G4Media.ro

Orban îi îndeamnă pe unguri să „reziste” în fața Bruxellesului așa cum…

sursa foto: Facebook/ Orban Viktor

Orban îi îndeamnă pe unguri să „reziste” în fața Bruxellesului așa cum au făcut-o în fața Moscovei, în 1956

Premierul Viktor Orban i-a îndemnat miercuri pe maghiari să „reziste” în fața Bruxelles-ului așa cum au făcut-o în fața Moscovei în urmă cu aproape 70 de ani, în timp ce comemora revolta antisovietică din 1956 a țării din Europa Centrală, transmite agenția AFP.

„Iată din nou vechea întrebare: ne supunem voinței unei puteri străine, de data aceasta de la Bruxelles, sau îi rezistăm? Aceasta este grava decizie care așteaptă acum Ungaria. Propun ca răspunsul nostru să fie la fel de clar și fără echivoc precum a fost în 1956”, a declarat el în fața a mii de oameni la Budapesta.

De la revenirea sa la conducerea Ungariei în 2010, Viktor Orban şi-a extins puterea subordonându-şi celelalte puteri în stat, o derivă autoritară condamnată de mai multe ori de Comisia Europeană şi sancţionată de justiţie, potrivit Agerpres.

Tensiunile s-au accentuat în ultimele luni, după o „misiune de pace” în Rusia decisă fără consultare cu alte ţări europene, în condiţiile în care chiar Ungaria exercită în prezent preşedinţia prin rotaţie a UE.

Potrivit liderului suveranist, Bruxellesul vrea să facă din ţara sa „un stat-marionetă, un vasal”.

Însă, dacă „eroii din 1956” nu au putut reuşi, victime ale reprimării în sânge de către Uniunea Sovietică, „noi vom câştiga” astăzi, a insistat el. „Ştim că ei vor să ne forţeze să intrăm în război. Ştim că ei vor să ne impună migranţii lor. Ştim să ei vor să încredinţeze copiii noştri unor ideologii de gen”, a continuat Viktor Orban, denunţând „o presiune din ce în ce mai puternică”.

Viktor Orban, singurul lider din UE care menţine legături apropiate cu Kremlinul, critică în mod regulat sprijinul occidental pentru vecinul său ucrainean.

El a mers şi mai departe miercuri, agitând spectrul unei ofensive ucrainene pe teritoriul ungar. Criticând aspru „planul pentru victorie” prezentat săptămâna trecută de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, premierul Ungariei a atenţionat: „Noi, ungurii, ne vom trezi într-o dimineaţă cu soldaţi slavi în estul teritoriului nostru”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dar de ce nu vrea domnul Orban sa iasa din UE daca tot e asa de rau?

    • ..Domn’ Or banu vrea si cu ue-n vorba aia si cu sufletu-n rusia…Asa sunt K Urvele, nici mai bune, nici mai rele..

  2. Asa cum au rezistat in fata Moscovei – pana cand s’au infratit cu ei

  3. Da’ chiar, ce opreste Ungaria sa iasa din UE? Care o fi ratiunea pentru care tine sa stea intr-o uniune de state care vrea sa o „supuna”?

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.