G4Media.ro

Orban: Este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului / Nu văd…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Orban: Este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului / Nu văd nicio legătură între procedura de învestire și activitatea CCR, poate doar legătura politică între PSD și unii membri ai Curții

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului și că nu vede nicio legătură între procedura de învestire și activitatea CCR, poate doar „legătura politică între PSD și unii membri ai Curții Constituționale”.

„Este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului. Noi am purtat negocieri, am încercat să formăm o majoritate. Miniștrii noștri s-au prezentat bine la audieri, foarte mulți primind avize pozitive. Prestația Guvernului este extrem de serioasă. Ca atare, ce va face Parlamentul va face Parlamentul”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat cum vor vota parlamentarii liberali, Orban a replicat: „PNL va acționa în conformitate cu prevederile constituționale. Acesta e răspunsul standard. Ne-am străduit să formăm o majoritate. Așteptăm răspunsul Parlamentului”.

Liderul PNL a acuzat PSD că „a mai creat un precedent periculos”.

„În Birourile Permanente reunite, la procedura de învestire nu au prevăzut data la care plenul trebuie să dea votul de învestire. Așa ceva nu s-a întâmplat în 30 de ani și arată că PSD încalcă în picioare regulile democrației”, a adăugat Ludovic Orban.

El a precizat că luni trebuie să se întrunească Birourile Permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

Întrebat despre varianta vehiculată ca votul pentru Guvern să fie fixat în 12 martie, în aceeași zi în care Curtea Constituțională urmează să se pronunțe asupra OUG privind anticipatele, Ludovic Orban a replicat: „Nu văd nicio legătură între procedura de învestire și activitatea CCR, poate doar legătura politică între PSD și unii membri ai CCR”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Da, bă, voi vreți să guvernați dar nu vă lasă PSD, știm placa.
    Hai sictir în aia mă-tii, marș și guvernează, lasă bocitul.
    De câteva luni faceți rahatul praf în țara asta.

    • Fara sa-si dea seama pentru ca este imbecil, se stie, trolul analfabet spawn care „se repeta cu placa” recunoaste ca mafia PRO-PSD pe care o „boceste” e un „rahat” care a inceput „sa se faca praf” de vrea „3 luni”. Mai are putin si se termina de „facut”.

  2. Corect era spus: fmmCCR este fmmPSD. Parlamentul este majoritar pesedist ca și fmmCCR. O adunătură de hoți și curve care au pustiit țara. Dacă există cu adevărat o pandemie în parlament și în CCR să lovească cel mai rău. Să nu apuce să mănânce banii furați și pensiile speciale. Amin.

  3. Se intelege usor unde tinteste Orban cu aceste cuvinte ,ele nu sunt spuse degeaba si diferentiaza decizia parlamentara ,decizie ce nu are legatura cu CCR. In acelasi context sunt si declaratiile premierului referitoare la depunerea mandatului si spune pentru cine intelege diferenta că nu m-am retras din poziţia de premier desemnat, ci mi-am depus mandatul(conform legii in viguare ). Puse cap la cap cele doua declaratii nu fac altceva decit sa atentioneze partidele parlamentare in alegerea pe care o vor face raportat la premierul desemnat CITU. Mai pe romaneste , daca votati guvernul CITU se da ordonanta de urgenta cu subiectul alegerilor locale in doua tururi imediat dupa investire ,daca nu ,se fac alegeri anticipate si presedintele (decizie unica )dizolva parlamentul dupa trecerea celor 60 de zile si consultarea sefilor de camera si a celor de grupuri parlamentare . Dar va tot spun asta de ceva vreme .

  4. Johannis si PNL trebuie sa fie foarte atenti la urmatorii pasi.

    PSD-istul Lucian Romascanu a anuntat deja public ca PSD va vot impotriva lui Cîtu si apoi, imediat, PSD va veni cu o propunere de premier.
    Nu ar fi de mirare daca CCR il va obliga pe Johnnis sa accepte propunerea borfasilor PSD-isti, pe motiv ca PSD-ALDE-Pro (si probabil UDMR) ar asigura majoritatea necesara învestirii.

    Cu o Constitutie mosita de Iliescu si Nastase, conceputa in asa fel incat sa poata fi mai mult interpretata decat respectata, totul e posibil!

    • Nu se poate schimba modifica Constitutia , si chiar daca ar fi asa este pentru viitor .

    • Majoritatea se verifica la vot si CCR s-a exprimat deja

    • LANA jocul se incheie o data cu alegerea sau non alegerea lui CITU. Daca e ales Citu declanseaza locale in doua tururi ,daca nu e ales ,presedintele dizolva parlamentul .

    • Eu cred ca parlamentarii vor face tot posibilul sa nu isi piarda pensia , nu vor fi interesati de alegerile locale in doua tururi si asa tot PNL cistiga ,macar sa ramana cu ceva ,adica cu pensia .Peste 4 la 8 ani vor vedea cine cistiga ,acum totul este pierdut .

  5. Vom sti exact ce se intimpla in momentul votului din parlament . Daca parlamentarii PNL voteaza la vedere guvernul CITU, la fel va face si o majoritate parlamentara .

  6. 1. Conform Constitutiei, Presedintele propune premierul, atunci cand niciun partid sau alianta formata inaintea alegerilor nu obtin majoritatea parlamentara de cel putin 50%+1 in urma alegerilor parlamentare.
    CCR tocmai a incalcat Constitutia, interzicandu-i lui Johannis sa-l numeasca premier pe Orban.

    2. Respingerea guvernului Cîtu, de catre Parlament, nu duce la indeplinirea conditiilor minime necesare pt declansarea anticipatelor.

    • Te inseli cred . Exista doar obligativitatea existentei a doua solicitari respinse (nu conteza modalitatea ( presedintele este cel care constata dupa ce consulta pe cei in cauza la finalul celor 60 de zile ) .Decizia este asumata doar de presedinte si decretul este act de vointa proprie . Cine are ceva impotriva nu are decit sa conteste (decizia in caz de contestare este pentru viitor ). Deci sunt absolut convins ca daca guvernul CITU nu este investit, presedintele da decret de dizolvare .

  7. Cred ca vor fi alegeri in doua tururi ,o data cu votul acordat guvernului CITU,iar actualul premier Orban va ramane presedinte PNl si se va ocupa de aceste alegerile locale si apoi parlamentare peste tot in teritoriu .Presedintele Iohannis , dupa investitura guvernului Citu va iesi public si va arata ceea ce a fost posibil de facut si drumul de urmat . Ne asteapta cel putin 8 ani de democratizare . Chiar nu o sa va vina sa credeti .