • Forțarea unor parlamentari de a nu merge la o ședință e o chestiune neserioasă, prezența nu e facultativă. Noi la Cameră aplicăm inclusiv sancțiuni pecuniare pentru cei care absentează

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Nu imi place Orban dar are dreptate , Klaus si gasca lui Catu au ajuns ca Dragnea si gasca lui Codrin.

  2. Decizia este ca Orban și așa numiții galbeni să continue să conducă în același balet: uite Câți, nu e Câți.

  3. Johannis&USL au facut caca pe Constitutia Romaniei.
    Sper ca sunt fericiti votantii lui Johannis din turul 1!
    Johannis – „Marele aparator al Constitutiei”
    Jalnic.

  4. Domnu Orban, poate atunci ar treui sa luati niste masuri:

    1. Sesizarea CCR ca motinuea se adopta TACIT sau IMPLICIT la expirarea termenului de 3 zile.

    2. Anularea mandatelor celor alesi care incalca constitutia NEMOTIVAT si INTENTIONAT prin amanari nejustificate. Daca nu exista motive legale constate de CCR pentru aceste amanari, initiatorii acestor amanari trebuiesc eliminati din parlament pe motiv de incompatibilitate.

  5. Șică, ești expirat, nu înțelegi ce se întâmplă, exact ca DrakNea !

    Cîțu are Firman Împărătesc, ești orb ?

    Vezi tu vreun ambasador zicand ceva ? Vreun Macrou ? Vreun birocrat de la Bruxelles? Vreun trimis al Departamentului de Stat ?

    Ai sa sfârșești rău, fraiere !

  6. Îmi pare rău pentru Orban, dar acum bate câmpii și vorbește în van. Trebuia să-și deaseama de mult ca a supărat Vulturul și sa se retraga
    Nu va avea 10 filiale care sa îl susțină după baletul cu moțiunea de cenzura.

  7. Asta să întâmplă de peste 30 de ani pentru că la conducerea tarii și în șparlament au fost doar hoți, cioromoși, alcoliști, drogații și toate celelalte categorii de ignorați care au distrus țara tuturor posibilităților și au transformat-o în colonie de sclavagism după lovitura de stat din 89

  8. Mai bine fiți mai atenți la ce se întâmplă să nu cumva sa se voteze azi moțiunea.

  9. S-a văzut azi foarte clar că PSD=PNL , sunt parte a aceluiași sistem supravegheat de președintele României care TREBUIE sa respecte linia trasată de către entitatea care i-au dat binecuvântarea. Sa nu uitam că este santajabil , nu cunosc profesori care meditație dând , au reușit să-și cumpere macar o garsonieră. S-a activat planul roșu activând toate forțele necesare pentru a nu fi compromise angajamentele luate , desigur spre binele lor personal și în detrimentul României. „Ajutoarele” de la UE sunt condiționate de gradul de slugărnicie , vezi suma care a vehiculat-o inițial și la ce sumă s-a ajuns. Dar tot condiționat de aceeași slugărnicie , lipsa acesteia ducând la „linșaj” politic din partea alegătorilor. Faptul că există și oameni de calitate in marile partide nu reprezintă decât o masca in spatele căreia funcționează o mafie incredibila în legătură cu toate persoanele aflate la vârful tuturor instituțiilor statului. Fără această mafie nu ar fi fost posibile toate acțiunile de după așa-zisa revoluție până azi care au dus an de an la sărăcirea și sclavagizarea poporului român spre beneficiul altor entități.